ЉуБчо Георгиевски активно се вклучува во бугарската политика

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Мајката беше сите против Србија и да видевме тогаш на колку фронта беше способна да се бори наводната федерална армија којашто претендираше дека е четврта сила во светот. :wink:
:vozbud: Замисли го тоа а?

...And then................. America! The leader of the free world :eek:jea:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Мајката беше сите против Србија и да видевме тогаш на колку фронта беше способна да се бори наводната федерална армија којашто претендираше дека е четврта сила во светот. :wink:
Tокму таа беше и идеата на оние кој ја разнебитија Македонија па и Југославија подоцна.Се разбира во тоа сесрдно им помагаше Бугарија која извлече најголем чар од растурањето на Југославија.

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Clen sum na VMRO-DPMNE od 93' ama ne sum aktiven,podobro receno simpatizer. Ama nekako se uste sum na "rezerva" so doverbata na vladata.
Ne sum nov na Kajgana skapuvam uste od "peleni", gi znam povekjeto,pogotovo kumunjarite tie ne se zaboravaat. Sega se oslobodiv od obvrski na edno mesec dena,pa si rekov da se raspukam i jas. Najpovekjeto se vkluciv vo diskusiite zaradi sto ovaa vlada ne e "gluva" i te kako obrakjaa vnimanie sto se pisuva i zboruva,pa da go dademe nasiot pridones,so nekoja idea,kritika. Kritikata ke ja koncentriram na vladata posto ostanatite ne gi smetam za ludje , eventualno ako ne mi gi "gura" nekoj v usta. So taa banda e zavrseno .

Mislam deka treba da se zatvori ovaa tema. Trosime vreme i energija za covek sto odamna e izbrisan od Makedonija. Toj nema vekje vlijanie ni vo svojata partija a pa kamoli povekje. I da go vrati i da ne go vrati mandatot sigurno do krajot na svojot zivot nema da stapne vo makedonskiot parlament.
Mozebi pointeresno bi bilo da dikutirame dali VMRO-NP pod vodstvo na Trendafilov na narednite izbori ke osvoi bar edno pratenicko mesto.
Ili dali site pratenici na VMRO-NP do nova godina ke stanat "nezavisni".

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Clen sum na VMRO-DPMNE od 93' ama ne sum aktiven,podobro receno simpatizer. Ama nekako se uste sum na "rezerva" so doverbata na vladata.
Ne sum nov na Kajgana skapuvam uste od "peleni", gi znam povekjeto,pogotovo kumunjarite tie ne se zaboravaat. Sega se oslobodiv od obvrski na edno mesec dena,pa si rekov da se raspukam i jas. Najpovekjeto se vkluciv vo diskusiite zaradi sto ovaa vlada ne e "gluva" i te kako obrakjaa vnimanie sto se pisuva i zboruva,pa da go dademe nasiot pridones,so nekoja idea,kritika. Kritikata ke ja koncentriram na vladata posto ostanatite ne gi smetam za ludje , eventualno ako ne mi gi "gura" nekoj v usta. So taa banda e zavrseno .

Mislam deka treba da se zatvori ovaa tema. Trosime vreme i energija za covek sto odamna e izbrisan od Makedonija. Toj nema vekje vlijanie ni vo svojata partija a pa kamoli povekje. I da go vrati i da ne go vrati mandatot sigurno do krajot na svojot zivot nema da stapne vo makedonskiot parlament.
Mozebi pointeresno bi bilo da dikutirame dali VMRO-NP pod vodstvo na Trendafilov na narednite izbori ke osvoi bar edno pratenicko mesto.
А што е тоа ВМРО-НП?

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Nivoto ti ga spustas!

So tvoeto tvrdenje deka Kiro i Branko se angeli,toa za mene e golema navreda za site Makedonci . Treba da si slep ako ne vidis kolku zivoti nosat na dusa tie dvajca.
Meka e mojata reakcija ......
Со што го спуштам нивото? дај кажи аргументи те мола, со што го спуштам нивото на дискусија. хахаха ТИ се изразуваш со зборови од типот "сери", а не ја.

Btw, ја никаде не реков дека се Бранко и Киро ангели!?!?! Мразам коа некој ми ги испревртува зборовите.
Смислата на моите постови беше дека со ЉуБчо Георгиевски НЕ СМЕЕ да се споредува ниеден македонски политичар (и Киро и Бранко тука спаѓаат) затоа што Љубчо е единствениот што има земено ТУЃО ДРЖАВЈАНСТВО. Да, да единствен политичар што така јавно се открил кој е и шо е ВИСТИНСКИ и што не посрами сите нас пред цел свет со таа постапка!

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Tокму таа беше и идеата на оние кој ја разнебитија Македонија па и Југославија подоцна.Се разбира во тоа сесрдно им помагаше Бугарија која извлече најголем чар од растурањето на Југославија.
А кога Југославија имала битие? :wink:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ми се гади од предавници и бугарофили и останати -фили и -мани.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587

Se slozhuvam, treba da prestaneme za LjuBcho Tatarot, toj e izbrishan od Makedonija, se nadevam zasekogash. No ne prescheshe da mu posakame srekjen pat i da si otide shto pobrgu.

Shto se odnesuva do NP, spored informaciite, Trendafilov ne ni se pojavuva tamu, vo partijata vladee rasulo, dobar del se vratija vo DPMNE, itn. pa ne mi e jasno dali mozhat i edno mesto da izvlechat na izbori.

Shodno del od niv kje bidat pod presija da mu se pridruzhat na bradestoto prase Branko Crvenkovski vo zhelbata da se dokopaat do vlast i pari. A toa, za zhal, mi izgleda deka e edinstveniot nachin da dojdat do nekoja crkavica.

Prashanjeto e kako tie od NP shto se Makedonci i shto se kolku-tolku sposobni da srabotat neshto da se privlechat vo DPMNE no da ostanal lojalni; i kako gjubreto od DMPNE da se shutne nadvor od partijata.

Znachi celta e da ne i se dozvoli na mafijata na Branko ciganot da se vrati na vlast ni pod razno! Pokraj ekonomijata, ne ochekuvaat teshki megjunarodni predizvici, a so Brankovite goveda sfatete deka NEMA napred tuku samo nazad do konechno unnishtuvanje.

Sekoj konstruktiven predlog e dobrodojden.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
e fala bogu koga veke vikate deka ljubco e izbrisan od makedonija so palamudite se za nego i za bugarija
ja dosega ne sretnav niedna tema za srbite i za b.c.

ive

Член од
19 март 2007
Мислења
199
Поени од реакции
3
Па човекот доби бугарски пасош, може да оди каде сака и кога сака е сега зошто да не земе и некоја пара.
P.S.Си работи човекот за тоа за што е учел(колку е учел!!!???).

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Ја би рекол : “Боже чувај ме од “пријателите“ : од непријателите сам ќе се чувам“. :wink:

Член од
11 август 2007
Мислења
1
Поени од реакции
0
Љубчо Георгиевски бугарски амбасадор во Македонија
Скопје /10/08/ 17:08
Поранешниот македонски премиер Љубчо Георгиевски најави дека во септември ќе биде назначен за амбасадор на Република Бугарија во Македонија.

Ниту една надлежна државна институција во Софија ова тврдење кое наликува на првоаприлска шега, денеска не сакаше ниту да го потврди, ниту да го демантира.

Георгиевски ова го изнесе во соопштение до медиумите во Македонија во реакција на големиот публицитет на неговото активирање во кампањата за локалните избори во Бугарија.

„Ако за ова во македонските медиуми се напишаа толку многу коментари, што ли се може да очекувам да напишат на 1 септември, кога ќе чујат дека сум назначен за амбасадор на Република Бугарија во Македонија“, наведе екс премиерот Георгевски.

http://www.makfax.com.mk/look/novina/article.tpl?IdLanguage=10&IdPublication=2&NrArticle=79046&NrIssue=421&NrSection=10

Љубчо ќе се врати како амбасадор на Бугарија!?
Што ли ќе напишат на 1 септември кога ќе чујат дека сум назначен за амбасадор на Бугарија во Македонија, ги коментира Љубчо Георгиевски написите во македонските медиуми за неговото политичко активирање во Бугарија.

Поранешниот македонски премиер ја поддржа кандидатурата на Кирил Пендев за градоначалник на Благоевград и смета дека медиумите кренале прав за нешто што е, како што вели, вообичаено и во Македонија и во европските демократии.

„Кога во некоја држава ќе се распишат парламентарни или локални избори, политичките партии се растрчуваат во своите кампањи да внесат што е можно повеќе реномирани странски политичари. И ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ носеле познати странски политички имиња за да ги пофалат во нивните кампањи и да го повикаат народот да гласа за нив. Во останатите европски држави таа практика е поголема, па дури и актуелни премиери се јавуваат во кампањи на други држави. Само во тој контекст може да се коментира и моето застанување и поддршка на господинот Кирил Пендев во неговата кандидатура за градоначалник на Благоевград“, се вели во соопштението со потпис на Љубчо Георгиевски.
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=2250ABA905F0DF469C4758B62C2DBD61

ЕКС-ПРЕМИЕРОТ ЉУБЧО ГЕОРГИЕВСКИ ЗА МЕДИУМСКИТЕ ТЕКСТОВИ НИ ПОРАЧА:

Што кога ќе чуете дека сум амбасадор на Бугарија во Македонија?!

Откако медиумите го посочија дека застанал зад кандидатурата на Кирил Пендев за градоначалник на Благоевград, екс премиерот Љубчо Георгиевски испрати допис до сите редакции, во кој вели дека сите партии носат странци за време на изборни кампањи.
- Кога во некоја држава ќе се распишат парламентарни или локални избори, политичките партии се растрчуваат во своите кампањи да внесат што е можно повеќе реномирани странски политичари. Така и во Македонија, и во ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ носеле познати странски политички имиња за да ги пофалат во нивните кампањи и да го повикаат народот да гласа за нив. Во останатите евроспки држави таа пракса е и поголема, па дури и актуелни премиери се јавуваат во кампањи на други држави, пишува Георгиевски и порачува дека само во тој контекст може да се коментира неговото застанување и поддршка на Пендев за градоначалник на Благоевград.
- Навистина не знам зошто македонските медиуми креваат прашина за нешто што е вообичаено и во Македонија и во европските демократии. Ако за ова се напишаа толку многу коментари, што ли се може да очекувам да напишат на 1 септември кога ќе чујат дека сум назначен за амбасадор на Република Бугарија во Македонија, пишува екс-премиерот во дописот до медиумите.
Кирил Пендев, кандидат за градоначалник на Благоевград е поранешен директор на Балканска банка, Скопје.

http://www.vecer.com.mk/?ItemID=DCFA70867411F44A97F3778905438337

Љупчо Георгиевски се чуди на вревата околу него

ВМРО-Народна партија до медиумите вчера го препрати писмото потпишано од почесниот претседател на партијата, Љупчо Георгиевски, во кое тој реагира, како што вели, за кревањето прашина што го направија македонските медиуми во врска со неговото вклучување во кампањата на Кирил Пендев, кој се кандидира за градоначалник на Благоевград.

„Ако за ова се напишаа толку многу коментари, што ли може да очекувам да напишат на 1 септември, кога ќе чујат дека сум назначен за амбасадор на Република Бугарија во Македонија“, прашува Љупчо Георгиевски во писменото обраќање.

Тој посочува дека политичките партии на секои парламентарни или локални избори се растрчуваат во своите кампањи да внесат колку што е можно повеќе реномирани странски политичари. Така, смета експремиерот, во Македонија и ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ носеле познати странски политички имиња за да ги пофалат во нивните кампањи и да го повикаат народот да гласа за нив. Според Георгиевски, во другите европски држави таа практика е и поголема и, порачува, дека само во тој контекст може да се коментира неговото учество и поддршката во изборната кампања на кандидатот за градоначалник на Благоевград. (П.Р.)

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=4C0595D0A27E0A4C8AC6F3B39D17F1C7

Георгиевски бара разбирање за ангажманот во Бугарија

10.08.2007
Љубчо Георгиевски Почесниот претседател на ВМРО-НП Љубчо Георгиевски се јави, ама со допис. Од медиумите, јавноста и експертите бара толеранција и разбирање за неговиот политички ангажман во Бугарија.
Како што наведува, не му било јасно зошто само кај нас се крева прашина за нешто што е вообичаено и во Македонија и во европските демократии.
„Кога во некоја држава ќе се распишат парламентарни и локални избори, политичките партии се растрчуваат во своите кампањи да внесат што е можно повеќе реномирани странски политичари“, смета Георгиевски.
Опозицијата, Георгиевски како политичар најчесто го обвинуваше за неговиот пробугарски ангажман. Предизвика контроверзии со идејата за поделба на Македонија и преселба и размена на територии меѓу Македонците и Албанците.
По последниот политички излет во Бугарија, од каде веќе доби и државјанство, реагираа и политиколозите - морално е Георгиевски да го врати пратеничкиот мандат, со оглед на тоа што не си ја работи работата.
Тој, пак, одговори во свој циничен стил: „Ако за ова се напишаа толку многу коментари, што ли се може да очекувам да напишат на 1 септември, кога ќе чујат дека сум назначен за амбасадор на Република Бугарија во Македонија“.
Од неговата партија во Македонија ВМРО-НП и денеска без коментар дали ќе се оградат од дејствувањето од нивниот неформален лидер.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=82515

Kajgana Shop

На врв Bottom