Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не сум сигурен дали е за совет работава ... океј ај, за совет е.:p

So, there's this girl. Увек има цура и ваквите приказни, замисли.:D

И бевме на свирка заедно, другарка на другар испадна, и бевме на кафе-мафе ова она, и .... ја бендисав цурата. Другарот знаеше за тоа, или барем претпоставуваше.:D
И нејзина другарка го прашала другар ми пред неа дали ја бендисувам цурата, и овој потврдил. Дотичната од приказната одговорила со „леле, секој втор го сака истото -.-“

Мислам, да ми беше за другарици, ќе си најдев некоја сосем друга од пичку матер и тоа ќе беше тоа. So ... совети?

П.С. Напишаното звучи како приказна на третоодделенец, ама да бев трезвен воопшто немаше ни да пишам овде.:D
Според моја анализа, па трето...коа ќе доеш седмо осмо пиши пак, пошо нишо не укапирав.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
oh yeaa, I'm in big trouble right now ..
дечки, пред 2-3 дена ви кажав дека сум in a свиѓање! :) (happy) е сеа, тоа отиде малце изван границе ..дознав дека типот е, like super rich! (безен дома,џипови-мипови,вили,ext.) -.-
самата помисла на тоа колку е богат, незнам, ми го меша умот! не сум спонзоруша, ја го засвиѓав баш поради тоа што е (карактер) а не за парите ..мене неговите пари ништо не ми значат!
али проклет мозок, нонстоп мислам на тоа ..да не испадне после дека сум со него заради богатството ..!!
дајте некое советче како да го истерам тоа од мене ..несакам да мислам на такви работи ..глупо е!

fuck my life :mad:
Премногу мислиш. Реагирај.

Дојди му, залапај го и кажи му во лице „Ова е за тоа што си. А за тоа колку пари имаш, може да ме возиш во твојот џип и да се бањаме во твојот базен, но и ништо од тоа да не се случи, пак ми се бендисуваш“.

Ова е само еден начин. Ти кажи му дека сакаш да бидеш со него, како и да е. Ти него го бендисуваш и толку - неговите пари се само негов проблем, не твој. Тој ќе има тешка работа да сфати дали си ти со него заради парите или заради него лично, не ти (многу пари не секогаш е добра работа, посебно не во меѓучовечки односи).

Значи - дај му до знаење што чувствуваш за него. На кој било начин. Веднаш.

Со среќа. (y)
--- надополнето: Jun 3, 2011 6:08 AM ---

И бевме на свирка заедно, другарка на другар испадна, и бевме на кафе-мафе ова она, и .... ја бендисав цурата. Другарот знаеше за тоа, или барем претпоставуваше.:D
И нејзина другарка го прашала другар ми пред неа дали ја бендисувам цурата, и овој потврдил. Дотичната од приказната одговорила со „леле, секој втор го сака истото -.-“

Мислам, да ми беше за другарици, ќе си најдев некоја сосем друга од пичку матер и тоа ќе беше тоа. So ... совети?

П.С. Напишаното звучи како приказна на третоодделенец, ама да бев трезвен воопшто немаше ни да пишам овде.:D
Не секој втор - секој прв го сака тоа. Ако таа има проблем, тогаш таа е *ЦЕНЗУРА*.

Жалам, не почитувам такви девојки што се прават многу фини и не се „даваат“ на некои типови кои не ги бендисуваат поради каков било изговор, посебно не ако не ги знаат. Таа мора прво да те запознае (кафе/мафе итн) па да може да каже нешто за тебе. Генерализирања не признавам. Јасно, ова е само мој личен став.

Значи, што сака нека каже - ти викни ја на кафе/мафе. Ама директно и без посредства на другари/другарки/Фејсбук/итн. Ако те одбие, поздрави ја и барај друга. Ама немој да ја одбиваш пред тоа, исто како што и таа нема право да те одбие пред тоа.

Поздрав и со среќа. (y)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334

мене ми изгледа дека само на кафе сте биле, можеби си требал поинтезнивно да флертуваш едно друго, да и дадеш индирекно до знаење дека не ја бараш ти за другарка, а и башка женските не се глупи, знаат зашто идете на кафе! исто така според мене мене, мислам дека она изглумила нешто пред другарка и и другар ти бидејки можеби ја фатиле на сец !
и мене ми се има дешавано пијан другар да се убаци додека флертувам/пуштам со некоја (каде што 50% е завршена работа) и да рече: "абе вие си се свигате, ау уу аа" и цурата да преврува очи , што јас? неее со него ? не другари сме ние... а послем 30 мин од раце ми јаде ко врапче~!!!

од малку детали неможе се да се знае, но во секој случај мислам дека најдобро е да флертуваш со неа ТОПЛО-ЛАДНО и ништо да не кажуваш, односно да не ги вербализираш своите чуства кон неа пред другар ти или кој било друг,.. значи што би рекле play it cool !!
успат бркај си други, не се опседнувај со една~! позз

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Уживај, чим ќе почнеш вака да му вметнуваш анг фрази ќе му се дигне косата и нема да те погледне повторно никгоаш!
(happy) like super rich! - си ги сватил погрешно :)

(happy) во смилслата на тоа дека работите кренаа малце на поозбилно ( според мене )
а super rich ми е проблемот ..

Г

Грејвдигер

Гостин

На почеток еден другарски совет: Труди се почесто да бидеш трезен. :D

Да преминеме на главната прича... Скоро едвај ја знаеш цурата и не толку често се имате дружено, ама штом ти се допаѓа и она тоа го има на заење (преку другаров), можеш да тргнеш во поинтензивни напади и уште утре иди на дејт (фак, избори се утре :giggle:). Можеби се засрамила кога го чула одговорот и го рекла тоа што го рекла, можеби глуми као демек недодирлива (LOL)... ама обиди се да и дадеш до знаење дека не е само тоа што сите го сакаат... show some love и со среќа со комшикава. :D

Ако глуми лудило, не се замарај и продужи даље. (Следи го мојот случај, барем ти знаеш :cautious:)

(happy) like super rich! - си ги сватил погрешно :)

(happy) во смилслата на тоа дека работите кренаа малце на поозбилно ( според мене )
а super rich ми е проблемот ..
Упс, по грешка стегнав лајк, me gustas... овај „ми се допаѓа“. :)

Како да си преукупирана со „богатството“ на Ричи Рич. А да го искористиш преку летово да те однесе на одмор на некое добро место, па после врати се тука за совет „шта даље“. :D

Член од
5 јуни 2011
Мислења
11
Поени од реакции
6
nz dal e baz za sovet poso poekje e za bruki :place::( imam 18 god a nemozam da si najdam zenska......u poekje sansi nz ni mene so mi bilo sum odbival devojki !?!?!?!?!? normalno sansi za koi sea se kaam.....ama onaka nz kao da kazam dal ne mi e sudeno il nz so PREMNOGU SUM SRAMEZLIV..................be sum takov tip neznam da glumam i se to !!!! duri neznam nacin za na "nekoja broj da i pobaram "..............a drugarki imam mnoguuuu !?!?!? AJ SOVET :noze:
--- надополнето: Jun 4, 2011 11:07 PM ---
najtragicno so e i kaj sam sebe so imam primeteno e so ne ni se vpustam ednostavno se distanciram .............demek u still bolje niso nego KORPA :notworthy:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
nz dal e baz za sovet poso poekje e za bruki :place::( imam 18 god a nemozam da si najdam zenska......u poekje sansi nz ni mene so mi bilo sum odbival devojki !?!?!?!?!? normalno sansi za koi sea se kaam.....ama onaka nz kao da kazam dal ne mi e sudeno il nz so PREMNOGU SUM SRAMEZLIV..................be sum takov tip neznam da glumam i se to !!!! duri neznam nacin za na "nekoja broj da i pobaram "..............a drugarki imam mnoguuuu !?!?!? AJ SOVET :noze:
najtragicno so e i kaj sam sebe so imam primeteno e so ne ni se vpustam ednostavno se distanciram .............demek u still bolje niso nego KORPA :notworthy:
Смени го ставот. Почни да размислуваш „поарно корпа отколку ништо“. И ќе добиваш корпи. Тоа е подобро од ништо, бидејќи барем си се обидел.

А бидејќи имаш многу другарки, види некоја што ти се допаѓа и со која можеш да се замислиш како се држиш за рака, се галиш, се љубиш и се сексаш и кажи и` отворено: „Сакам да се држиме за рака кога одиме низ град“. Ако ти се изнасмее или слично, можеш исто така да и` кажеш: „Дали ова е корпа? Правам список кој сè ќе ме корпира, па да знам на што сум“ или слично.

На овој начин многу лесно ќе се најде некоја девојка што ќе те изненади и што ќе сака да се држите за рака додека шетате низ град.

Следен чекор: лапање. Но да не брзаме, кога ќе дојде до таму, ќе збориме тогаш.

Поздрав и со среќа. (y)

Член од
5 јуни 2011
Мислења
11
Поени од реакции
6
znaci brat ne e za dzenjeto za raka guskanjeto i slicno !!!!!! se toa e ok i muabetot mi ide super so skoro sitee curi so gi znam ......il pri upoznavanjeto nego se kocam t.e se gubam il se sramam ni sam nz na so sum koa treba za muvenjeto za tie stvari !!!!! ne go znam nacinot na prilaz na postavuenje ?!?!?

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
znaci brat ne e za dzenjeto za raka guskanjeto i slicno !!!!!! se toa e ok i muabetot mi ide super so skoro sitee curi so gi znam ......il pri upoznavanjeto nego se kocam t.e se gubam il se sramam ni sam nz na so sum koa treba za muvenjeto za tie stvari !!!!! ne go znam nacinot na prilaz na postavuenje ?!?!?
Има ли некоја која би сакал да ја залапаш?

Ако да, кажи ѝ го тоа.

Ако „се кочиш“, „се срамиш“, „се губиш“ и слично, значи не сакаш доволно да ги залапаш. Веројатно ти е страв или нешто, ама тоа е тоа.

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
опуштено љубави! :) ако видеш девојка која ти се допаѓа, и забележиш 2-3 погледа од нејна стана кон твоја, па и насмевка да падне - одма у акција! :)
ако знаеш па и кај живее, удри на романтика! цвеќина,чоколадо ..

верувај, увек пали :) - гледано од моја, женска страна ..

али да бидеш stalker т.е манијак на нашки - не не ..тоа не пали ! :)

Член од
5 јуни 2011
Мислења
11
Поени од реакции
6
опуштено љубави! :) ако видеш девојка која ти се допаѓа, и забележиш 2-3 погледа од нејна стана кон твоја, па и насмевка да падне - одма у акција! :)
ако знаеш па и кај живее, удри на романтика! цвеќина,чоколадо ..

верувај, увек пали :) - гледано од моја, женска страна ..

али да бидеш stalker т.е манијак на нашки - не не ..тоа не пали ! :)
:cool: hahahaahah ............aj aj ke vidime so moze da napraim :eek:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Повеќе самодоверба и акција. Од шо би се кочел? Од убаини? :p Дај не зезај.
И не се оптоварувај да ќариш било шо, само за да не си сам. Секоја не заслужува да ја шеташ покрај себе.
--- надополнето: Jun 5, 2011 6:08 PM ---
не му ја мисли, да не си останеш вечен ерген :p
Ме пресмеа постов сињоритке. Ќе останел ерген ако нема девојкa:ROFLMAO: Дај ако не да и понуди брак и на првата, шо ќе чека.
Бог да чува.

Kajgana Shop

На врв Bottom