Ѕвезда на тапет (Вес Андерсон)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Сум објаснувал јас многу пати зошто некој актер е квалитетен, ама бидејчи Пен е предобар, мислев да скратам малце :D

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Лејдис енд џентлмен време е на тапет да го ставиме Господ - ака, човекот кој ни самиот не знае во колку филмови годишно се појавува и колку филмови има во биографија ака Морган Фримен.

Морган Фримен, човекот со така фин глас што секоја авторитативна улога му лежи. Во биографијата ќе му најдете филмови како Seven, Million Dollar Baby (улога за која ќари Оскар), Shawshank Redemption и секако улогата на Господ во Bruce Almighty.

Фримен ви е синоним за хиперпродуктивен актер. Дури и на овие години работи повеќе од повеќето. Во просек вади по три филмови во годината.

Па ајде да видиме што мислите за Фримен. Игра ли еднодимензионални ликови или има нешто повеќе во него? Го претера ли со снимањето филмови? Која негова улога ви е најомилена, а за која мислите дека немало потреба да ја прифати?

И за крај.

G

grande-juve

Гостин
Добар си е Морган, од тие што сум ги гледал најмногу впечаток ми оставил во Driving Miss Daisy, а од помалку познатите го препорачувам 10 Items or Less како лесно и симпатично филмче кај што се глуми самиот себе.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Не спомнувајте му го името напразно.. :D

Шта речи, calmness-от придобива, уште името на постер кога ќе му го видам, знам дека сакам да го гледам каков-и-да-бил-филмот.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Само едно би рекол за него, глума - без глума.

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Добро што се сетивте на мене! :D (шега, шега:) )
Добар е добар...Супер одигра во „Ослободувањето/Искупувањето од Шошанк“, не беше лош и во „Семоќниот Брус“.Едно од најдобрите глумења му беше во „Седум“ - според мене.
Фримен ми е актер кој што има неверојатен талент и дарба што го прави константо добар во филмовите.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Едини посмирувачки глас од било кој акт на Морган е оној на Малколм како Алекс во Пеколен портокал.

Морган е ѕвериште од глумец, нема филм виден со него што не сум го испоштуел. Секоаш со тој смирен гест и во негативци и во позитвци одлично се уклопува. Ме мрзи да набројувам филмови пошо му нема крај.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Кај шо ја прочитав ѕвездава шо сте ја ставиле на тапет, почнаа мисливе да ми се со негов глас :icon_lol:.

Иначе дефинитивно е еден од најдобрите ако не и најдобриот актер за споредна улога во некој филм или во превод тука е негаде во филмот, се вртка, му дава на филмот кулнес, па кажува некоја мисла која немојт да ја заборајш ради неговиот убер прејак глас.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
A сега, малку расизам :)
За разлика од повеќето црнечки актерски ѕвезди кои најдобро се снаоѓаат во акциони ликови со комична црта во себе, или обратно - комичари со тепачки афинитети или пак посебно= кловнови и јаки фаци, Фримен следи пат по кој црниве нешто поретко одат. Како Сидни Поатје пред него, како Дензел Вашингтон и уште по некој друг кој одвреме-навреме ќе го разбие наметнатиот стереотип (Мајкл Клак Данкан и др.) по него, го бива за нешто покарактерни улоги. И тоа ептен го бива.
Има нешто во неговиот глас и во појавата што остава впечаток на мудрост, на разумност и на стабилност, дури и кога глуми прилично мрднати ликови (Dreamcatcher). Има доста улоги и не можам да речам дека сум изгледал се`. Прв гледан филм, ми е секако оној за Робин Худ, со Кевин Костнер, а брилијантен е во 7 и во Искупувањето. Никаде не ми оставил впечаток на површност во глумењето, чинам дека е голем професионалец, или пак вешто глуми дека е, што имајќи му ја предвид професијата, се сведува на исто ;) независно од тоа дали глуми Бог, Арап. војник, цајкан или затвореник или нешто сосем десетто

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Супер свежо видео. Погледнете колку само се труди да изгледа дека слуша. Некако кимањево со главава не е доволнo убедливо. :pos:

Voice of Jericho

Twisted Firestarter
Член од
13 септември 2008
Мислења
301
Поени од реакции
137
Seven = победа. Најдобар филм со него, скроз ме наежи кога го гледав, не дека слабо глумат Бред Пит и Кевин Спејси, но нели, да се задржиме на Морги. Стварно многу добри филмови има слободниотчовек, но еве, после Seven ќе ги ставам Shawshank Redemption, Lucky number Slevin, и Бетмените секако, иако кај нив има поприлично споредна улога.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Може следен да биде Марк Валберг? (ако не бил до сега)
Според мене еден од попотценетите актери. Нормално не може да биде на исто ниво со актери како Фримен,Лео,Нортон и компанија ама едноставно си гради солидна кариера, си бира филмови што му одговораат и ужива во тоа.
(ако се смета за актер од понова генерација можам да кажам дека ми е од поомилените актери од новава генерација)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Време е да го ставиме на тапет човекот кој важи за најголем спојлер во историјата на филмот. Го гледаш во листата на некој филм/серија и просто знаеш која е судбината на ликот кој го толкува. Кајганџии и кајганџии, еден и единствен:

Шон Бин

Да се разбереме темава не е само да го ребраме човекот, туку и да го проанализираме. Како ви се допаѓа како актер, добро ли глуми како за спојлериста? По која улога ќе го памтите, кој е Шон Бин за вас - Нед Старк или Боромир? Може и некој трет, ваш избор.

И таман темава ќе ни послужи како збирштина на сите мемиња кои ги произведува неговиот лик и дело.

Бујрум.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Глумец, роден да игра секнд бест улоги.
Мене ми е ист и како Боромир и како Нед Старк.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ај ваљда нема да умре темава.. гед ит..гед ит..гед ит..

Супер актер што да не му беа многуте умирања во популарниве серијали/трилогии/франшизи немаше да ја добие заслужената популарност. Може да глуми и херој и негативец, може да глуми и во фантазија и во драма. Нема што не може да глуми, убеден сум да има римејк на Тутси или Г-ѓа Даутфаер би бил супер и во таква улога. И Шон Бин за мене е 006. For England, James?

едит: А низ интернетов ќе биде запаметен како единствен човек што има две мемиња по него :D

http://imgur.com/gallery/r158a

Kajgana Shop

На врв Bottom