ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.998
Поени од реакции
11.636
Лична карта се вади од 15 натаму, а од 16 треба да ја носиш.
Мислам дека нема врска ова. Сите што немаат 18, а вадат лична, обично вадат кога ќе наполнат 17 или се неколку месеци пред 18-ти роденден. Пример мене ми е роденден во септември, најверојатно во август негде ќе вадам.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.545
Поени од реакции
22.215
Во ред глупо е за 30МКД полицијата да се замара но тие се задолжни за тоа и крај краева сумата не е битна, ако се работи прицинпиелно. Но како што разбрав сумата се покачи на 1000МКД затоа прашајнето е дали треба дечкото да очекува дополнителни последици. Ако не, нека батали но ако има шанса да тужат итн. подобро нека си плати и нека му биде лекција за во иднина, Но ако се запнат можеби поќе трошкови го чекаат, нели без карта зе возел, така од 30 МКД дане се направат 3000МКД и поќе, тоа ми е поентата.

W

Werther

Гостин
Абе братче те глеам тебе стиснат гз си за 30 денари,па си мислев да дојдеш кај мене да ти бутнам у гз 2-3 шајки да извадиме едно 10 метра бодликава жица за ограда,многу мачки ми проаѓаат низ двор ке ми завршиш работа.;)

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Па секој ден идам у теретана, зар секој ден ке им плакам карти
Брат мислев стварно да ти дадам некој совет помош ама кога го видов ова си викам батали.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
И тоа те изнервира???
Па ја би се нервирала така секој ден да може.
Инаку ме нервира како шоферите ги фаќаат кривините, мислам дека ке летнам низ врата и ме нервираат повозрасните госпоѓи кои се однесуваат како да го купиле автобусот.
Па нервоза е тоа како не...можел да најде 1000ка на пример а тоа 500вче му се погодило :D
--- надополнето: Jul 7, 2012 3:05 AM ---
Еден чичко шофер у 41,си застанува на Веро,и еден дедо му вика:,,Мајсторе,овој оди за драчево?" овој па глупиов му вика:,,Не,за Зелениково" :tapp:
Ова не ми е логично, да не било 67(за зелениково) или 51 евентуално а да не си видел?

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Вака сеа, пред некој ден ме фати контрола у бус немав извадено карта и им ја покажав слободната а таа важела до 20ти и ми ја земаа, немав пари у мене да им платам на лице место и ми рекоа да одам на благајна да платам, Но не планирам да им платам дека беа многу груби спрема мене ми се собраа 3ца ми викаа се дереа, Што ке биде ако не отидам да платам казна може ли да ме дадат на суд? а што и ако не одговорам на судската покана дека не ни планирам ни да плаќам ни да одам на суд, ај ве молам некој одговор
Ништо не ти можат....
Ако те нашле без карта, требале да побараат да купиш карата, ако одбиеш да го запрат автобусот и да те синат од него.
А тоа што, ти се дереле и те застрашувале, толку памет имале..можеш да ги тужиш за тоа..Ама не ти се исплати ...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.827
Поени од реакции
8.842
Поголеми гадови од тие неандерталци нема.
Се сељачка багра собрана, идиоти.

Пред некој месец, една бабичка не можеше да ја најде картата (а знам дека куцна, зашто пред мене се качи во автобус, јас бев зад неа), и овие кога и скокнаа да и викаат, бабава вика деца ќе платам нова, не можам да ја најдам (носеше многу работи), јас им викам пред мене беше, видов кога куцна, овие уште толку почнаа да викаат.
Бабава почна да плаче, јас почнав да се карам со нив и уште еден дечко се замеша и им се закани со полиција, па се смирија малце.

Смрдливи гадови.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Па секој ден идам у теретана, зар секој ден ке им плакам карти
Ах хмм извинете господине но и jас секоj ден идам у теретана па си плаќам карта. Македонецот никако да сфати дека не може цел живот да се провлекува гага.. Наместо 30 сега ќе си платиш 1000, жалам.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Вака сеа, пред некој ден ме фати контрола у бус немав извадено карта и им ја покажав слободната а таа важела до 20ти и ми ја земаа, немав пари у мене да им платам на лице место и ми рекоа да одам на благајна да платам, Но не планирам да им платам дека беа многу груби спрема мене ми се собраа 3ца ми викаа се дереа, Што ке биде ако не отидам да платам казна може ли да ме дадат на суд? а што и ако не одговорам на судската покана дека не ни планирам ни да плаќам ни да одам на суд, ај ве молам некој одговор
А што не се симна или глумеше Албанец?

Член од
13 септември 2009
Мислења
560
Поени од реакции
434
Лична карта се вади од 15 натаму, а од 16 треба да ја носиш.
не лупај глупости
--- надополнето: 7 јули 2012 во 09:56 ---
Албанците не плаќаат ли карти?
Според рамковниот брачата имаат обезбеден бесплатен превоз..нека идат контролориве нека се качат у 56 или 11 и нека глумат ШЕРИФИ па да видиме
--- надополнето: 7 јули 2012 во 09:58 ---
Јас давам месечно над 50 евра за пат. Од вакви луѓе ко тебе ми се повраќа.
Па не давај..самата држава ни функционира така да се иде на сила и да гледаш да се 'протнеш'...така да и ние мора да се адаптираме на тоа

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Албанците не плаќаат ли карти?
Па еве во 2-ка колку време се возам и контролите работат со двојни правила. Можам да ти набројам милијарда случаеви во тоа како поминале едните, а како другите.
Еднаш пробаа да им наплатат, ама во Сарај само што го помина мостот, го јадеше шоферот. Повеќе не вози таа линија..

Kajgana Shop

На врв Bottom