Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

S

Shellshock nam67

Гостин
Ај мала помош.. љубовна дилема :( значи одев со едно девојче неколку месеци и еве што се случуваше кога почнавме малку потоа ме изневери со бившиот и тоа недела ипол :sick: и сеа ај тоа и го опростив и сега направила лажен профил и цел месец се допишувала со него и кога дознав ставив крај (а најтрагично беше што нејзиниот бивш со тој што ме изневери тој ми кажа за се)... и сега ме моли да се смириме ми покажува колку и значам дека ке се смени нема веќе да направи такво нешто (еднаш го имаше обеќано и ова).. носи ланче со нашите имиња во срце.. но таа ништо не ми пишува на ФБ на Скајп се тоа го прават други за неа (n) ако вашата девојка или дечко би го направил ова што би одлучиле вие ??
baraj pametno devojce toa inaku pak ce te vrti taa

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Ај мала помош.. љубовна дилема :( значи одев со едно девојче неколку месеци и еве што се случуваше кога почнавме малку потоа ме изневери со бившиот и тоа недела ипол :sick: и сеа ај тоа и го опростив и сега направила лажен профил и цел месец се допишувала со него и кога дознав ставив крај (а најтрагично беше што нејзиниот бивш со тој што ме изневери тој ми кажа за се)... и сега ме моли да се смириме ми покажува колку и значам дека ке се смени нема веќе да направи такво нешто (еднаш го имаше обеќано и ова).. носи ланче со нашите имиња во срце.. но таа ништо не ми пишува на ФБ на Скајп се тоа го прават други за неа (n) ако вашата девојка или дечко би го направил ова што би одлучиле вие ??
ќе се правам дека никогаш не сум била во врска и дека не го познавам. некогаш најдобро е да останеш сингл отколку да го трошиш залудно времето со погрешни личности.:pipi:

Член од
14 август 2010
Мислења
18
Поени од реакции
0
Ај малкуу помош, заради приватнос ќе изоставим информации од типот на биографија :).
Значи пред неколку месеци си фатив девојче од друг град помало е од мене 3 год. Во почетокот имав комуникација останувавмее доцна на фб мсн. итн. Организиравме средба се видовме 6-7 пати, воспоставивме врска, алии пошто ја сум мирен и повлечен и не сум доволно вешт во комуникациа-со женски, во последен период немаме некои разговори, 1-2 преку телефон како си што праеш каде си, беше у школо и толку. Е сега пошто дознав некои информации дека таа се допишува со друго дете, и таа самата ми призна, ама на тоа ми вели со него имам друга тема-излагање,неговите женски, училиште,другари. А со тебе имам тема од повисок степен- љубов.
Толку ќе ви кажем ако ви треба уште нешто прашајте, но стварно ми треба совети и мислења ваши.

Член од
22 август 2011
Мислења
44
Поени од реакции
18
И што совет бараш?
Дали мислиме дека не те свиѓа како порано и дека овој другиов повеќе и се свиѓа или шо побогу?
И да, колку години имаш?
Се надевам дека одговорот на овие прашање не навлегува премногу во твојата приватнос.

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
ni najmalku ne e tragicno toa sto se dopishuva so druga licnost, toa e normalno... tragicnoto e toa sto ste daleku. ne velam deka bash vie ne bi uspeale ama vo prosek takvite vrski mnogu kratko taat.
potrudi se da navlezete vo podlaboka diskusija, razgovarajte za nevoobicaeni i po intimni temi koi mozat da ve povrzat poveke. ako ne e zainteresirana ke pocuvstvuvash, ama pod uslov da ne se trudish da ja idealizirash.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.378
Ај малкуу помош, заради приватнос ќе изоставим информации од типот на биографија :).
Значи пред неколку месеци си фатив девојче од друг град помало е од мене 3 год. Во почетокот имав комуникација останувавмее доцна на фб мсн. итн. Организиравме средба се видовме 6-7 пати, воспоставивме врска, алии пошто ја сум мирен и повлечен и не сум доволно вешт во комуникациа-со женски, во последен период немаме некои разговори, 1-2 преку телефон како си што праеш каде си, беше у школо и толку. Е сега пошто дознав некои информации дека таа се допишува со друго дете, и таа самата ми призна, ама на тоа ми вели со него имам друга тема-излагање,неговите женски, училиште,другари. А со тебе имам тема од повисок степен- љубов.
Толку ќе ви кажем ако ви треба уште нешто прашајте, но стварно ми треба совети и мислења ваши.
Сине вака сеа...
ако он со неа зборат за негови женски може тоа да значи дека све меѓу него и неа е на пријателска база.
Е сеа мешу тебе и неа е фрката...
Какви се тие муабети љубов? нешто као филозофии тиреков мирече? Тогаш треба да пробаш додека не е доцна. После може да постане гадно.. ЕПТЕН ГАДНО.

И друго многу битно
Батали фејсови и такви писмоноши. Ако сте блиску, пробај да се гледате почесто. И сево ова прај го у живо. не со пораки.

Член од
14 август 2010
Мислења
18
Поени од реакции
0
Вака јас 19 год имам она има 16 - некој ке рече дее манијак, ама мислам дека 3 год не се голема разлика, инаку проблемот е сомневање, видов милион срценциња од тој тип кај неа на фб, и таа кај него на фб. И од кога дознав за овие работи комуникацијата наша падна на многу ниско ниво па често се и закаруваме, значи јас можем да бидем онлине цело време на фб и таа да биде истоо, и да не си се допишуваме како едноставноо да не се знаеме. Инаку точноо јас не сакам муабети на фб повеќе сакам средби, ама ти се детерминирани одредени не може секој ден.

Член од
22 август 2011
Мислења
44
Поени од реакции
18
Мое мислење е дека нема простор за сомнеж. Срциња на фејсбук се скроз необјективна причина за љубомора. Кога ќе видиш промена во нејзиното однесување према тебе тогаш можеш да изреагираш. Во врска со комуникацијата... да не случајно ти беше тој што лошо се поставил кон неа откако дозна? Опрај ја работата, пиши и и обиди се да направиш да биде како порано. Искористи ја предноста на далечината и тоа што заради неа врската не ви е досадна. Потруди се секое ваше гледање да биде нешто ново и интересно, најдете повеќе заеднички теми за разговор и пред се, олабави се.
Со сомнежи и љубомора, ништо не правиш.

Член од
14 август 2010
Мислења
18
Поени од реакции
0
Да видов промени во нејзиното однесување, кога зборим на телефон се однесува ладнокрвноо, со кратки одговори ( од типот АХА ОК ДОБРО ВАЖИ ), а тоа не беше порано така, на почетокот кога ќе излезеше и е во друштово ми се јавуваше, сега го нема тоа. Да бидем уште поконкретен добив некои информации од типот наводно и изазувал љубов, девојка ми на тоа враќала со љубов и као демек би можело нешто да има. А пак од друга страна исто така добив информации дека мене ме сака дека ја сум и се.....
Инаку уште нештоо напочеток спомнав не сум вешт за комуникација па ми треба примери на кој теми да разговараме.

Член од
22 август 2011
Мислења
44
Поени од реакции
18
А од кој ги добиваш информацииве?!
Некако многу испомешано.
Нејзината ладнокрвност може да биде предизвикана и од други работи, не само зошто има некој друг.
Околу комуникацијата, чим е со тебе значи дека нема проблем со неа, ама да, се случува да снемате теми на разговор во подолгите врски. Ама зошто вашата врска и не е многу долга а и не се гледате често, не е возможно да немате за што да зборите.
Пример-нема. Не може некој од тука да ти каже за што сака женска ти да збори. Ти ќе си дознаеш, ќе почнеш да ја прашуваш за музика, за филмови, за школо, за планови во иднина, за по дома мама тато баба дада кој што како прави, па дешавки ќе си кажувате и такви работи од кај да знам ја сеа :icon_lol:
Почни со било што и муабетот ќе си тргне сам, ич не му ја мисли.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.378
Неверството започнува онојпат кога се раѓаат сомнежите. АтентароР, ако веќе почињаш да сумљаш на мали срциња и такви банални ствари, олабај малце. Еве ја добивам срциња од блиски другарки но тоа не е никаков индикатор дека они ми се и некој вид девојки. Соземи се, и ако имаш тежок напад на љубомора, подобро батали стварта сеуште не си подготвен за асална врска.

П

Пепси_

Гостин
Друже ќе ти обеле косата на млади години од таа "фаил врска на далечина"
И јас пробав така ама секнав чешмата уште на почетокот оти ако навлезев само ќе губев време напразно со надеж дека ќе биде подобро ама не е така.

Член од
14 август 2010
Мислења
18
Поени од реакции
0
Да знам искомплицираноо е многу, многу заблуди има точно. Инаку информациите за мене што вели ги добивам од другари од тој град, што се блиски со нејзините другарки, а за тој типот ги добивам преку другари нејзинии и тоа случајноо. Истиов разговор го водим и со другарите мој и тие ми викаат дека на вашата врска се гледа крај дека 90% е готово. Инаку за комуникацијата океј сите тоа ми го викаат, не е експониран проблем, ке почнем со било каков муаебт.
:cool:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Да знам искомплицираноо е многу, многу заблуди има точно. Инаку информациите за мене што вели ги добивам од другари од тој град, што се блиски со нејзините другарки, а за тој типот ги добивам преку другари нејзинии и тоа случајноо. Истиов разговор го водим и со другарите мој и тие ми викаат дека на вашата врска се гледа крај дека 90% е готово. Инаку за комуникацијата океј сите тоа ми го викаат, не е експониран проблем, ке почнем со било каков муаебт.
:cool:
Со тебе муабетите се на повисоко ниво, т.е. љубов и слично. А мување? А секс?

Сте правеле ли муабет на тие теми?

Ако не, немој ни да ги правите муабетите. Наместо тоа, мувајте се и сексајте се.

После тоа ниту билијарда срциња од билијарда други машки нема ништо да значат.

И јасно - предуслов за тоа е да бидете заедно што е можно почесто. Тоа ќе мора да го решите некако, т.е. да ја посетуваш почесто или таа тебе.

Затоа, фати се на логистички припреми и организирај некако да се најдете лице во лице.

Поздрав и со лесно.

Член од
20 април 2009
Мислења
994
Поени од реакции
946
Пред некое време со девојката направивме чекор понапред, бевме многу блиску до однос, но не се случи. Веднаш потоа таа не ми зборува ништо, а и не сака да ме погледне..Разговарав подоцна, и одлучивме да оставиме работите да одат спонтано..Воопшто не ја притискав..Но пред некој ден таа ме побара..знаете и таа започна, конечно помислив дека го надминала тоа..но на крајот повторно беше истата приказна...Замина без да ми каже ниеден збор, а и пушти по некоја солза...Навистина веќе не знам како да се поставам, и како да постапам..Се трудам да ја сватам, но верувајте некогаш е прекомплицирано..ПОМОШ!

Kajgana Shop

На врв Bottom