Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Пред некое време со девојката направивме чекор понапред, бевме многу блиску до однос, но не се случи. Веднаш потоа таа не ми зборува ништо, а и не сака да ме погледне..Разговарав подоцна, и одлучивме да оставиме работите да одат спонтано..Воопшто не ја притискав..Но пред некој ден таа ме побара..знаете и таа започна, конечно помислив дека го надминала тоа..но на крајот повторно беше истата приказна...Замина без да ми каже ниеден збор, а и пушти по некоја солза...Навистина веќе не знам како да се поставам, и како да постапам..Се трудам да ја сватам, но верувајте некогаш е прекомплицирано..ПОМОШ!
Уште е мала, не е подготвена за однос, а се плаши тоа да ти го каже за да не те изгуби. Сакала да те задоволи, ама не успеала, дека ја е било страв и сега се чувствува лошо, поради тој за нејзе неуспех.
Остави да помине некој ден, па инсистирај на долг разговор, кој ти ќе го водиш и се до детал ќе и објасниш дека иако ништо не се случило, ти и понатаму ја сакаш како порано и твоето мислење за нејзе останува непроменето. Потенцирај дека во никој случај поради таа случка нема да отидеш со друга девојка и дека ќе ја чекаш се додека стане подготвена. Со тоа ќе и ја вратиш самодовербата, но исто времено ќе и ја засилиш вербата во тебе, така да се со време ќе се врати во нормала и ќе си продолжите со врската како и ништо да не се случило.
Единствено нешто што не треба да правиш е да ја обвинуваш за нешто, дека таа и без тоа минува низ еден тежок за неа период.
Се надевам дека ќе се средите што побргу.
Поздрав...

Член од
14 јуни 2011
Мислења
16
Поени од реакции
2
Пред некое време со девојката направивме чекор понапред, бевме многу блиску до однос, но не се случи. Веднаш потоа таа не ми зборува ништо, а и не сака да ме погледне..Разговарав подоцна, и одлучивме да оставиме работите да одат спонтано..Воопшто не ја притискав..Но пред некој ден таа ме побара..знаете и таа започна, конечно помислив дека го надминала тоа..но на крајот повторно беше истата приказна...Замина без да ми каже ниеден збор, а и пушти по некоја солза...Навистина веќе не знам како да се поставам, и како да постапам..Се трудам да ја сватам, но верувајте некогаш е прекомплицирано..ПОМОШ!

Sto ti e na prvo mesto vrskata ili toa da ja legnes?
Ako e prvoto ke se sredite, ke vidi deka ja razberuvas, ko e vtoroto ne ja vikaj ke te pobara taa i ke bide. Dokolku ne bide baraj druga !

Член од
20 април 2009
Мислења
994
Поени од реакции
946
Sto ti e na prvo mesto vrskata ili toa da ja legnes?
Ako e prvoto ke se sredite, ke vidi deka ja razberuvas, ko e vtoroto ne ja vikaj ke te pobara taa i ke bide. Dokolku ne bide baraj druga !
Sigurno e deka ne mi e toa da ja legnam na prvo mesto, zatoa i baram izlez od ovaa situacija.Voopsto ne mi e lesno da ja gledam takva, i znam deka i e tesko.Mnogu bi bilo necovecno dokolku nastojuvam da napravam nesto sto vo momentov ne go posakuvame dvata.Veruvam deka treba mnogu poveke i trpenie, no i razgovor koj nikako da go dobijam kolku i da se trudam.

С

Спенсер

Гостин
Има едно девојче од школо,го манијачам подолго време :)... Меѓусебен контакт- немаме/ Е сеа,имаме заеднички другари/ки.
Штоо викате вие? Дајте предлог за акција... директно/индиректно... ова она :)

а да ја боцнам на фб? :pos: :pos::pos:

T

Tetro

Гостин
Има едно девојче од школо,го манијачам подолго време :)... Меѓусебен контакт- немаме/ Е сеа,имаме заеднички другари/ки.

Остај другарките настрана, може да те зафркнат повеќе. Иди директно, како маж, ама кога ќе бидеш спремен. Прво, направи план. План со тоа како ќе ја поканиш, бирај време и место,... биди креативен, не премногу геј романтичен. Сепак, тоа зависи и од неа и од нејзините очекувања, истражувај малку за неа, што сака, што бара, ама немој премногу оти кога ќе почнеш да сфаќаш некои работи, таа ќе се премисли.

Се зафркаваше со боцкањето, нели? :)

С

Спенсер

Гостин
Остај другарките настрана, може да те зафркнат повеќе. Иди директно, како маж, ама кога ќе бидеш спремен. Прво, направи план. План со тоа како ќе ја поканиш, бирај време и место,... биди креативен, не премногу геј романтичен. Сепак, тоа зависи и од неа и од нејзините очекувања, истражувај малку за неа, што сака, што бара, ама немој премногу оти кога ќе почнеш да сфаќаш некои работи, таа ќе се премисли.

Се зафркаваше со боцкањето, нели? :)
и ја мислев така :) ама па ова шо неам контакт/муабет малце е зезнато,ама ќе најдам решение :)

а боцкањето... се зезам бе :D :D:D:D

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238

ПРВО, моеш да се ПРЕТСТАВИШ.
Да. Ти повишувам тон. Ни име не ти знае, ќе ја дејташ, седи бе.
Значи. Да. Име.
После тоа, имаш период коа си викате здраво низ ходници.
После тоа коа се бацувате у образ и си разменувате "Шопраиш како си" клише муабети.
После тоа имаш фаза на муабети на фб, па после тоа ја каниш на кафе, и ако те бива, и до тогаш си ја шармирал, ја ќаруваш.

П

Пепси_

Гостин
Значи. Да. Име.
После тоа коа се бацувате у образ и си разменувате "Шопраиш како си" клише муабети.
После тоа имаш фаза на муабети на фб, па после тоа ја каниш на кафе, и ако те бива, и до тогаш си ја шармирал, ја ќаруваш.
И ќе му помине младоста,па ќе почне да му белеее косата и на крај ќе дојде некој курназ и ќе се шетка со госпожата ?

Според мене ќе ја застанеш у ходник кога е сама, ќе се представиш и ќе и кажеш се по ред фино лепо, и како на филмовите (да бе) ако видеш дека нема одговор на тоа и е запрепастена на кажаното,речи и дека не мора одма да ти одговоре и замини си.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
И ќе му помине младоста,па ќе почне да му белеее косата и на крај ќе дојде некој курназ и ќе се шетка со госпожата ?

Според мене ќе ја застанеш у ходник кога е сама, ќе се представиш и ќе и кажеш се по ред фино лепо, и како на филмовите (да бе) ако видеш дека нема одговор на тоа и е запрепастена на кажаното,речи и дека не мора одма да ти одговоре и замини си.
Даааа, така идеа работите...
What was i thinking...

S

Shellshock nam67

Гостин

vleguvas prijatele :D frlas dimna bomba i vikas racete gore i odma ce ti se predade :) hh ahah hh h sala na strana pa ce i recis zdravo ce pocnis nekoj dzamce muabet i ce vidis do kade si eh kako gi nemam tvojve godini so ovaj um ;)

С

Спенсер

Гостин
Значи. Да. Име.
Прво,заборавив ја еден битен детал :) На екскурзија бевме "комшии" во бус,игрици,асоцијации ова она,уз муабет нешо си тропкавме безвезе... ама ептен директно не :)
Сакам да кажам ме знае кој сум и ја знам која е/ :D

I

indigo child

Гостин
Прво,заборавив ја еден битен детал :) На екскурзија бевме "комшии" во бус,игрици,асоцијации ова она,уз муабет нешо си тропкавме безвезе... ама ептен директно не :)
Сакам да кажам ме знае кој сум и ја знам која е/ :D
Na.
http://forum.kajgana.com/threads/Како-да-и-кажам-дека-ми-се-допаѓа.52494/page-2
Za da i se pushtish na nekoja ne treba samo pamet, nego i guts. Smotani mazi.

Kajgana Shop

На врв Bottom