П
Пепси_
Гостин
odi u manastir zamonasi se ebate za vas samo tamu treba.....
toj vika sega zasega ne sakam ni da slusnam nisto za tebe ,a ponataka ke bide veli kako ke rece gospod i da se trudis d ame vratiss vika nema da uspees zasega, a za ponataka samo sudbinata ako ne spoi so nego s emi bese preubavo , no kako nekoj nesto da mi pravese lutav so pametot
ti blagodaram na odgovorov, do negde mi pomogna znam deka nemozam da go vratam i deka koga bi se slucilo toa bi bilo posle dolgo vreme kako sto kaza bi bile razlicni lugje...samo sto mnogu se kaaam sto go izgubiv mozev se da imam so nego , ne znam zosto otidov so drugiov ,sakam da napravam se za da go vratam bivsiot no znam deka se ke bide zaludno....sepak fala ti na odgovorot mnogu nauciv od ovaa greska i mnogu ke me kosta cel zivot no toa e koj sto si drobel toa i ke si srkaСо сегашниот си се мувала пред да се фатиш со сега веќе бившиот, а си сфатила што си имала со него, но само откако си го изгубила. Со други зборови, си сакала сè да направиш со сите. Со трети зборови, хронологијата била: мување со тековниов, мување+секс со бившиот, секс со тековниов. На крајот, двајцата ги имаш поминато целосно. Почит за темелноста.
Каде е твојата љубов во целава приказна?
Одговор: во тебе самата - се сакаш само себеси. Не си го сакала ниту првиот (сегашниот) ниту вториот (сега веќе бившиот), туку само си сакала да се испиташ, да се пробаш до каде можеш да одиш, кого сè можеш да легнеш. И си ги поминала двајцата и тоа е во ред - на тие години тоа и се бара и не се очекува некаква верност (премногу е тоа да се бара).
Затоа, бесмислено е да плачеш по бившиот - не го сакаш. Можеби можеш тоа да го искористиш за да бидеш со сега тековниот, за да сфатиш дека кога оставаш некого, всушност оставаш и дел од себе и да увидиш како би ти било кога и него би го оставила.
Мој совет е да си дадеш извесно време и да продолжиш со тековниов. Дај му шанса да ти покаже дека може да ти биде добар партнер и да те забавува, да те усреќува и да си поминуваш добро со него. Еве, продолжи со него да речеме уште месец дена (под услов да се гледате секој ден); овој рок го извадив од ракав и ти треба да си дадеш твој сопствен рок, којшто мислиш дека е посоодветен. Ако после изминување на тоа време сè уште мислиш на бившиот, тоа значи дека *тековниот* не е доволно добар за тебе, не дека бившиот е подобар. И во тој случај чесно би било да му раскинеш на тековниот.
А бившиот веќе нема да го добиеш, биди сигурна. Дури и тоа што ти го рекол, дека можеби судбината ќе ве спои во иднина, тоа ќе важи можеби по десетина или дваесетина години, кога вие ќе бидете веќе сосема различни луѓе, созреани и возрасни, со изградени погледи кон животот и ќе знаете што сакате од себе и од партнерите. Со други зборови, ако судбината и ве спои, таа ќе спои двајца различни луѓе - вие двајцата ќе бидете други луѓе наместо оние што сте сега. Со трети зборови, овој бивш си го загубила засекогаш; оној што можеби ќе го сретнеш во иднина, во суштеството што ќе престојува во истото тело, ќе биде друг човек, кого ќе треба одново да го запознаваш. И тој тебе.
На крајот, знај дека сето ова ти било потребно: и да се муваш со првиот (тековниот), и да бидеш со вториот, и да му раскинеш на вториот, и сега да си повторно со првиот. Сето тоа биле лекции коишто требало да ги научиш. Биди среќна што си ги научила сега, на помлади години; некои не ги научуваат цел живот.
Поздрав и со лесно.
Да не си истава оваа ? http://forum.kajgana.com/threads/Љубовни-проблеми-Потребен-ти-е-совет-Обрати-се-тука.4404/page-1329 Ај за да не се повторувам препрочитај го тоа што сум го напишал таму.zdravo na site nova sumna forumov i imam golem problem ....neodamna raskinav so deckoot so koj bevme 9 meseci ,dobro ni odese, me sakase no jas postojano mislev na drugo momce so koe se muvav pred da se fatam so deckoto, ne mozev da go podnesam toa go izneveruvav emotivno deckoot postojano drug mi bese vo mislite, pocnav da se gledam so momceto nekolku pati i se poveke sakav da bidam so nego....mu raskinav na deckoto i sega sum so momceto so koe se muvav,me saka dobro e no jas ne mozam da go prebolam bivsiot sega svakam kolku mnogu mi znacese i kolku go sakav se me potseka na nego i koga sum so segasniov decko postojano placam ,sakam da bide bivsiot os mene , se kakam mnogu sto taka postapiv no ne znam sto da pravam , go pobarav bivsiot mi rece deka mn mu bilo tesko edvaj go preboluval toa no ne sakal d ame vidi nitu pak bi mi prostil mu kazav deka se kaam no ne saka ni da slusne za mene...ve molam pomognete me mi treba pomos ke poludam
ne , ne sum istata bivsiot ne saka ni da mi pise ni da me slusneДа не си истава оваа ? http://forum.kajgana.com/threads/Љубовни-проблеми-Потребен-ти-е-совет-Обрати-се-тука.4404/page-1329 Ај за да не се повторувам препрочитај го тоа што сум го напишал таму.
И што е проблемот, се чувствуваш отфрлена ?ne , ne sum istata bivsiot ne saka ni da mi pise ni da me slusne
sto ida pravi jas postojano mislam na bivsiot ne sakam ni da se gledam so ovoj segaИ што е проблемот, се чувствуваш отфрлена ?
Свесна си дека се што ќе направиш колку и да го мислиш за безначајно си носи последици ?
кажи колку е лесно самата да си изнаоѓаш оправданија за она што го правиш во моментот без размислување па потоа сите се виновни пошто не те сватиле зошто си го направила тоа ?
Не помисли дека твоето однесување ќе повлече несакано однесување од другиот ?
Мој совет е да го оставиш сега овој да ти го изебе бившиот од глава значи во буквална смисла на зборот со ебење да ти го исфрли од мозочето.
sto ida pravi jas postojano mislam na bivsiot ne sakam ni da se gledam so ovoj sega
те читам шо си направила и морам да се понудам да ти помогнам, иам добро срце несакам да страдаат вака луѓето. Имам многу убо јаже, плус и знам убо да го врзам, колку шо гледам од кол на кол си го наседнала сега и тоа убаво, па ако уште те мачи главата можам да ти го позајмам јажето и да ти се скратат маките.toj vika sega zasega ne sakam ni da slusnam nisto za tebe ,a ponataka ke bide veli kako ke rece gospod i da se trudis d ame vratiss vika nema da uspees zasega, a za ponataka samo sudbinata ako ne spoi so nego s emi bese preubavo , no kako nekoj nesto da mi pravese lutav so pametot
--- надополнето: 2 декември 2013 во 20:51 ---
nema d aima doverba no ovoj pat navistina znam sto sakam i ke mu go dokazam toa so tek na vreme ke svati deka bil vo pravo sto mi dal vtora sansa , ne mozam da oladam mnogu mi treba ke se razbolam
те читам шо си направила и морам да се понудам да ти помогнам, иам добро срце несакам да страдаат вака луѓето. Имам многу убо јаже, плус и знам убо да го врзам, колку шо гледам од кол на кол си го наседнала сега и тоа убаво, па ако уште те мачи главата можам да ти го позајмам јажето и да ти се скратат маките.
Си плачела девојче незнам на која возраст си, али очигледно дека не знаеш ни самата што сакаш. Ем си го зезнала детето ем те почитува сеуште, да е тро позабеган може да те помине уште еднаш да си направи мерак и да ти ги удри клоците. Ти се бендисал едниов, па сега уште и си плачела цццц незнам како ве воспитуваат, али ко шо гледам испуштени сте од раце голем дел од девојките и не знаете што сакате. Седи си мадро и не му прави уште потешко, а очигледно ниту едниот го сакаш ниту другиот, да се најде во брзо време и трет и со него ќе заминеш, убо ти тргнало барем најди уште неколку и ротирај ги во слободно време кој ќе биде послободен тој.
Најди трет па и него заеби го .sto ida pravi jas postojano mislam na bivsiot ne sakam ni da se gledam so ovoj sega
--- надополнето: 2 декември 2013 во 21:41 ---
sakam da go vratam po sekoja cena , a znam deka ne mozam ,moze samo da go izgubam i ovoj i da ostanam sama moze i podobro taka no umorna sum od vakvi raboti veke nemam volja za nisto
да ти дадам адреса, ако сакаш ама ко ќе ме видиш немој и во мене да се засилиш па шо прајме после 3цаdaj mi jaze najdobro ke mi bide
toa sto toj stradase koga go ostaviv jas go nadplakam se se vraka ,ubavo mi e svesna sum za toa ,samo ne znam kako da prodolzam bez negoНајди трет па и него заеби го .
Кармата е кучка се се враќа се се плаќа тоа ти е, само кај тебе наплатава многу брзо пристигнала.
ili toj ili nieden....ne mozam i ovoj da go zacuvam podobro sama da sum si otkolku da go lazam i da me zasaka poveke pa tesko da mu bideда ти дадам адреса, ако сакаш ама ко ќе ме видиш немој и во мене да се засилиш па шо прајме после 3ца
Готоо сега и јас ќе почнам да плачамtoa sto toj stradase koga go ostaviv jas go nadplakam se se vraka ,ubavo mi e svesna sum za toa ,samo ne znam kako da prodolzam bez nego
Девојче ај да не те зашамарам.daj mi jaze najdobro ke mi bide
Аман бе шо зборваш ?ili toj ili nieden....ne mozam i ovoj da go zacuvam podobro sama da sum si otkolku da go lazam i da me zasaka poveke pa tesko da mu bide