Се возам вчера у двокатна 15ка од К4 до НЛ, накај 8 саат вечер.. Седнав доле до прозор, до мене седна еден постар чоек у плава тренерка и некоја гнасна смрдлива јакна.. Многу беше грозен, и си се свртев накај прозор и си глеам надвор цел пат. Го слушам по дишењето дека е свртен накај мене ама мислам си глеа надвор или нешо.. Едно 20 мин се возев, и се накрца автобусот се наполни.. Се вртам да видам дали ќе можам да излезам на наредна станица, И ГЛЕАМ ДЕКА ТИПОВ СИ ГО ИЗВАДИЛ. ВО АВТОБУС. И ГО МАВА. СВРТЕН НАКАЈ МЕНЕ.
Вртам сабајлево у ЈСП да прашам дали чуваат снимки од автобусите, да се однесе у полиција или шотијазнам, зашо НЕ ИДЕ ЛУЃЕ ДА ГО ПРААТ ТОА У АВТОБУС ПОЛН СРЕДНОШКОЛКИ.. Не чуваат. Камерите им функционираат само за live streaming.
Не знам шо да речам.
Не можев цела вечер да се соберам, ко за беља ми се деси brain freeze коа го приметив шо праи он уствари изминатиот пола саат, а не ни имаше некој маж у автобусот да го УБИЕ, само баби и деца..
И си излегов, се испорасплакав, и он излезе и богзнае у кој автобус ќе се качи наредно.
Ете така.