Oкеј, значи се согласивме дека De Niro игра на стара слава бесрамно и ниту една од 20 улоги годишно не ја однел надпросек.
Метју Мекконахи се поблизу до Оскар. Трејлер за Dallas Buyers Club. Тотална трансформација во улогава. Од режисерот на The Young Victoria. Ќе земе некоја номинација сигурно филмов.
Следен на тапет, дечкото Метју Мекконахи. Класичен пример на getting your shit together. Читнав некаде муабети за него и го одбрав поради неверојатната трансформација на кариерата.
Од типот surfer blond guy со филмови како Ghosts of Girlfriends Pasts, Fools Gold, Wedding Planner и слични летни скоро-женски блокбастери премина на:
Interstellar (2014) - Christopher Nolan
The Wolf of Wall Street (2013) - Martin Scorsese
Dallas Buyers Club (2013) - Jean-Marc Vallée
Magic Mike (2012) - Steven Soderbergh
Mud (2012) - Jeff Nichols
The Paperboy (2012) - Lee Daniels
Killer Joe (2011) - William Friedkin
The Lincoln Lawyer (2011) - Brad Furman
Улоги кои бараат повеќе од појавување на сет, challenging улоги, до таму што стигна и до трансформации како во Dallas Buyers Club. А академијата обожаваат вакви работи па за овој сигурно ќе добие номинација за споредна, но тука се и Wolf of Wall Street што сигурно ќе вреди за номинација, а да не зборам за неверојатната глума (воедно врвот за мене засега, во годинава) во Mud. Актер во подем. Кој се изолира од ефтини филмови. Соработува со одлични режисери и работи на квалитетни проекти. Дали сметате некој го форсира, или сам се пробива полека кон врвот? Ви се допаѓа како глуми? Вреди за хајпот? Јас мислам ќе остари како вино.