Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Маја не го сваќај на тој начин фб ако објавиш 2 слики со дечкоти (нормални) и ако пишиш со кого си во врска верувајме дека нема да ти се повреди приватноста. И јас мислев како тебе, но една другарка ме разубеди во тоа и во право е зс да не објави посебно на врска оддалеку, кога на негов другар му треба 54876247018093км за да појди и да му ја земе(ја претерав со км:))едноставно имаш шанси и да слушнеш нешто од другарите негови за него не ради што ќе сакаат да го издадат туку ако тој се однеси лошо со нив ќе му откријат некоја тајна така што ќе го исмејат на мене (нели да ми дојде паметот јас со кого сум фатила работа, посебно ако е толку расипан таму народот)и кога го побарав тоа од него човекот крева војни и за ништо на свет не дава. Не дека ми е битен фб ама стварно ме копка што не сака толку да се објави тоа, па ќе одам до крај.

со литературен дијакт? што ќе му одговарам кога ќе ме праша од каде сум? ако сакам да му се пуштам ќе морам да му го кажам тоа нели и вака и онака ќе се посомнева во мене. Незнам што да правам ни на крај памет не сакам да ми текни да раскинам со него заради фб. Го сакам

Фб ко ништо не го сфаќам, менувам слика на профил еднаш во шест месеци и имам помалце од 200 пријатели. Го чувам претежно ради групите за факултет, ич не ми е битен.
За другово понадоле, жими се, пробав, али не успеав да те разберам. Де дијалекти, де без запирки, не знам што сакаше да кажеш.

Од една страна викаш дека те копка и дека знаеш дека има нешто што го крие од тебе, а од друга страна не сакаш да си расипеш врска ради Фб. Па реши се што сакаш тогаш.

Нема литературен дијалект, постои единствено литературен јазик.
Имаш милион начини ако сакаш да го излажеш преку Фб, барем тоа е лесно.

Сакаш да откриеш што е работата, али страв ти е дека ќе ти се потврди тоа што го мислиш.
Тогаш, како што ти кажа Крусер, уживај си и не си ја мачи душичката напразно.

Член од
11 јуни 2012
Мислења
185
Поени од реакции
222
Маја не можеш на сето ова да не си ја мачиш душичката кога сме различни градови. Од каде да знам дека тој не флертува или нешто плус не прави таму. Јас го сакам да ама не сум слепа до толку. Очигледно има некоја добра причина што сака да скрија( не дека ако објави на фб ќе измени многу- ама барем нема да ме прави до толку на очи будала.)
И тој го вика истото како тебе, дека не муе битен фб дека муе само за фах, плус возрасен е, не се лажи лесно. Барем за таа работа размислува. Го сакам и сакам да останам со него и несакам ништо да ми крија заради тоа ми треба совет зс незнам како да го постигнам тоа

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Маја не можеш на сето ова да не си ја мачиш душичката кога сме различни градови. Од каде да знам дека тој не флертува или нешто плус не прави таму. Јас го сакам да ама не сум слепа до толку. Очигледно има некоја добра причина што сака да скрија( не дека ако објави на фб ќе измени многу- ама барем нема да ме прави до толку на очи будала.)
И тој го вика истото како тебе, дека не муе битен фб дека муе само за фах, плус возрасен е, не се лажи лесно. Барем за таа работа размислува. Го сакам и сакам да останам со него и несакам ништо да ми крија заради тоа ми треба совет зс незнам како да го постигнам тоа

Ама нема да му раскинеш и да те излажал. Сама го кажа тоа.

И да флертува сега со некоја, ти нема да го знаеш тоа, освен ако самиот не ти каже. Од него можеш само да добиеш одговор, никој не е видовит на форумов ко што знам.

Довербата е нешто најбитно во една врска. Ти ја немаш многу во него.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
го прашав, му се развикав и се скаравме тогаш,ми рече дека не сака никого да знае за нашата врска зс таму во неговиот град биле многу ’расипан народ’, тие шо требало да знат знаеле мајка му татко му друштвото. демек не сакал секој еден да му знаел за приватноста. ќе му расипеле нешто и бла бла. Не поверував во тоа како во студентски никој не му расипува а 500 луѓе сме таму, па еве го ваму сите против него и мене (шпанска серија) поминав преку тоа го направив слободен и си објавив на фб не се замарам сега и да ми се пуштаат машки, си дозволувам и да флертувам со нив на фб само (не се состанувам)неможам да бидам премногу скромна зс ме јади црвот верувајте ми мислам дека крија нешто ама незнам што е.

не тие лоша идејава ама ќе ме сети и било која моја другарка зс јас сум од западна а тој од источна и по акцентот убавезно ќе ме сети а од таму немам другарки
Чим те јаде црвот, те лаже. И финтиве што ти ги раскажал не се за верување, има напраено глупост фати го на дело :)

Член од
11 јуни 2012
Мислења
185
Поени од реакции
222
незнам што да кажам.Сега за сега мислам дека можам да бидам мирна се пишавме на фб во врска(го добив тоа што го сакав). Па ако ме лаже би требало да се издаде, го проверив на фб и му беше објавено да го гледаат пријателите. Сакам да го фатам на дело ама не сум во можност. Да видиме следно што ќе ме очекува

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
volsebni4ka_19 ^^ Се согласувам со Wind. Дури и моите интровертни пријатели кои во поново време, се сите опседнати дека општеството ги силува, имаат врска-статуси и/или слики. Некако мерак им е на сите веројатно. А и со оглед на тоа дека фејсбук стана ко лична карта, ставањето врска-статус стана и ко обврска.
Е сеа, не знам кој би бил советот што би ти го дала, ја сум апсолутно за фер игра, така да, ако бара/најде (за него) подобра некоја, остај го на раат, не го распрашувај премногу.

Член од
11 јуни 2012
Мислења
185
Поени од реакции
222
Го знам сето тоа луѓе заради тоа се нервирам, заради тоа барам помош и незнаам што да правам. Освен ова со фб и далечината(нормално за неа) и да немаме друг проблем се допишуваме на скајп навечер, ми кажува дека ме сака а и изгледа така (само овај проблем да не е). А и заборавив да спомнам имаме објавено слика кај што се бакнуваме (како дечко и девојка) проблемов беше само за објавување на врска.
Wind и мачорке се надевам дека не сте во право. Незнам што би правела да откријам нешто таква работа. Ама ајде уште еден месец од септември ќе бидеме заедно работите ќе се средат

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
незнам што да кажам.Сега за сега мислам дека можам да бидам мирна се пишавме на фб во врска(го добив тоа што го сакав). Па ако ме лаже би требало да се издаде, го проверив на фб и му беше објавено да го гледаат пријателите. Сакам да го фатам на дело ама не сум во можност. Да видиме следно што ќе ме очекува

Не сакај да го фатиш на дело.

Сакај да ти биде убаво со него, да уживате во љубовта и супер да си поминувате еден со друг.

Светов е доволно зезнат и нема потреба да бараш проблеми. Самите ќе ти се покажат кога ќе дојде времето.

Инсистирај на искрени разговори лице во лице или барем по телефон, ако сте во различни градови. Фејсбук е играчка и несериозност. Плус тоа, никој не ти гарантира дека Фејсбук ќе биде технологија којашто ќе опстои 50-тина па и повеќе години, колку што би требало да опстои една долготрајна љубовна врска.

И секогаш поставувај се искрено и директно кон него. Не значи дека ќе го добиеш истото за возврат, но барем ти пред самата себе ќе бидеш чиста. Ако тој те лаже во лице, тој ќе мора да живее со тоа. А вистината и фактите, а особено квалитетот, доаѓаат до израз, кога-тогаш.

Затоа, уживај во врската со него. Во секој момент. Тој не те тормози со тоа што го прави кога не си таму, па зошто ти би се тормозела самата? Нека прави што сака, сè додека е добар со тебе. А ако нешто ти крие и не ти кажува, значи не е добар кон тебе, но тоа самото ќе се покаже, со текот на времето. Со други зборови, повторно, нема зошто да се грижиш.

Поздрав и со лесно.
--- надополнето: 31 јули 2013 во 21:01 ---
Го знам сето тоа луѓе заради тоа се нервирам, заради тоа барам помош и незнаам што да правам. Освен ова со фб и далечината(нормално за неа) и да немаме друг проблем се допишуваме на скајп навечер, ми кажува дека ме сака а и изгледа така (само овај проблем да не е). А и заборавив да спомнам имаме објавено слика кај што се бакнуваме (како дечко и девојка) проблемов беше само за објавување на врска.
Wind и мачорке се надевам дека не сте во право. Незнам што би правела да откријам нешто таква работа. Ама ајде уште еден месец од септември ќе бидеме заедно работите ќе се средат

Бреј, ненаситно око... Има слика кајшто сте заедно, кајшто е 100% очигледно што има меѓу вас и ти инсистираш да стави уште нешто, што тој не сака?????

Ако нешто сум сфатил од жените и ФБ, тоа е дека, ако имаат интерес за некого, ќе му го преораат ФБ профилот за да дознаат колку што можат повеќе. Со други зборови, ако и има некои заинтересирани за него, биди сигурна дека тие веќе ја виделе таа слика кајшто сте залапани и јасно им е дека тој е фатен.

Летово е премногу убаво за да си го трошиш правејќи си драми. Уживај - за месец дена ќе бидете пак заедно.

Можеби едноставно толку многу ти недостасува, што си правиш филмови со него, само за да ти биде во мислите. Кажи му го тоа по можност со тие зборови. Секогаш е убаво да се чујат. Кој знае, можеби поради тоа тој некако пријатно ќе те изненади.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
не те разбрав тука како мислиш во која другарка??
Pa u taa sto nameravas da i kazes "demek" da mu se pusti :-D
Poise na nejze ke i veruvas nego na decko ti..
Sum bila svedok na 3-4 vakvi situacii kaj so tipot gi vrti dve drugarki, ednata oficijalno, a drugava, demek da mu se pusti za da go proveri dali ja saka drugarka i, pa na kraj ja svrtuva i nea i zavrsuvaat u krevet, se dodeka oficijalnava devojka ne gi otkrie.
Ne vikam deka e drugarka ti, ne vikam deka te izneveruva, ama u najmala raka, decko ti ne te saka.
Ja da sum...ti
Probaj da ne bides zamarantus na odreden period. Ostavi da vidis kolku ke ti se javuva, kolku ke ti pisuva, dali uopste seuste go interesiras.

Ako se dokaze deka go interesiras (ti se javuva duri i cudno mu pagja so si ladna malce so nego), tesko tebe so nego. Tezok karakter ima tipot. Kje treba sve nesto da prais za nego da mu ugodis u zivotot ili ako sakas da bide po tvoe, postojano ke treba da se nategate i karate. Utre den koa ke sakas da kupis vencanica od 40 000den za svadba ili koga ke sakas da izlezes so nego u teatar ili sto bilo sto ke ti bide merak da napravis, on ke ti zastane na patot i ke ti rece "aaa mnogu e skupo za vencanica" ili "abe ne cini taa pretstava, sedi tuka da gleame star wars" ili ke najde bilo kakov izgovor, za da ne ti go naprai merakot, nego da bide po negovo i kako sto nego mu odgovara.
Nema da ti kaze: "Vazi be, nema problem, ke se stavime u vrska i na fb", just because ure a lady i treba da se ponasa dzentelmenski prema tebe i da ima razbiranje za tvoite pateticni, beznacajni i glupi, ama TVOI zelbi, zelbi na devojkata sto ja saka.
Da mu se pluknam na deckoto sto mi obesuva za eden status na fb :)
Kujznae kolku ke mrci za drugi, pogolemi stvari, kako na primer odenje na odmor bez da gotvis :-D
On da odi na odmor vo all inclusive? Ti 10 dena da se odmoris od gotvenje, a on da plati za tvojot odmor?!?! Pa ti dali si normalna?!?! :-D
Izvini malce, but it's true.
Takov stereotip imam.
I ne bi sakala da sum vo vrska so vakov.

Ili pa, ako se dokaze deka veke ne go interesiras, ne mu pagja cudno tvoeto ladno odnesuvanje prema nego, bas mu odgovara da "ne go zamaras" resi si ti.
Imas dve:
- ocajnicki obidi za pak da te saka i da mu privleces vnimanie
- mu raskinues na neandrtalec sto edvaj go cekase toa i go sutiras podaleku od tvojot zivoten pat, da ne ti smeta :-D

Jas uste od start ti rekov sto bi napravila.
I'm not giving you an advise. Ti kazuvam koe bi bilo moeto razmisluvanje ako se najdev u odredenata situacija i kako bi postapila.
Mozda tvoite misli idat na druga strana, otkaj znam. To est, definitivno idat na druga strana, jas nikad ne bi barala sovet od forumdzii. Nitu pomos od drugarka za da go testira. Moive drugarki se tolku zlatni sto ne mora da pobaram od niv da go proverat. Mu se pustaat stom me snema do wc :-D
Se ispukav :-D

I dunno.Tvoe si e :-D

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
volsebni4ka_19 Ili ne mora toa so drugarkata. Poednostavno ti e da smenis stil so javuvanjata, da stanat denski, vo nepredvidlivi, razlicni vreminja vo tekot na denot, namesto da bidat striktno ostaveni za navecer koga on se vraka od iskacanje, koga e veke on vo bezbedna zona.
Za fejsbuk nekako i opravduvam da ne stais relationship status (saka da vidi dali e seuste in the game), ama da prekinuvas sekoj den razgovor zosto brzas i da postavis tocno vreme za telefoniranje, malce e cudno.
izvinete za latinicava. :)

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Абе ајде не ми се верува. Си расипуваат долги врски заради мочан фејсбук. И што ако не сака да објави врска? Веќе не те сака? Добро е што ти дал да објавите слика како се лижете, биди среќна. Може не сака воопшто да се објави врската на фејсбук. Т.е не ни сфаќам која е поентата да се објавите таму? Демек официјално се сакате и никој не може да ви се доближи? Сфати го тоа, дека ако не сака да објавите на фејсбук, не значи дека не те сака.

Не се замарај, не мисли на тоа. Не крои глупи планови демек ќе го фатиш со друга или ќе праќаш другарки да го испитуваат. Колку што знам, доволно си возрасна да не ги правиш овие глупости. Сакајте си се, слушајте си се и уживајте. Ако имате некој сериозен проблем, или ептен ако немаш доверба, РАЗГОВАРАЈТЕ!

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
volsebni4ka_19 ако ти стало за него, нема да ти биде гајле за тоа дека не си го пласира интимниот живот на фб. Или пак ти е?
Што ти е поважно? како те прикажува во еден виртуелен свет пред неговите пријатели (повеќето виртуелни) или пак да уживаш врска на дистанца?

Ај вака... Пошо спомнуваш дека живеете во два студентски дома, дали таа дистанца е непоимива или е возможно некако да се гледате па макар и 2 пати месечно?

Осврни се повеќе кон себе и кон реалниот него а не кон тоа како тој те претставува via the interwebs. Да го проверуваш преку другарка кога си веќе навлезена посериозно во врската (ако мислам прочитав година и кусур) е малку тинејџерско понашање. Ако сеуште има чувства, ќе најдеш начин самата да го решиш тоа. Не ти треба никаков посредник да инволвираш. Патем така ризикуваш таа другарка утре и да го злоупотреби тоа. Устата е голема, кога работите почнуваат да се разидуваат.

Член од
11 јуни 2012
Мислења
185
Поени од реакции
222
dzesika во право си не е само за тоа да ги исполнува моите желби, туку и гордоста шо треба да ја имам како женско. Не треба да дозволам да ги исполнувам неговите каприци а јас да си останам со прстот во устата. Не сакам да се случи и тоа да го изгубам идинтитетот во врската. Затоа од денеска нова приказна!
Ако тој седи со скрстени раце и него боли за мене, тогаш и шо мора мене да ме боли за него. Simple like that.:pipi:Ако сака да ме изгуби и да фрли во вода се шо имаме напред! Јас го сакам, ама несакам на никого да му бидам џогер за бришење на плочките во wc.

Natural-girl нема да му се јавувам денски, нема да му се лижам воопшто. Само на вечер ќе се направам јас не достапна. од типот: еј ми се спија ај утре ќе се слушниме.
Ако стварно ме сака, ќе мора да си размисли да најде време за да се слушаме или гледаме на скајп. Тука ќе се видиме со него како стои нашата врска. Ако е слаба, ќе го турнам директно во рацете на таа другата (ако ја има), а, ако ме сака нема да дозволи да ме изгуби.

КвикСилвер незнам дали ги забележа убаво моите претходни постови ама убаво потенцирав дека не мие важен фб туку тоа што ме игнорира и се однесува чудно во врска со фб. Не сакам да бидам среќна со објавил слика како се лижеме, со него одам повеќе од година мислам дека заслужувам многу повеќе отколку една ебена слика на фб, како на пример повеќе негово внимание што треба да ми се посвети како негова девојка.
Си викам дека нема да ми сврти грб. Па ако го изгубам тоа е. Има и други, ќе ми биди тешко ама егото пред се!
Фала за советите (y)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Оф Господе, која гордост во врска ќе ја изгубиш?
Кои твои желби, каприци и триста чуда сакаш да ти ги исполнува?
Де бе луѓе малце реално гледајте на работите.

Ние женските имаме милион каприци и желби. Кој нормален човек ќе ти оди по гз секогаш освен мајка ти и татко ти, па ако не те разгалиле, дури ни тие? Сакаш да кажеш дека ти сега немаш гордост ради тоа што тој не сакал на фб да објави. Па еве бе, ти објавил сега дека е во врска и сите го гледаат тоа. Сега ти не сакаш да се слушате кога се слушате, туку сакаш кога ќе ти текне за да си играш дополнителни играчки со него и да го тестираш. Дај не се занесувај.
Кога ќе види дека не му обрнуваш внимание, ќе се запраша можеби, али ќе си мисли исто што и ти си мислиш, дека си нашла некој друг можеби.
Џабе ќе се малтретираш и себе и него со глупи играчки.
Машкиве не знаат да читаат меѓу редови, го немаат нашиот памет за тоа како треба тој, а како ти да се однесуваш во една врска. Едноставно, не размислуваме исто.
Со сите овие глупости што ги планираш, мислам оти уште повеќе ќе си расипеш.

Разговарај ако те мачи нешто!
Ако и тогаш не сфати, можеш да го баталиш. Али откога и тој ќе разбере како се чувствуваш и дека ти треба поголемо внимание.

Kajgana Shop

На врв Bottom