Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
.Порано кога немало интернет стариве како се кинеле?
Читавме љубовни романи, таму сите беа девици до 26 години, па рубиката „Оне ствари“ во ИТД, па речници за странски зборови (Вујаклија или Клаиќ), иако после прочианото ни беше уште понејасно што се случува. :P
Сексот беше претставен како врв на врската меѓу маж и жена, како прекрасно искуство, што е многу збунувачки за девојките, зашто првиот пат боли.
--- надополнето: 15 јуни 2013 во 10:54 ---
Rinaa

Аман мори моме! Мислев ќе се пораѓаш!

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
ХИТНО ПОТРЕБНА ПОМОШ !!!
Имам огромен проблем. Се запознав со еден дечко пред три недели. Можеби најдобрата особа што ја имам запознато. Висок дечко со преубав изглед. Добар, мил и внимателен. Гледам дека е многу сериозен и од авион се гледа дека се заљубува во мене. Е сега јас, убаво ми е да се дружам со него ама тоа е се. Жал ми е навистина но колку и да се трудам едноставно не ми се свиѓа никако. Не ме привлекува. Работата е што не знам како да го откачам а да не го повредам немам храброст затоа што е душа од човек и многу ми е непријатно. Тој мисли дека ми се свиѓа така ми изгледа. Се бакнав со него и џабе нема возбуда. Е сега идет страшното. Утревечер сакам да излезам во една дискотека а тој секогаш е таму. Мене еден друг дечко ме покани да излезиме заедно. Морам да одам на тоа место, а како со друг кога овој појма немат дека јас ќе излегувам со друг а ме бараше и тој сам. Плус кога ќе го види на другиов така малце поопасен изгледа ќе си речи дека сум курветина што се шета и шукари со секого. Најважно ми е од се да не го повредам леле уште сега ја замислувам неговага тажна фаца. Ве молам помошшшш !!!!
ке му кажеш на тој првиот дека сакате само пријатели да бидете и толку ,ти викаш ке се натажи ке ова ке она ако е маж ке прифати и ке си фура со животот ,а ти со тој што ти се свига иди си на диско ....

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Ако мислиш дека постои шанса некад да ти се засвиѓа тогаш можеш да дадеш малце време. А ако си максимално убедена дека никад нема да те привлекува на таков начин, тогаш што порано пресечеш тоа подобро. Само да не се каеш после...
da go stavi zlatna rezerva duri se probuva da kari nekoj drug
ne ocekuvav ova od masko da go procitam sorry
cupe kazi mu porano da ne te mrazi posle

Член од
31 март 2008
Мислења
2.581
Поени од реакции
1.887
некој да предложи храна што моментално помага за појака ерекција?
знам за кафе, авокадо и за чоколадо, предложете и нешто друго.
девојкава е ненаситна и 6 дена и ноќи по ред не сум наспиен од неа

Член од
9 мај 2013
Мислења
331
Поени од реакции
222
Пази да не претераш па после да те боли простатата и колковите :D Од претеризам страдаат тие 2 ствари, страда и К доколку си без кондом

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Fizicki si slab, zemi povezbaj ke ti pomogne I vo krevet provereno

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
ХИТНО ПОТРЕБНА ПОМОШ !!!
Имам огромен проблем. Се запознав со еден дечко пред три недели. Можеби најдобрата особа што ја имам запознато. Висок дечко со преубав изглед. Добар, мил и внимателен. Гледам дека е многу сериозен и од авион се гледа дека се заљубува во мене. Е сега јас, убаво ми е да се дружам со него ама тоа е се. Жал ми е навистина но колку и да се трудам едноставно не ми се свиѓа никако. Не ме привлекува. Работата е што не знам како да го откачам а да не го повредам немам храброст затоа што е душа од човек и многу ми е непријатно. Тој мисли дека ми се свиѓа така ми изгледа. Се бакнав со него и џабе нема возбуда. Е сега идет страшното. Утревечер сакам да излезам во една дискотека а тој секогаш е таму. Мене еден друг дечко ме покани да излезиме заедно. Морам да одам на тоа место, а како со друг кога овој појма немат дека јас ќе излегувам со друг а ме бараше и тој сам. Плус кога ќе го види на другиов така малце поопасен изгледа ќе си речи дека сум курветина што се шета и шукари со секого. Најважно ми е од се да не го повредам леле уште сега ја замислувам неговага тажна фаца. Ве молам помошшшш !!!!
Ма немој да ме јебеш бре.

Ако не си сакала ти да имаш нешто со него, ќе си му дала дознаење уште на почетокот, а не само да тонеш се подлабоко и подлабоко за сега да се најдеш во ваква ситуација.

Работава е следна, поправи ме ако грешам.
Другиов е куртон, кој е влезен во филм "Бед бојс" мадафака, јас можам да ја имам секоја девојка, и има туражирана кола или мотор, и ланец околу врат од оние за кучиња шетање, и едниствената добра работа што може да ја направи е да ги вози горенаведените моторни возила.

Неможеш да му кажеш на срцето што да прави и што да чувствува, но можеш барем да ги процениш двајцата, и со кој од нив би ти било поубаво.

Откачи го тој што викаш дека е "добар, мил и внимателен', и продолжи си со овој другиов, но по некое време, максимум 3 месеци, а можеби и порано кога ќе почне да те врти како што сака, и да си игра со тебе, ти ќе сфатиш дека си направила голема грешка.

Овој што ќе го откачиш, ќе си најде друга девојка, а верувај ми со таков опис воопшто нема да му биде тешко, а ти ќе жалиш за пропуштената прилика, ама ако тогаш ќе си научиш многу добра лекција, а овој другов ќе научи од тебе дека "сите" девојки се исти.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305

Ако не си сакала ти да имаш нешто со него, ќе си му дала дознаење уште на почетокот, а не само да тонеш се подлабоко и подлабоко за сега да се најдеш во ваква ситуација.

Другиов е куртон, кој е влезен во филм "Бед бојс" мадафака, јас можам да ја имам секоја девојка, и има туражирана кола или мотор, и ланец околу врат од оние за кучиња шетање, и едниствената добра работа што може да ја направи е да ги вози горенаведените моторни возила.

Неможеш да му кажеш на срцето што да прави и што да чувствува, но можеш барем да ги процениш двајцата, и со кој од нив би ти било поубаво.

Откачи го тој што викаш дека е "добар, мил и внимателен', и продолжи си со овој другиов, но по некое време, максимум 3 месеци, а можеби и порано кога ќе почне да те врти како што сака, и да си игра со тебе, ти ќе сфатиш дека си направила голема грешка.

Овој што ќе го откачиш, ќе си најде друга девојка, а верувај ми со таков опис воопшто нема да му биде тешко, а ти ќе жалиш за пропуштената прилика, ама ако тогаш ќе си научиш многу добра лекција, а овој другов ќе научи од тебе дека "сите" девојки се исти.
после машките биле криви зашто искористуваат женски за една ноќ

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087

Цел филм си смислил колега, браво.

Ај вака пробај да ги гледаш работите.
И самата вика дека само 3 недели го знае, кога да му го каже тоа, уште одма кога ќе го види?
Самата вика дека и се допаѓа физички и карактерно, али за жал, нема хемија, не ја привлекува, па тој ако сака и најдобриот нека биде, џабе е. Пробала, видела дека не оди, тоа е тоа, не го влече за нос никако.

Зар само тој е останат од фините бре, па мора со него да останува?
Дај не се занесувајте.
А дека другиот е идиот, не можеш да знаеш и не можеш да тврдиш.

Има грижа на совест што одбива фин дечко, што покажува дека знае да го цени него карактерно и се тоа, али тоа не значи дека автоматски оти е фин, треба да почне врска со истиот.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
ВЕ молам за помош, некако ми треба голема помош, утеха.
другарите од ракометот ми местија девојка исто така и она ракометарка .. после 1 месец пишување запознавање се сретнавме и така бевме во врска од 28 февруари (кога првпат бевме заедно) докај 15-20 мај .. јас девојката ја засакав дури уште од првиот поглед, едноставно знаев дека е оваа девојка јас што ја чекав..и се добро ни одеше, и еден ден нејзините родители дознаа дека има нешто.. и и` викаа да раскине оти ни ке видела полуматурска ни втора ни трета вечер.. но ние некак го пребродивме тоа и продолживме пак да се гледаме ... и денес еве и ми призна зошто ми раскинала ... не кажа конкретно али разбрав.. дека секојден сум ја нервирал на фб, (таков карактер имам, се лутам на се и сешто) ама и ветив дека ке се сменам, дека ке пробам да си го сменам карактерот за неа, но таа не почека.. и кажа дека не сакала да има веќе дечко, да одморило па за година две здравје ке си фатила дечко..е сеа, јас едноставно незнам што да правам, по цели денови растажен, цел упропастен без желба за живот.. пред тоа пак ми раскина , и почнав од нервоза таму плачејќи да кршам раци и незнам ти шо и ајде пак се смиривме али тогаш 2 дена не сум ставил јадење во уста од што бев цел уништен и знаејќи дека она си ужива, се смее по цели денове и не и е грижа... но знаев дека е од сожалување али ајде бидна што бидна :( неможам никако не ми излегуваат моменти кога сум бил со неа, а посебно на 1 Мај :( цел ден со неа, цел ден забава и еве сега до каде дојде.. а баш оваа девојка ја барав, да не пуше да не пие , да немала дечко до сега , и таа беше таа вистинската али ете, отидете среќата...сега ми е исто како да имам камен на срцето од 10 тона :( најискрено, веќе почнав да се плашам од љубовта.. дека ако се заљубам сега пак, и ако пак се случи тоа јас ке неможам да поднесам ако се заљубам пак вака... ама како првата оваа што ми беше, никоја нема да ја сакам како неа... тоа е, тинејџерска љубов, али ни во љубовта немам среќа.. ај ве молам некако како да не мислам на неа, како да ја преболам колку што можам побрзо, а и веќе кажи рече преку ден се гледаме, се дружиме заедно со другарите и она е заедно, но како да не се забележуваме :( искрено можам да кажам дека дадов апсолутно се што можев за неа за да биде среќна, душата си ја дадов али се било залудно, само 3 месеци..
ПОМОШ ВЕ МОЛАМ ОД ВАС ПО ИСКУСНИТЕ И ШТО ПОМИНАЛЕ НИЗ ОВА?? :(

ПОЗДРАВ И СЕ НАЈУБАВО.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Цел филм си смислил колега, браво.

Ај вака пробај да ги гледаш работите.
И самата вика дека само 3 недели го знае, кога да му го каже тоа, уште одма кога ќе го види?
Самата вика дека и се допаѓа физички и карактерно, али за жал, нема хемија, не ја привлекува, па тој ако сака и најдобриот нека биде, џабе е. Пробала, видела дека не оди, тоа е тоа, не го влече за нос никако.

Зар само тој е останат од фините бре, па мора со него да останува?
Дај не се занесувајте.
А дека другиот е идиот, не можеш да знаеш и не можеш да тврдиш.

Има грижа на совест што одбива фин дечко, што покажува дека знае да го цени него карактерно и се тоа, али тоа не значи дека автоматски оти е фин, треба да почне врска со истиот.
Аха. Грижа на совест да.
А тоа што се мувала со него, и што тонела се подлабоко, зар тоа ти е грижа на совест ?
--- надополнето: 15 јуни 2013 во 21:48 ---
ВЕ молам за помош, некако ми треба голема помош, утеха.
другарите од ракометот ми местија девојка исто така и она ракометарка .. после 1 месец пишување запознавање се сретнавме и така бевме во врска од 28 февруари (кога првпат бевме заедно) докај 15-20 мај .. јас девојката ја засакав дури уште од првиот поглед, едноставно знаев дека е оваа девојка јас што ја чекав..и се добро ни одеше, и еден ден нејзините родители дознаа дека има нешто.. и и` викаа да раскине оти ни ке видела полуматурска ни втора ни трета вечер.. но ние некак го пребродивме тоа и продолживме пак да се гледаме ... и денес еве и ми призна зошто ми раскинала ... не кажа конкретно али разбрав.. дека секојден сум ја нервирал на фб, (таков карактер имам, се лутам на се и сешто) ама и ветив дека ке се сменам, дека ке пробам да си го сменам карактерот за неа, но таа не почека.. и кажа дека не сакала да има веќе дечко, да одморило па за година две здравје ке си фатила дечко..е сеа, јас едноставно незнам што да правам, по цели денови растажен, цел упропастен без желба за живот.. пред тоа пак ми раскина , и почнав од нервоза таму плачејќи да кршам раци и незнам ти шо и ајде пак се смиривме али тогаш 2 дена не сум ставил јадење во уста од што бев цел уништен и знаејќи дека она си ужива, се смее по цели денове и не и е грижа... но знаев дека е од сожалување али ајде бидна што бидна :( неможам никако не ми излегуваат моменти кога сум бил со неа, а посебно на 1 Мај :( цел ден со неа, цел ден забава и еве сега до каде дојде.. а баш оваа девојка ја барав, да не пуше да не пие , да немала дечко до сега , и таа беше таа вистинската али ете, отидете среќата...сега ми е исто како да имам камен на срцето од 10 тона :( најискрено, веќе почнав да се плашам од љубовта.. дека ако се заљубам сега пак, и ако пак се случи тоа јас ке неможам да поднесам ако се заљубам пак вака... ама како првата оваа што ми беше, никоја нема да ја сакам како неа... тоа е, тинејџерска љубов, али ни во љубовта немам среќа.. ај ве молам некако како да не мислам на неа, како да ја преболам колку што можам побрзо, а и веќе кажи рече преку ден се гледаме, се дружиме заедно со другарите и она е заедно, но како да не се забележуваме :( искрено можам да кажам дека дадов апсолутно се што можев за неа за да биде среќна, душата си ја дадов али се било залудно, само 3 месеци..
ПОМОШ ВЕ МОЛАМ ОД ВАС ПО ИСКУСНИТЕ И ШТО ПОМИНАЛЕ НИЗ ОВА?? :(

ПОЗДРАВ И СЕ НАЈУБАВО.
Другарче ова ти се вика прво скршено срце. Според прочитаното ти си 8 - мо одделение, или 1 - ва година средно.

И јас бев таков кога ми раскина првата женска, значи бев 100 % сигурен дека она е вистинската.
Можеби ти премногу си се трудел и си направил многу за тие 3 месеци, јас не викам дека тоа не е за ценење, само ти кажувам дека требало чекор по чекор.

Еве ќе ти ја кажам мојата верзија...
Вистината е дека таа што ми беше прва секогаш ќе ја сакам, и секогаш кога ќе ја видам ми скока срцево како Северина на јахта, ама реалноста е сурова, мораш да го прифатиш тоа. Неможеш ти поради една девојка да се запоставиш себеси.
Јас знам дека е тешко, сите знаеме дека е тешко, но неможеме да направиме повеќе за тебе, освен да ти дадеме совет.
Ти ќе треба да се соочиш со фактот што во животот ќе имаш уште вакви падови, и уште многу пати срцето ќе ти биде скршено, но храброст е да станеш и да се обидеш повторно.
Еве јас имам 19 години и престанав да бројам колку пати ми го направиле партал срцево, ама тоа е, ако ти се запоставуваш сега, замисли што ќе направиш за неколку години.

Мој совет е да си продолжиш со животот твој понатаму, продолжи си со ракометот, престани да се замараш, избегнувај ја,сега знам ова ќе ти звучи клише ама ќе ти помогне, и ќе има уште многу, многу девојки.

И запамти дека:
"Жените ги прават врвовите повисоки, а падовите се почести" ;)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Аха. грижа на совест да.
А тоа што се мувала со него, и што тонела се подлабоко, зар тоа ти е грижа на совест ?

Стварно? Сега и за мувањето треба да се има грижа на совест? :D

Што ќе пишеше да беше машко во случајов? Да сакаше да ја откачи некоја, оти нашол друга, а оваа иако е фина, внимателна, прибрана итн, едноставно не му привлекува многу внимание?
Тој ќе беше гооолемо ѓубре, нели? :pipi:

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.912
Поени од реакции
11.267
"Жените ги прават врвовите повисоки, а падовите се почести" ;)

И подлабоки.

iLoveРАКОМЕТ.
Epics горе-долу убаво ти пиша, а јас морам еден момент да забележам, каде си направил тотална утка. Спомна дека си плачел пред нејзе и драми си правел кога ти раскинала. Во било која наредна врска што ќе ја имаш гледај ова НИКАКО да не ти се повтори. Никоја девојка нејке слаб дечко без карактер, без разлика кое годиште сте, сите сакаат цврст тип. Ако веќе ти дошло за плачење, прави го тоа зад затворени врати, но никогаш пред други. За тоа што си пишал страв ти било да се заљубиш пак за пак да не го јадеш стапот, нема везе колку повеќе изедени стапови појак ќе бидеш нареден пат ;) Сега имаш искуство плус, посилен си за понатаму.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Стварно? Сега и за мувањето треба да се има грижа на совест? :D

Што ќе пишеше да беше машко во случајов? Да сакаше да ја откачи некоја, оти нашол друга, а оваа иако е фина, внимателна, прибрана итн, едноставно не му привлекува многу внимание?
Тој ќе беше гооолемо ѓубре, нели? :pipi:
Истиот третман ќе го добиеше.

Мене суштината, и тоа што сакам да го сфати е дека такви ретко се наоѓаат.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Истиот третман ќе го добиеше.

Мене суштината, и тоа што сакам да го сфати е дека такви ретко се наоѓаат.

Иако е вистина дека такви ретко се наоѓаат, тоа сепак не значи дека треба да се помириш со тоа што моментално ти се нуди и да останеш во врска без хемија, без привлечност или без љубов. Ако не иде - не иде. Нема поента било кој да се сили да биде со некого, па колку и да бил фин, љубезен, воспитан и така натака.

Kajgana Shop

На врв Bottom