но беше и мојто мото но мислев ке биде нешто поразлично па се опуштивNO LOVE, NO PROBLEMS...!!!!!
Друже заборави ја бившата штом ти рекла дека е завршено значи не те сака, е сега ти ја сакаш ама за љубов се потребни двајца, инаку ако толку многу ја сакаш тогаш останете другари со таа твоја бивша па после некое време кога ќе заборави тоа што се случило помегу вас можеби повторно ќе бидете заедно.сакам ја бившата ,завршивме неодамна но уште ја сакам како да и покажам дека уште ја сакам и сакам да бидам со неа....ја викнав да се видеме нејке..
Јас сакам да живеам во легална брачна заедница со плејбој зајачиците, ама некако не сум Хју Хефнер. Така од прилика и ти не си дечкото за бившата твоја. Плус, бивша ти е, зашо би сакал да бидеш пак со неа, кога секогаш можеш да имаш подобра од неа? На пример некоја што те сака, за разлика од оваа курвава...ми пишуваат продужи со животот ке најдеш други ..не го сакам тоа сакам да се вратам назад..ако ме сфакаш сеа
NO PROBLEMS, NO LIFE...!!!!! And when you dead, then it`s no sex, no makeup, no shopping, no oral, no candy, no friends, no family, no... you name it please.Blondi напиша:NO LOVE, NO PROBLEMS...!!!!!
ahhah h e nema lubov nema zivot dobro vika star pocetnik, dodeka da se stretne pravata lubov niz mnogu patista ce pomine covek ali ne treba da se otkazuva od voljata da ja najde vistinskata ili vistinskiot kaj vas devojkite.NO LOVE, NO PROBLEMS...!!!!!
Сте раскинувале неколку пати. Како тоа сте раскинувале неколку пати? Нешто у стил на „ќе се испокарате и нема муабет и после 2-3 дена повторно истото?“ Тоа не е раскинувањеПред не многу време се скарав со девојата. Пред некои осум месеци она многу ме повреди. Јас тогаш и простив. Сега скоро јас ја повредив неа не го направив тоа за да и вратам нејзе но се случи. Од тогаш она многу се смени.
Раскинавме. Сме раскинувале и претходно но не вака. Претходно она кога и да раскиневме бегаше од мене се криеше не сакаше ни да ме ислуша. Сега веќе ме слуша и или ќути или вели дека не се враќа покрај мене. Не беше од Скопје и од пред некој ден си замина дома на подолго. Не знам што да направам и дали има шанси некако да ја повратам. Ја сакам многу и многу направив за неа и знам дека и она мене сеусште ме сака, но не знам дали ќе може да премине преку тоа.
Не знам што би требало да правам. Дали да бидам упорен или да ја оставам. Страв ми дека далечината ќе си го направи своето и дека ќе мора да ја изгубам засекогаш.
Дај сеа да ја разглеаме вака ситуацијата.Уау...гледам дека овде има доста поголеми проблеми/дилеми од моите ама сепак ќе побарам помош..
Значи вака..се се' случи пред точно 2 години..за тоа виновен беше фб и да не тупам со вовед ќе преминам на главното..како и да е поминаа 2 години иначе таа ми беше првата женска на 15 години,и од тогаш не сум имал(ЗНАМ дека е детско пубертетско и слично,ама еве влагам накај 18 и скоро исто е и затоа сфатете ме малце поозбилно а не како дете) и пред да ми раскине имавме периоди кај што "оладивме" и еднаш ја излажав за ситница(што мислам дека најмногу ја погоди,да беше ситница ама ми рече денес ситница утре нешто поголемо) и добро,и ми рече дека сака малце период да "земела" воздух,ова ми го кажа у 6иот месец колку што идевме (не ми е јасно зашто секад женскиве заебуваат со таа фора..ако више раскинуваш кажи кратко и јасно и готово а не ова она) и после тоа имаше еден месец на комуникација на која она највише инистираше а ја бев онака ми викаше ми фалиш ваму таму а ја бев ладен..и кога и помина тој период на земање воздух ја и реков што праиме сега? и ми вика ваму таму другари ( а ја највише мрзам другар со девојка зашто од моја гледна точка тоа е невозможно) и ја или тоа или ништо и она другари сака..ја не и завршено..после тоа..после 2-3 месеци ми пиша порака "те видов" и ја и пишувам "доброоооооо?" и цело време инсистираше да останеме у контакт ама ја реков не и ја избегнував скроз...и после се откажа она и еве 20 месеци немаме ништо зборено....и сега не ја сакам ама нешто ме враќа назад а незнам што и бев неколку пати у дилема да и пишам а-у ама сеа ќе испаднам да не речам пи*ка зашо ваму демек муда и покажав и сега ми било ептен големо понижување...............се надевам само на картата спонтано среќавање ама и тоа никако да бидне а и коа би биднало незнам што би се десило...или пак да проголтам гордоста ств незнам..затоа помош
P.S. Не глејте на работава како на 15 годишни разлигавени тинејџерчиња туку сега како што кажав идам накај 18 година и би требало да е за нијанса посериозно
Ситуацијава ја изанализира баш како што е...до точка..алал да и ти е за тоа...иначе и мене ме кочи тоа што е поминат доста долг временски период...и со оглед на тоа дека јас знам каква е у карактер незнам зашто се мислам дека би ме одбила и би испаднал идиот...а па ако не пробам како што викаш ќе ме тишти прашањето зашто не пробав...а за други до сеа колку што се понудиле..далеку од тоа што ја го барам( да не се разбереме погрешно,ја сакам природни женски едноставни а не некои нафурани дрољи што многу ми шетаат по живци а за жал до сеа се такви беа)..и сега ќе треба ДООООБРО да размислам за се..а за тоа да ја викнам да разговарам...ја поише би играл на карта демек ај да останеме у контакт нема ништо лошо у тоа..и тогаш АКО ств сум и значел ќе види како и било без мене и како и било со мене па евентуално нешто да бидне(мислам дека ме разбираш)....како и да е фала,ко прво ми олесна што се искажав а ко второ ќе ги имам на ум твоите предлози/совети.Дај сеа да ја разглеаме вака ситуацијата.
Сте биле заедно некои 6 месеци, ок тоа е веќе почеток на озбилно нешто. И имало некоја ситница која ја напраило работава доволно голема за да цурата ти вика ај да оладиме. Ова све може да значи. Може да значи тест, може да значи стварно сакала. Во твојот случај повеќе ми изглеа на првово. И ти почна да не ја шљивиш. И помина тоа време и оп ваа видела дека не може без тебе да функционира емоционално и го вкључуе разумот на 100ка. И ај сеа ќе почиње да ти се наметнуе на „пријателска база“. Со други зборови таа има некој друг но тој некој емоционално е далеку од нејзините очекувања па помошта ја бара во тебе. Е сеа добро е што си и` рекол или ич или брич при што таа одбрала брич. Во меѓувреме ваљда она пак барала нешто слично на тебе, и пак без некакви резултати. И пак те нашла случајно и пак истата прича. Или Реал или Барса од твоја страна. Она видела дека не иде така и се изолирала комплетно од тебе.
Е сеа иде оноа The moment of truth и „што даље“.
Имаш брат две опции. Да и` пишеш да се најдете некаде, притоа да и имплицираш дека треба разговор воа оноа. Кога ќе се најдете, раскажи и` што како, дека мислиш на неа, на времето коа сте биле заедно. Притоа не е шичкарски да го напраиш овој чекор, сепак луѓе сме од крв и месо. Но дискутабилно е после 20 месеци ова некако да успее.
Другата опција е да ја одјебеш тотално, притоа прашањето „зошто не се обидов“ цело време да те тишти. Ако си доволно сигурен можно е со тек на време и да заборавиш на неа. Но најчесто ова се постигнува ако ќариш нова боља од неа.
Ете глеаш сеа, имаш опција слична како што и ти и` даде.
Среќно.
Другар, а да чекам прв нејзин потег од нејзина страна .. Колку е тоа паметно ?Со самото тоа што си несигурен, сеуште не си подготвен... Па сепак ако не се обидеш, се дешава никад да нема да бидеш подготвен. Ако е почеток на упознавање, боље сеа впуштај се да не боли повеќе кога таа ќе почне да те смета само за пријател а тоа се дешава кога ти нема да го превземеш тој чекор туку ќе изиграваш The good guy. Кажување „Те сакам“ се` може да значи. И ништо. Така да, среќно.
Lad, колку и да звучи смешно, вистина е дека кај нас цурите чекаат прво машкото да почне. Така да, не му ја мисли многу. Тоа што не се познавате доволно е еден вид плус за тебе бидејќи почетокот сепак помалку боли ако не успееш.Другар, а да чекам прв нејзин потег од нејзина страна .. Колку е тоа паметно ?
А-пе-пе (ако пројде, пројде) опција кај тебе не е страшно. Да останете у контакт ај уште некако но што ако се деси старата прича: ти сакаш Барса она иде на картата за Реал? Треба подиректен пристап. Не сеа да идеш кај неа и да и` речеш као :еј ме знаеш пред 20 месеци идевме заедно, дали си заинтересирана“. Далеку од ова. Но изглади ги стварите. Праите муабет за тоа како убаво ви беше тогаш, речи и` дека си имал некои цури арно ама... (најди некој извадок дека она е малку друкчија) и после полека полека приближувај се. Ако ти вика да оладите, отфикари ја слободно и барај друга.Ситуацијава ја изанализира баш како што е...до точка..алал да и ти е за тоа...иначе и мене ме кочи тоа што е поминат доста долг временски период...и со оглед на тоа дека јас знам каква е у карактер незнам зашто се мислам дека би ме одбила и би испаднал идиот...а па ако не пробам како што викаш ќе ме тишти прашањето зашто не пробав...а за други до сеа колку што се понудиле..далеку од тоа што ја го барам( да не се разбереме погрешно,ја сакам природни женски едноставни а не некои нафурани дрољи што многу ми шетаат по живци а за жал до сеа се такви беа)..и сега ќе треба ДООООБРО да размислам за се..а за тоа да ја викнам да разговарам...ја поише би играл на карта демек ај да останеме у контакт нема ништо лошо у тоа..и тогаш АКО ств сум и значел ќе види како и било без мене и како и било со мене па евентуално нешто да бидне(мислам дека ме разбираш)....како и да е фала,ко прво ми олесна што се искажав а ко второ ќе ги имам на ум твоите предлози/совети.
Јас би и се отворил, но реков, се плашам од реакција, може она ме доживува само како другар, не знам, не знам .. Се плашам да не почне да ме избегнува ако и кажам, па ни овој однос сеа што го имаме да го нема.Lad, колку и да звучи смешно, вистина е дека кај нас цурите чекаат прво машкото да почне. Така да, не му ја мисли многу. Тоа што не се познавате доволно е еден вид плус за тебе бидејќи почетокот сепак помалку боли ако не успееш.
Ако чекаш, може тоа да се сведе само на чекање и ништо друго. Со самото тоа што ќе и` кажеш што чувствуваш ќе си расчистиш со мислите дали она има нешто за тебе или не. Вака вечита дилема ќе те влече и влече се` додека не те удри забвот на времето и не раскинеш со неа и пријателство и се`. А веруј тоа боли многу.
--- надополнето: Sep 20, 2011 5:28 PM ---