ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
27 февруари 2011
Мислења
297
Поени од реакции
227
Пензионери и се е можно. Вчера, петочно нели, двајца старци кај Католичка откако автобусот веќе запре и се спремаше да тргне, го запираат автобусот, доаѓаат до вратата и викам сега ќе се качат, кога тоа не, го задржуваат автобусот за нивниот пријател оддалечен едно десетина метри, кој некако се довлечка и откако стигна, првин си се поздравија фино-лепо, мислиш за такси станува збор, а не за јавен превоз, па после си влезе човеков. Ептен претеруваат.

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
Не да претеруваат пензионерине, апла досадни се , вчера на глава ми се качи една , почна муабет да ми прави , мисли другарка сум и , па дека имаше гужва се држеше за мене да не паднела , а што е најтрагично ми збореше како имала комшија имал 83 години и живеел само од салата , за тоа ме советуваше салата да сум јадела за да дочекам старост како него , после па еден позади нејзе вика абе они подолго демек ќе живеат од нас , медицината многу напред е отидена . После почна да му се дере на шоферот да не отвара врата, дека деца од Борис што учат сакаа да се качат, шоферот и вика е како да не отварам има и луѓе што сакаат да се симнат.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не да претеруваат пензионерине, апла досадни се , вчера на глава ми се качи една , почна муабет да ми прави , мисли другарка сум и , па дека имаше гужва се држеше за мене да не паднела , а што е најтрагично ми збореше како имала комшија имал 83 години и живеел само од салата , за тоа ме советуваше салата да сум јадела за да дочекам старост како него , после па еден позади нејзе вика абе они подолго демек ќе живеат од нас , медицината многу напред е отидена . После почна да му се дере на шоферот да не отвара врата, дека деца од Борис што учат сакаа да се качат, шоферот и вика е како да не отварам има и луѓе што сакаат да се симнат.
Во приватен џет мислиш се возат

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Абе има линија од Радишани до некаде близу до центар и ако има во кое време тргнуваат?

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Позади секој автобус во вторник и петок обавезително треба да се движи амбулантна кола!

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
Како првачиња се.
Баш во Петок се качувам во 5ка за до Железничка и пензионери врија.
Се качуваат на Рекорд и си бираат места:
Пензионер 1: Јас ќе седам овде, ти седи таму.
Пензионер 2: Аха, добро еве ќе фатам место и за Пензионер 3.
Пензионер 3: Ее фала многу.

На излегување барикада.
Ти му викаш почекајте да излеземе, тие упорни влегуваат во автобус.
Сакав да ги истуркам сите тука на предна што стоеја, сите пензионери ..па никој не сака да се помести чоек да поминеш.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Сакав да ги истуркам сите тука на предна што стоеја, сите пензионери ..па никој не сака да се помести чоек да поминеш.
Истуркај ги, не се мисли. Ако имаат сила да се буткаат тие, нека имаат сила и да истрпат буткање. Јас не се мислам, буткам што видам, со иста мера враќам.

Вчера ем гужви во автобусот па и на Рекорд едно 100 пензионери чекаа автобуси, морав да одам по улица зашто не се мрдаа од место. Е тогаш не можев да се буткам со нив, повеќе беа. :D

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Во петокот двајца пензионери се возат и седат еден до друг. Изгледаа како фамилијарни средени личности.
Се фаќаа за рака и викам ајде бе грешка гледам и намерно дојдов позади нив да видам поубаво. :icon_lol:
Си прават муабет едниот му вика абе не знам зошто младите се кријат дека се хомосексуалци, па тоа е нивна определба.
Од писхопати, избркани од дома, алкохоличари до хомосексуалци се ќе се најде.

Најјако ми е кога на некој му звони мобилниот и наеднаш тишина сите слушаат што зборува. :D

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
^ Ништо не е чудно.
Баш прееска си идев со 2'ка и дедово што стоеше на задна носеше жива кокошка во картон.
И вреќа (со што незнам).
:icon_mrgr:
добро што не носел пакет живи кокошки, една како ниедна:icon_mrgr:

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Прееска шоферот од 57мица и затвара врата на една бабетина и оваа напиздена се враќа назад и почнува муабет со една друга пензионерка.
Пази муабет сеа :D

Пензионерка1: Виде како ми затвори врата а? Виде ли?
Пензионерка2: Абе остај...сакал друг автобус да си фатиш.
Пензионерка1: Абе чума да фати него па да да го сотре лелеле чума да го сотре.
Пензионерка2: Ајде ајде нека е жив и здрав
Пензионерка1: Море да го сотре па на блага пченица да му идеме

После свртеа стандард муабет за Тито и како биле Титова школа и ќе живееле уште долго и престанав да ги слушам :D

Kajgana Shop

На врв Bottom