Ѕвезда на тапет (Вес Андерсон)

W

Werther

Гостин
Не сме се разбрале, далеку си од вистината чедо, какоидае, aко сакате Пачино, ќе добиете Пачино, ама дискусијата ќе се сведи од ЦАР, дефинирање глума, 2-3 филмови спомнување и тоа. Незнам од кај заклучокот дека еден лош филм и сите ги сметам нечии такви.
Така напиша, дискусијата беше Пачино од '94 до денес, и мислев само заради филмот со 50 Центи го сметаш за промашување целиот период.

И тапа некако е муабетов, и двајцата се одлични глумци, сега кој каков бил последните дваесеттина години, малку важно. Ремек делoто, со коe ќе им се одбележи кариерата го имаат заедно снимено, „Тhe Godfather part 2“.

Дај Хофман, ај. :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Проаѓате покрај критките на Дениро, а на Пачино не? двајцата се многу блиску во способности за глума, така да вакви изјави е срамота да се даваат.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.486
Ова го одговоривме. Дениро има 60 појавувања во тој период, Пачино 15тина.
Океј едниов има 2-3 промашувања, другиот 2-30. Одтаму, кварење просек, ако од старт земеме и 2та какви фантастични улоги имале, се добива крајниот резултат.
Не е се статистика wot...

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.912
Поени од реакции
11.266
Во последниве 20 години на сите што ги наведовте во претходните 2 страни, Хопкинс може да им биде Брандо во глумење (освен на Нортон) :D Но тоа ќе биде веќе друга тема.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Остајте го муабетот на wot дека Дениро не го бива. Мислам дека имаше доволно дискусија за тоа. Сега по мене треба на ред да биде Harrison Ford ( мислам дека него го нема на листата сеуште ? ) и да продискутираме малку и околу ова деденце кој веќе наполни 71 година.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Oкеј, значи се согласивме дека De Niro игра на стара слава бесрамно и ниту една од 20 улоги годишно не ја однел надпросек. :icon_lol:

Метју Мекконахи се поблизу до Оскар. Трејлер за Dallas Buyers Club. Тотална трансформација во улогава. Од режисерот на The Young Victoria. Ќе земе некоја номинација сигурно филмов.

Следен на тапет, дечкото Метју Мекконахи. Класичен пример на getting your shit together. Читнав некаде муабети за него и го одбрав поради неверојатната трансформација на кариерата.
Од типот surfer blond guy со филмови како Ghosts of Girlfriends Pasts, Fools Gold, Wedding Planner и слични летни скоро-женски блокбастери премина на:

Interstellar (2014) - Christopher Nolan
The Wolf of Wall Street (2013) - Martin Scorsese
Dallas Buyers Club (2013) - Jean-Marc Vallée
Magic Mike (2012) - Steven Soderbergh
Mud (2012) - Jeff Nichols
The Paperboy (2012) - Lee Daniels
Killer Joe (2011) - William Friedkin
The Lincoln Lawyer (2011) - Brad Furman

Улоги кои бараат повеќе од појавување на сет, challenging улоги, до таму што стигна и до трансформации како во Dallas Buyers Club. А академијата обожаваат вакви работи па за овој сигурно ќе добие номинација за споредна, но тука се и Wolf of Wall Street што сигурно ќе вреди за номинација, а да не зборам за неверојатната глума (воедно врвот за мене засега, во годинава) во Mud. Актер во подем. Кој се изолира од ефтини филмови. Соработува со одлични режисери и работи на квалитетни проекти. Дали сметате некој го форсира, или сам се пробива полека кон врвот? Ви се допаѓа како глуми? Вреди за хајпот? Јас мислам ќе остари како вино. :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Добро сега не беше толку тапа и тогаш, сепак има глумено во филмови како Amistad, Frailty, A Time To Kill, каде што не дека е треба само русата коса да ја покаже за тинејџерки вени да сечат по него.
Ама да во последно време стана многу посериозно, уште со Lincoln Lawyer се виде тоа. The Paperboy уште не ми е гледан, ми стои во компјутер веќе некое време, никако на ред да дојде. Во Mud беше одличен, а Dallas Buyers Club ќе лапне многу номинации тоа е факт (уште сега Лето го ставам како главен фаворит за Оскар).
И да се сложувам дека ќе има уште многу добри филмови од него, посебно овој од Нолан што ќе му биде кога ги имаш него, Анка и Џесика тешко да имаш промашај таму.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.486
Следен на тапет, дечкото Метју Мекконахи. Класичен пример на getting your shit together. Читнав некаде муабети за него и го одбрав поради неверојатната трансформација на кариерата.
Од типот surfer blond guy со филмови како Ghosts of Girlfriends Pasts, Fools Gold, Wedding Planner и слични летни скоро-женски блокбастери премина на:

Interstellar (2014) - Christopher Nolan
The Wolf of Wall Street (2013) - Martin Scorsese
Dallas Buyers Club (2013) - Jean-Marc Vallée
Magic Mike (2012) - Steven Soderbergh
Mud (2012) - Jeff Nichols
The Paperboy (2012) - Lee Daniels
Killer Joe (2011) - William Friedkin
The Lincoln Lawyer (2011) - Brad Furman
Пофали го и за Dead Indian Cries For His Wife (2036) - Clint Eastwood, проект во кој ќе се трансформира во Индијанец за што ќе конкурира за Оскар и сосема заслужено ќе го добие.

ММ ти е тежок просек, има два изрази на лицето, еден кога е сериозен и еден кога се заебава. И двата се граничат толлку што не е лесно да се направи разлика. Wedding Planner филмови се единственото во што е добар и треба да си остане во истите. Толку му е капацитетот. Во посериозни филмови само им го јаде лебот на подобри актери.

Не дека го хејтам нешто, добар е за просек no-brainer филмови, пријатен лик е, но тапа актер.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Пофали го и за Dead Indian Cries For His Wife (2036) - Clint Eastwood, проект во кој ќе се трансформира во Индијанец за што ќе конкурира за Оскар и сосема заслужено ќе го добие.

ММ ти е тежок просек, има два изрази на лицето, еден кога е сериозен и еден кога се заебава. И двата се граничат толлку што не е лесно да се направи разлика. Wedding Planner филмови се единственото во што е добар и треба да си остане во истите. Толку му е капацитетот. Во посериозни филмови само им го јаде лебот на подобри актери.

Не дека го хејтам нешто, добар е за просек no-brainer филмови, пријатен лик е, но тапа актер.

Мud уште не си го изгледал?
Рецензијата за Lincoln Lawyer кај ти е, мислам дека доста го фалеше.

Не се согласувам, ич не е допадлив и харизматичен за mind-numbing филмови, сега уозбилен заслужува многу повеќе од корките леб на "подобриве" aктери.
Абе, каква вода пиете? Да не е до неа нешто. Сте се расхејтале сите.. што ве гледам за никаде! :icon_lol:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.486
Го гледав Mud, не видов ништо вредно за пишување.
Линколн беше солидно филмче ама веќе го заборавив.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Го гледав Mud, не видов ништо вредно за пишување.
Линколн беше солидно филмче ама веќе го заборавив.
Da ali koga go vide staven Matthew na temava vide nesto "vredno" za hejtanje (shala na strana 42 ili 43 vo zavisnost kj ke mi izlezit postov :D).

Inache Mud imase potencijal da e film na godinata(moe subjektivno mislenje koe ke sodrzit spojler4e so chetvroche) dokolku pri poslednite sceni nemashe prezemeno elementi od akcioni blokbasteri(poso celiot film ne igrashe na taa karta do toj moment) od tipot komsijava bese pripremen so snajperot, desetici osakateni mrtvi tela vo kukjata a familijava e od tipot OK iame i polosho videno...

Inache on topik, Matthew prv pat razbrav deka postoi chovekot kako akter vo Sahara(na vremeto koga kupvev 2 filma na dvd posho mi ja zatvorija lokalnata videoteka radi piraterija :D) i kako da mu udriv pechat deka ne go bivat za poseriozni filmchinja. 7 godini podocna go gledav Frailty(osven Bill Paxton ne ni poglednav koi se drugite akteri) i ednostavno tesko mi bese za veruvanje deka ova e istiot toj Matthew(od kako proveriv na imdb da se uveram) sho 4 godini podocna glumit vo Sahara i vo drugi slicni filmoj. Da imas potencijal(iako Io vikat deka nemat) i da pocnis da prajs filmoj od takov tip na sahara mi e stvarno ne sfatlivo pa za da 11 godini podocna se vratis na starite pateki...

I da IO, so dva izrazi na liceto i da izglumis odlicno stvarno trebit da te bivat :D .

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Просечен актер.
A time to kill е една стварно добра драма, но самата приказна и актерите покрај него ја прават таква, не е тој ептен значаен елемент.
Само во оваа улога сум го гледала ко нешто посериозно да глуми, се друго е романтики.
Дури и во тие романтиките, во еден или два е заникаде.
Сепак, тој е жанрот до кој мислам дека треба да си се држи.

Филмот со стриптизерите не ми е гледан, а The Lincoln lawyer ми е во компјутер, не му дошло време за гледање. Можеби ќе ми го смени мислењето со некој од поновиве филмови, не е дека не му давам шанса. :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom