Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
abe do tepacka od moja strana nema da dojde, ne sum takov tip, no za kazuvanje neznam dali ke i kazam, ke pravam prvin muabet pa ke vidam sto ke bide kako ke bide, kako sto vikas 6 godini ne se malce, ali toa sto dojdov ja vo stranstvo da rabotam, toa zezna malku rabota
Ако не можеш да и простиш не и нуди брак, зошто тоа само ќе ги закомплицира односите, немој после да излезе да у брак постојано ја напаѓаш за тоа што го направила, зошто ти си си крив на прво место за тоа, ако не си се помирил со неверството и ако не си и простил тогаш зошто си ја зел за жена нели?:smir:
Значи ти сам најдобро можеш да си ги согледаш работите како стојат, зошто те изневерила, и како и дали ја сакаш не се важни годините колку сте оделе важни се само во случај да ја сакаш, така што најдобро ти ќе си процениш можеш ли без девојкава, или не можеш, зошто ако не можеш без неа а ја изгубиш не е важно поради која причина ти ќе бидеш губитникот и ти ќе излезеш повреден од сето ова.

Член од
9 март 2009
Мислења
28
Поени од реакции
1
vaka mi se sviga eden ama onaka epten inace sme na odnosi onaka drugarski ali na mn dobri drugari...mene mnogu mi se sviga a za nego ne znam ali ja mislam deka me sviga poso koa odime na kafe vamo tamo i koa e na druga masa glea nakaj mene...ne znam so da pravam ama bas ne znam go neam videno odamna.......mn glupa situacija...ne znam so da mislam....

Член од
26 март 2009
Мислења
72
Поени од реакции
8
Ако не можеш да и простиш не и нуди брак, зошто тоа само ќе ги закомплицира односите, немој после да излезе да у брак постојано ја напаѓаш за тоа што го направила, зошто ти си си крив на прво место за тоа, ако не си се помирил со неверството и ако не си и простил тогаш зошто си ја зел за жена нели?:smir:
Значи ти сам најдобро можеш да си ги согледаш работите како стојат, зошто те изневерила, и како и дали ја сакаш не се важни годините колку сте оделе важни се само во случај да ја сакаш, така што најдобро ти ќе си процениш можеш ли без девојкава, или не можеш, зошто ако не можеш без неа а ја изгубиш не е важно поради која причина ти ќе бидеш губитникот и ти ќе излезеш повреден од сето ова.

fala vi drustvo na sovetive,
a da ve prasam, dali ste sretnali isti vakov slucaj prethodno??
ja imam uste nekolku nedeli dodeka da se sredam, pa sto bide ke vi raskazam koga ke se vratam

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
ja imam uste nekolku nedeli dodeka da se sredam, pa sto bide ke vi raskazam koga ke se vratam

Разбрав за иста ситуација...пред некое време.:)
Дали е трач или не, не знам, ама многу муабети се слушнаа...и стави прстен типот, свадба допрва ќе прават, детали други не знам...

Ситуација два:
Девојчето многу си сакаше кур, се ебеше многу, мада бираше со кој се ебе, само со парајлии...
Се заљуби еден тип во неа, ја зема за жена, ја гледа ко велигденско јајце, роди две деца оваа....и уште се ебе со други!
Сите други знаат, само тој не...или се прави дека не знае...ми беше партнерка за матура....:back:

BoogieMan

#%$!
Член од
24 август 2006
Мислења
364
Поени од реакции
19
abe do tepacka od moja strana nema da dojde, ne sum takov tip, no za kazuvanje neznam dali ke i kazam, ke pravam prvin muabet pa ke vidam sto ke bide kako ke bide, kako sto vikas 6 godini ne se malce, ali toa sto dojdov ja vo stranstvo da rabotam, toa zezna malku rabota
Ама после ако се верите па брак ово оно...цел живот на памет тоа ќе го имаш. Чиста сметка - долга љубов. Језда крајот на ситуацијата што ти ја кажа Blind ќе ти покаже дали треба да тераш натака со нејзе или да раскрстиш (ова под услов и ти да и кажеш).

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
НЕ сум чула ама од лично искуство зборувам, јас си упропастив врска, изневерив признавам и не ми прости жалосно зошто плачеше дечкото и мене ми беше криво и се се распадна после тоа, ама јас сум крива да не признаев немаше да дознае никогаш за тоа а мене совеста ме гризаше и морав да признаам зошто навистина не се случи намерно беше во алкохолизирано стање и не бев свесна што правам ама тоа ти е, одевме уште 2 години после инцидентот но сепак ништо не беше веќе како порано се смени он се смени према мене и не можевме да продолжиме, морав јас да му раскинам зошто ме мачеше, ми цркаше, ме врегаше, а сепак не дозволуваше да се скараме, но на крајот не можев да издржам и морав да ја раскинам врската, затоа ти велам ако ти значи девојчето прости му зошто ќе ја изгубиш доколку продолижиш да ја обвинуваш залудно и напразно самиот себеси ќе се повредиш, доколку не можеш да преминеш преку тоа раскини, подобро сега неголи подоцна, пред да се продлабочи врската.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
vaka mi se sviga eden ama onaka epten inace sme na odnosi onaka drugarski ali na mn dobri drugari...mene mnogu mi se sviga a za nego ne znam ali ja mislam deka me sviga poso koa odime na kafe vamo tamo i koa e na druga masa glea nakaj mene...ne znam so da pravam ama bas ne znam go neam videno odamna.......mn glupa situacija...ne znam so da mislam....
Дали постои пријателство меѓу машко и женско и зошто не?:wink: Мислам дека треба да си подготвена на секаков одговор за да ги редуцираш шансите да останеш разочарана. Ако толку ти се допаѓа, мислам дека треба да играш со отворени карти, на пример покани го сами да одите на кафе, на цигара, во кино, во библиотека, на фризер... Каде било:wink:. И со текот на времето ако се работи за двострани чувства, работите ќе се одвиваат како што треба. Едноставно ќе го почувствуваш неговиот фидбек. Отвори го срцето:). Ти посакувам среќа!:back:

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
drustvo fala mnogu,

ja doznav prv, ali mnogu malku i ne bev siguren, pa posle so nekoi taktiki ja naterav da mi ja kaze vistinata, i taka bese toa...
a inace znam za toa deka ako uste ednas bidne nesto bezrazlika sto e ... gotovot....
inace Mimi, fala za nadimakot " Sranje " :)
pa ke vidam sto ke bide...
fala vi na sovetite

Ја би ти дал совет, да си ја бараш среќата на друго место, таму веќе кај што си плукнал не лижи, и остај тоа што ти викаат, батали минато и све остало, може ќе го баталиш НО НЕМА И ДА ГО ЗАБОРАВИШ,

Животот продолжува:helou:

Член од
9 март 2009
Мислења
28
Поени од реакции
1
ne sme tolku dobri drugari onaka na eden trac muabet so se vika a koa ideme po kafinja vamo tamo ja sum obicno so negoviot najdobar drugar i onaka nz i ja so da mislam stv ne sme tolku bliski ko drugari za da ako go viknam na pr negde da ne svati...ne se znaeme mn a on se ponasa so mene ko so drugarkite so se so nas so gi znae od bebe ........stv nz so da praaaaaam.....a mn mi se svviiigaaaa...

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
ne sme tolku dobri drugari onaka na eden trac muabet so se vika a koa ideme po kafinja vamo tamo ja sum obicno so negoviot najdobar drugar i onaka nz i ja so da mislam stv ne sme tolku bliski ko drugari za da ako go viknam na pr negde da ne svati...ne se znaeme mn a on se ponasa so mene ko so drugarkite so se so nas so gi znae od bebe ........stv nz so da praaaaaam.....a mn mi se svviiigaaaa...
Значи како што сфатив, ти не си блиска со него, туку со неговиот најдобар другар, епа штом е така искористи го неговиот најдобар другар за да стасаш до него во смисла ако нејкеш да бидеш нападна викни ги и двајцата на кафе па прави си муабет и гледај да седнеш до него да го допреш несакајќи или да му направиш некоја смешка малце флертувај, види што како е ако ти се свиѓа почни сигнали да праќаш, но сепак не иди до толку далеку и не му предлагај на само да се гледате или не го викај на кафе зошто постои можност да изгледа пренападно и да те смета за очајна или да знае дека му се свиѓаш па да падне у некој тежок занес или филм дека е он фраерот, значи се полека умерено и стани блиска со него, но без да изгледаш нападно се надевам помогнав:)

Член од
26 март 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
pomosss

pa vaka imam 16god i sum vo vrska veke 2god i nekolku meseci so mom4e postaro 2god od mene. Na po4etokot se ne bise super no sega veke nekako ne ni stima.Go sakam najveke na cel svet a i toj go kazuva istoto. No nekako vo posledno vreme postojano se karame nekogas pomisluvam da go oteram u pm i nikogas veke da ne bideme zaedno no sepak nemozam zosto premnogu go sakam.Nikogas ne sme uspeale da bideme skarani poveke od 2den iako sekogas vikame deka e posleden pat. Sega sme skarani i koga si pisuvame postojano se karame sakam da bidam so nego a znam deka i on go saka istoto no nikoj nesaka da popusti. Ve molam dajte mi sovet .Dali da go smenam odnesuvanjeto kon nego ili....Zosto jas ednostavno nemozam bez nego..

I

InF3cTeD

Гостин
pa vaka imam 16god i sum vo vrska veke 2god i nekolku meseci so mom4e postaro 2god od mene. Na po4etokot se ne bise super no sega veke nekako ne ni stima.Go sakam najveke na cel svet a i toj go kazuva istoto. No nekako vo posledno vreme postojano se karame nekogas pomisluvam da go oteram u pm i nikogas veke da ne bideme zaedno no sepak nemozam zosto premnogu go sakam.Nikogas ne sme uspeale da bideme skarani poveke od 2den iako sekogas vikame deka e posleden pat. Sega sme skarani i koga si pisuvame postojano se karame sakam da bidam so nego a znam deka i on go saka istoto no nikoj nesaka da popusti. Ve molam dajte mi sovet .Dali da go smenam odnesuvanjeto kon nego ili....Zosto jas ednostavno nemozam bez nego..
епа вака....и ја на моменти го имам истиот проблем а и ја сум во врска 2 години...сеа зависно за шо се причините за карање...ако не е нешто баш сериозно не гледам причина оти никој не попушта ако толку се сакате како шо кажуеш...а ако карањето ви стануе секојдневие веруј дека нема долго да успеете....мој совет е да седнете заедно насамо некаде и еден здрав муабет ако и двајцата сакате да продолжите и да бидете заедно оти со карањето ништо не се постигнува....п.с. мене ми успеа тој муабет и да не се подречам од тогаш карањето и слични такви работи се сведени на минимум..

Член од
14 јануари 2009
Мислења
37
Поени од реакции
1
pa go iam istiot stav kako i Inf3cted ali bi dodal uste nesto...ako se gledate premnogu cesto bi mozele da namalite malce,usporete so telefonski povici i gledanje po 3-4saati sekoj bozji den i msn i skype i takvi stvari...razdelete se malce...dovolno kolku da osetite deka vi se javuva nekoja nostalgija za partnerot...ova od iskustvo go zboram...mi se desavale i mene nekoi vakvi slicni stvari i deka pocnavme da se gusime eden so drug poradi postojanite telefonski razgovori i poraki i gledanje,od so nemavme so da praime pocnavme da se karame...razdelete se malce pa da vidite dali ke se karate posle 3 dena nikakov kontakt...i koa ke praite seriozen muabet u vezi vasata vrska sekoj neka si kaze najotvoreno so misli i so mu smeta i probajte da bide kazano na so posmiren nacin i bez povisuvanje na ton i bez provokacii...onaka neka bide diplomatski (i ova mi pomogna i toa mnogu) GOOD LUCK :coffee:

Член од
30 декември 2008
Мислења
212
Поени од реакции
12

Vo talmudot ima nekoi pravila za masko-zensko odnosi,edno od tie pravila e deka ne smeet nok da pominat skarani.Jas go praktikuvam toa i fino e,nekako omrazata i luznite posle karanicata se pomali.a imajki ja v predvid vasata vozrast ,karanicite se najverojatno za nekoi gluposti na koi za godina -dve ke se smeete kako ste mozele da se karate za takvo glupo nesto.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
1. Првото болдирано... токму тоа мораш да го направиш, сега или подоцна, и е неизбежно, статистиката го покажува тоа, а чувствата иако не можат да се споредат со неа, сепак не играат никаква улога во случајот, бидејќи најчесто се лажни, и сексот на кои се партнерите навикнати, можат да го заматат умот и сфаќањата за тоа дали навистина си се партнерите важни еден на друг. Илузија ти е мислата дека го сакаш, само убава навика имаш со него.

2. Второто болдирано. Како што реков, тоа набргу ќе се смени. Особено откако ќе раскинете, а ти ќе запознаеш некој друг, кој можеби уште повеќе ќе го сакаш. Речиси без исклучок чувствата на 16 години се испоставува дека не се вистински, туку само детска фантазија, односно замена и желба за вистинските кои доаѓаат мааалку подоцна.

Kajgana Shop

На врв Bottom