ЈСП - случки, прашања, дискусии

Spaski

Vita - Amore - Riso
Член од
31 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
11
Кога ќе ги видам у дупла 65ка или 52 како висат од вратите ми се темни:toe:
Ах камо да беше само во тие автобуси... Јас намерно не си одам со било која 65ка освен со Инџиковска. Ем е помирно, ем нема толку гужва за да се стискаш како сардина.
Или пак кога е преполна 65ката треба 5 станици пред да дојде време да се симнам, да станам од седиште и да тргнам кон врата за да можам на време да стигнам до врата и да се симнам...
 
S

StereoLove

Гостин
Денеска возачот исто како компири да возеше.Толку бешпе брзо,автобусот се клатеше лево десно.Едни деца се беа расплеснале во автобусот кога закочи возачот чекајки да се симнат од автобусот.
Не се секој за возач изгледа.:tapp:
 

Spaski

Vita - Amore - Riso
Член од
31 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
11
Денес во 15-ка баш на раскрсницата пред железничка се изначекав пола саат дур помине семафор, а баш пред семафорот се дупнала гума на 41 и ја менуваат и ненормална гужва се направи.
 
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
Интернет во автобусите на ЈСП

Автобусите на ЈСП „Скопје“ од 1 март ќе бидат поврзани со Интернет. Тоа значи дека патниците додека се возат во автобус, преку своите мобилни телефони или подвижни компјутери ќе може да добијат конекција преку безжичен Интернет. Ова е последната новина што доаѓа од ова превозно претпријатие, кое за иднина најавува и други поволности за граѓаните. Од претпријатието велат дека се' уште се размислува на која линија скопјани ќе можат да користат Интернет. (Сн.К.)
извор

хаха уште ова требаше

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
 

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
извор

хаха уште ова требаше

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
:pos2::pos2:
Во тој цел крш,гужва и луди шофери,ти фали да извадиш лап топ,особено ако има налет на тепачка .
Закон се еј,закон,кој им ги мисли финтиве не ми е јасно.Интернет во селата,они рачно перат,земјен пат,без канализација и водово, интернет им местат.Стварно остваруваат
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.495
Пензионериве :mad:, денес збирот на сите што се возеа во бусот беше 10.000 години. Па кога уште ги слушав едни како викаат: „Ееее Грујо алал да ти е, направи петок на пазар ко луѓе да си отидеме...“ Чекаат петок да дојде за 60 денари, за да отидат од Ѓорче до Лисиче зошто у некоја бакалница таму Банџито било 9, а не 10 денари. :tapp:
 
Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Коментаров е лудница :

Од: Idninata na 2ka i 12ka Датум: 26.02.2010 00:38:07 Uste ova cudo go nemam videno ovde u Nikaragva!!!! Zamislete avtobusi od tipot na parnjakot od Ko to Tamo Peva, so vrati sto nikad ne se otvoraat, izedeni stolcinja kao u niv da uletala ceta na razjareni dabari sto cela zima nemale wood material da glodaat u rekata,pa u nagon na zdravo ludilo uletale u 2ka!zamislete spojna harmonika na dva dela od autobusot sto nezavisno se dvizat eden od drug,a od dupkata na taa harmonika nozete ti go dopiraat asfaltot,i vo onaa katanga od ispoteni faci, ti vadis Lap-Top na bit-pazar i vozejki se od doma sprema Industrisko skolo u Autokomanda, taka u od si kupujes par Novi Nike-i od ebay, a vozacot ti diga pobednicki prst u znak na uspesno izvrsena transakcija. Jojjjj koje ludiloooooo, mozam da pretpostavam deka naredniot cekor ke go prevzemat privatnjacive i tie u 12ka ke namestat kelija za beztezinski efekti vo uslovi na slabo ili nikakov gravitaciono pole kade ke mozat da se izveduvaat retkopostoecki experimenti vo lesnopodnosliv gravitaciski gap!
п.с. мразам пензионери у петок :nesvest:
 
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Сега ви пречи ама кога ќе бидете на нивни години што правиме тогаш :)
 

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Officially, I hate Fridays. Reason: Retired people
Не можам а да не се нервирам значи. Кај каснат автобусиве, кај не си се придржуваат на возен ред, уште некој старец ќе се качи во автобус и ќе бара да се симнува меѓу станици затоа што не можел да оди од едната станица до некое место. :tapp:
Јасно ми е дека стварно не можат да одат, ама не е само еден што го бара тоа. 4853798 старци, секој по еднаш да побара, автобусот мене ќе ме однесе до дома после една недела откако ќе се качам.
Па и возачите бе, напнати сите во петок возат како желки пошо знаат дека поголема брзина за старите би значел малку покачен адреналин, а за некои од тие пензионерите тоа може да биде летално.
Не е дека мразам стари луѓе, ама ги мразам кога си ја злоупотребуваат староста.
Ако има еден човек испод 60 години во петок што седи во автобус, глава сечам јас.

Сега ви пречи ама кога ќе бидете на нивни години што правиме тогаш :)
Ќе си платам карта за 10 возења за да не седам гладен додека дојде петок за да отидам до пазар:toe::wink:
 
T

TaMчЕ

Гостин
Ме нервира кога ќе се накрцаат сите у автобус и за да излезеш ти требаат добри 15 минути а што е најтрагично сите те гмечат..лупаат...газат :nerv:
 
Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Оваа тортура што ја доживеав вчера во автобус ме доведе до заклучок дека во петоците влегување во ЈСП - НЕМА ШАНСИ!

Не ми е јасно како пензионериве ги погодуваат најударните точки - кога сите одат/се враќаат од училиште/работа. Оваа гужва до сега не ни пречеше, па мораше да се создава и поголема. :mad: Кој го измисли ова за петоциве, нека се убие.
Барем нека го преместат бесплатното возење во сабота/недела, ова веќе не се трпи!!!
 
Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Ова со пензионериве ме нервира највеќе 20 минути се качуваат во автобус :nesvest:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom