Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
majmun ne go lazi deteto
седи сега не расипувај филм, јас теоретски сум добар поарно да му дадам надеж :) за во пракса самиот нека се снаоѓа како знае и умее, дали ќе украде мерцедес или ќе проба со друга фора негово си е :)

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Ивица секој со своите перспективи и познавања. Еве јас и ти имаме различни искуства за овие две работи. Јас само го тврдам тоа што го знам. Тоа што не го знам, сакам да го сознаам и научам. Еве ти ме просветли дека имало и такви машки кои никогаш во животот не искусиле групно дркање. Јас значи сум била во заблуда предходно и со погрешно мислење спрема цел машки род. Фала ти на увидот за различната перспектива од мојата. :)

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.390
Поени од реакции
16.607
Ивица секој со своите перспективи и познавања. Еве јас и ти имаме различни искуства за овие две работи. Јас само го тврдам тоа што го знам. Тоа што не го знам, сакам да го сознаам и научам. Еве ти ме просветли дека имало и такви машки кои никогаш во животот не искусиле групно дркање. Јас значи сум била во заблуда предходно и со погрешно мислење спрема цел машки род. Фала ти на увидот за различната перспектива од мојата. :)
Е така, нема за шо :)

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Добро дечки, со револт го пишам ова на темава затоа не ми замерувајте али, дали девојкиве на денешницава сакаат нешто друго освем пари и моќ? Дали девојкиве го ценат нашето поминато време со нив, нашите чувства искажани кон нив, некои наши пожртвувани работи за да бидеме со нив, или со еден збор дали ја ценат ЉУБОВТА што им ја даваме нив? Би сакал на ова прашање да добијам и некој искрен одговор од женско лице :)

П.С нема врска со претходниот пост што го напишав пред некој ден :P

Значи секој човек си има маани, никој не е совршен а и доста добро си ги знам своите недостатоци, сепак сум сеуште малолетен и само сакам да разрешам некои прашања за да знам како да постапам во иднина а не да бидам слеп за некој основни работи што следуваат :)

Ако си малолетен, веројатно те интересираат малолетни девојчиња (т.е. твоја генерација). На тие години тие не знаат што сакаат и испробуваат. Што ќе им дојде и ќе им се види интересно - го пробуваат. Истото треба и ти да го правиш.

Од лично искуство: *Немој да го разбираш животот! Живеј го!*

Не постојат два исти случаи. Ако ти си имал такви искуства какви што ги опишуваш, други немале. И обратно. Ако не ти се бенисале твоите искуства, знаеш што *не* сакаш. И ќе бараш поинаку. И ќе најдеш.

Затоа, твоево прашање не може да се одговори. Нема правило според кое ќе се раководи целиот женски род (а ни машкиот). Меѓу другото, затоа и постои темава - секој случај да се разгледува индивидуално. Да постоеше една формула за односи меѓу луѓето, сите ќе ја применуваа и сè ќе беше наредено. Ама не е така, за жал или за среќа (ниту тоа не е јасно).

Обид за одговор: дали сите девојки сакаат само пари и моќ? Мојот одговор е не, зашто јас сум имал такви искуства. Некој со други искуства ќе ти каже некаков различен одговор и тоа е во ред (тука дојде за да побараш помош - ќе ја добиеш, но не каква што ти ја посакуваш, туку каква што секој друг ќе може да ти ја даде). На крајот, надежта е дека тоа ќе ти помогне да си создадеш сопствено мислење.

Поздрав и со лесно.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Да бидам попрецизен, во Охрид* има доволни парови како пример што го кажуваат спротивното :)

Кое спротивно?

Инаку да, од девојки кои се научиле да мислат само на себе и стално да се туркаат со другите, кои немаат доволно свој потенцијал и кои имаат фетиши по саати и халињи, да, тоа можеш да го очекуваш. Егзистенцијалистичка загрозеност и материјализам (обично зависи каде и како растеле) и себичност (карактеристична за сите луѓе, помалку или повеќе).

Бројот на таквите девојки воопшто не е мал.

Обично во "уметничките кругови " можеш да начекаш помалце ваков тип на девојки, иако тие може ќе бидат со додатни недостатоци, на психа или физика.

Како и да е, лесно се детектираат:

- ако се фали што отишла во трговски центар, ко да е тоа нешто битно.
- ако има огромни нокти со кои држи исто толкав мобилен со кој се слика пред огледало за да прикачи на фб
- ако не се прилагодува на твоите барања за времето на искачање
- ако не знае да одговори навремено на пораки
- ако и` е особено битно местото за искачање
- ако е тип топ средена (е ова е проблемот поради кој се улетувате по вакви, што укажува на ваш проблем. Всушност слично е, они бараат убавина и моќ, а вие барате убавина и миничи за да "ја шетате у град" и да се осеќате посамоуверено самите со себе, епа слични причини имаат и они кога бараат убавина и моќ кај вас).

Член од
17 февруари 2013
Мислења
575
Поени од реакции
481
Значи воопшто не ми беше целта да ве навредам ВАС девојките со прашањево. Сакам само искрено да кажите, зошто и ние машкиве сепак сакаме да бидеме сакани и ценети, но во 21 век тешко тоа го добиваме без пари и моќ, а и да, во последно време само плачете од тоа дека ве искористуваат момчиња, и дека сите ние сме исти, али според мене дечко кој цени и одвојува време за вас неможе да ве натера да плачите, освем тие што се возат во мерцедес и целта им е да ве расплачат од самиот почеток. Спонзорството си го прави своето, и изгледа нема назад :)
Нема да добијаш искрен одговор.Материјализмот е на цена не само кај нас туку и секаде по светов.

D

Daedalus

Гостин
и кои имаат фетиши по саати и халињи, да, тоа можеш да го очекуваш.
Како тоа фетиш по саат или хаљина е поврзано со било која од карактеристиките кои ги наведе послем?.
И другарка една има фетиш на саати и халињи и ако идеме по таа аналогија она треба да е се од тоа што го наведе подоле...
Не можеш да одвоиш специфични карактеристики и да "етикетираш" луѓе така..
Обично во "уметничките кругови " можеш да начекаш помалце ваков тип на девојки, иако тие може ќе бидат со додатни недостатоци, на психа или физика.
Наметнуваш твој морален став дека под дифолт ако некој е во "уметнички кругови" е покул како карактер. Пошто темпераментот, сексот и како се уклапаш со особата не се побитни неголи тоа дали особата е неконформиста и уметник или е "комерцијала."
- ако е тип топ средена (е ова е проблемот поради кој се улетувате по вакви, што укажува на ваш проблем...
Секако. Треба да бараме грди и несредени типки. Физичката привлечност е важна и тоа дали е средена е важно. Колку и да пробуваат луѓето да го негираат тоа и други луѓе да се прават дека тоа воопшто не им е битно, битно им е на повеќето. Не можам да се заљубам во девојка која не ми е атрактивна. Да, ако е добра девојка можам да бидам другар со нејзе, да ја поштувам, ама ако не ми е јака и не ме привлекува, со сила ли ќе пробувам да барам нешто во нејзе за да не испаднам "материјалист" и да ги забележам нејзините "духовни" особини?

Од друга страна некои сакаат типки кои се облакаат во минич и се носат фенци.
Други преферираат типки кои се облакаат поинаку. Не постои правило како треба девојче да се облече и кој е "правилниот" вкус кој некој треба да го има за женски ниту пак постои правило за тоа како женските треба да се носат и ако некоја се носи по миничи дека она е под дифолт глупава и празноглава како што сакаш да прикажеш.

Ондак, мојата професорка што ми беше "По материјали и техники на спојување" на машински и другата по "Инженерска Математика" се празноглави, пошто доаѓаа тип топ средени на час.

Они сигурно никогаш не прочитале книга, пошто да прочитале, ќе дошле облечени како уметници. Не се поврзани начитаноста, елоквентноста и "внатрешното богатство" со тоа како некој ќе се носи. Секој се носи ко што му е убаво.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Добро дечки, со револт го пишам ова на темава затоа не ми замерувајте али, дали девојкиве на денешницава сакаат нешто друго освем пари и моќ? Дали девојкиве го ценат нашето поминато време со нив, нашите чувства искажани кон нив, некои наши пожртвувани работи за да бидеме со нив, или со еден збор дали ја ценат ЉУБОВТА што им ја даваме нив? Би сакал на ова прашање да добијам и некој искрен одговор од женско лице :)

П.С нема врска со претходниот пост што го напишав пред некој ден :P

Срценце бе ^^
Прво, самото прашање ти е грешно од повеќе аспекти :) Едно, моќ и статус, а не пари и моќ, пари се симбол за моќ. Друго, дали сакаат нешто друго? Сакаат све. У исто време. Што сакаат, незнаат, ама го сакаат одма.
И трето, дали ценат? Тоа прво зависи од девојка до девојка, а друго, шо да ценат? Да цени пошо ја сакаш? И шо кур ако ја сакаш, ја не можам да ја сакам? Друг некој не може? И што тоа твоите чувства искажани кон неа? Како е тоа нејзин проблем шо ти си се заљубил у нешо шо немоеш да го фатиш? Демек треба да го цени тоа? Не си прај бајрам на умот од мали години. Она не си го поставува прашањето "Зошто да не?" туку "Зошто баш ти?". И еве, ја да те прашам, зошто баш ти бе брат? Пошо ја цениш и сакаш и си добар со неа? И што кур бе брат. Прво, тоа СИТЕ што ќе ја сакаат ќе го прават, а друго, ако е 8ца-9ка-10ка, рачунај целата околина, цел свет у кој она живее тоа више го прави, се и е на тацна. И сеа е прашањето, зошто баш ти бе брат? Со што ти си подобар од другите за ти да бидеш Тој? Пошо неможе педер она од не само биолошки причини него и од општествено заковани ланци да ги пробува сите па да си види. Мора строга pre-селекција. Пошо иначе е курва.
Друго, околу ценењето. Што тоа ти цениш у неа? Неа ја цениш, зашо постои? Еи браво. Мноу јако. Значи ова ти е класика грешка шо ја праат 90% од мажињава. Не се умараат да допрат до нејзината срж и есенција, туку ја "ценат" маската површинска што она им ја пласира на Сите на дневна база. Тоа не дека не и прија, еготрипови се тоа страшни, ама, длабоко у себе знае дека не си ништо по различен од другите и дека не ја разбираш. Ако ти ја цениш за нешто што она реално не е, туку само се претставува дека е, онда ти не ја разбираш, не си способен да и погледнеш под маската и фактички сам себе се дискфалификуваш од идни интимни односи. Пошо ако мислиш дека она на било каков начин интимно ќе се отвори пред некој неспособен да види малце по длабоко у неа, се лажеш. Никад не рискира со тоа, увек на сигурно. Така да, тоа шо ти го цениш булшитот шо она го пласира да си ги скрие и заштити мааните и комплексите под површината, апсолутно не е никаков ачивмент со кој треба да се гордееш и да мислиш дека нешо ради тоа ќе добиеш за возврат. Всушност, сам себе се ставаш во тие 95% шо не ја разбираат туку се балават околу неа ко индијанци околу оган и пробуваат да и се качат ко на дрво.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
И ја имам фетиш за саати и халињи, и миничи се океј. Ама ги немам другите карактеристики кои ги разделив со "и" за да не бидат изолирано сфатени, како од твоја страна.

D

Daedalus

Гостин
И ја имам фетиш за саати и халињи, и миничи се океј. Ама ги немам другите карактеристики кои ги разделив со "и" за да не бидат изолирано сфатени, како од твоја страна.
И ти ко другаркава иста :)
Епа добро, погрешно сум те сфатил ондак.

Член од
4 декември 2013
Мислења
198
Поени од реакции
70
Фала ви дечки, мислам дека добив одговор на повеќе прашања освем на тоа што го имав поставено и гледам на многу места сум грешел, а бог знае и на колку уште ќе грешам :unsure:

Член од
27 мај 2013
Мислења
719
Поени од реакции
537
Добро како јас не познавам такви девојки како што ти ги опишуваш погоре? Секоја моја другарка сака љубов и убава, здрава врска, врз која може да гради нешто повеќе во иднина.
Не дека те обвинувам за нешто, ама си се запрашал ли ти каков си? Ај малку биди објективен спрема себе и види си ги твоите недостатоци и маани. И поправи ги за во наредната врска за да не ти се дешаваат пак вакви работи. Не е секогаш кривицата во другиот, тоа ми е поентата.
Аха...уствари јас реков не коментирам веќе на лигави теми :oops:
--- надополнето: 9 декември 2013 во 22:46 ---
Кое спротивно?

Инаку да, од девојки кои се научиле да мислат само на себе и стално да се туркаат со другите, кои немаат доволно свој потенцијал и кои имаат фетиши по саати и халињи, да, тоа можеш да го очекуваш. Егзистенцијалистичка загрозеност и материјализам (обично зависи каде и како растеле) и себичност (карактеристична за сите луѓе, помалку или повеќе).

Бројот на таквите девојки воопшто не е мал.

Како и да е, лесно се детектираат:

- ако се фали што отишла во трговски центар, ко да е тоа нешто битно.
- ако има огромни нокти со кои држи исто толкав мобилен со кој се слика пред огледало за да прикачи на фб
- ако не се прилагодува на твоите барања за времето на искачање
- ако не знае да одговори навремено на пораки
- ако и` е особено битно местото за искачање
- ако е тип топ средена (е ова е проблемот поради кој се улетувате по вакви, што укажува на ваш проблем. Всушност слично е, они бараат убавина и моќ, а вие барате убавина и миничи за да "ја шетате у град" и да се осеќате посамоуверено самите со себе, епа слични причини имаат и они кога бараат убавина и моќ кај вас).
Леле леле некој е .... (не смеам да кажам што, таман средив односи со управа)

Kajgana Shop

На врв Bottom