Ѓорѓе Балашевиќ

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Е да видам сини што ќе каже против оваа песна. Ако уопште се мучи да пишуе за нешто што не му се свиѓа. Ако го послушал мојот совет, ваљда не.
Али темава ме потсети дека долго време не сум го слушал Ѓоле. Иде Дневник Старог Момка...
И баш на македонската. у 7/8. У мастику суза кане, мути дане, а и чашу замути.
Баш ме доби.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
sinook напиша:
Јас само кажувам мислење,кој не може да го истрпи,негов проблем..а и имаше војна..by the way...Милан пееше "Пар година за нас",Џони пееше "Тко то тамо пева",знае ли некој за Римтутитуки,за "Мир,брате,мир"...nevermind..дрнкајте си ја словенска..нема вредност сега да се зборува за музиката..
не знаеме, до балашевич стигнавме, а пошо гледам ти знаеш, дај отвори теми бе другар, едуцирај не малку :wink:

учен никој не се родил

не не тепај шо сме прости :ne:

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
EДЕН збор за овој човек- ЛЕГЕНДА :music3:

P.S. Svirajte mi jesen stize dunjo moja :cuc::cuc:

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Беше некој на концерт? Извештај!!!

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
сега ми раскажуваше другар ми

4 саати и 5 минути траел концертот...

одлично било, како и секогаш

игор џамбазов го најавил и така...

испеал се живо и диво, после почнал да пее нарачки од публика, кој што ќе му дофрли :)

ех, џоле..
криво ми е што не бев

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Абе и денес има.. По мој инфо!

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Јас се мислам дека си јалнаш...

знам по тоа дека другарот се јави во саботата да праша дали има уште карти и дали ќе има втор концерт, како не би брзал да купи. му рекле дека нема.

така да не тврдам, ама мислам дека денес нема концерт

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Бил планиран ама изгледа заебале нешто. И сестра ми сакаше денеска да иде, ама немат :) За две три години :) Иначе у Словенија по 2 концерта у година обавесно!
Љубљана, после 2 месеца Марибор, а паѓа и Цеље некад.

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
Jesen stize dunjo moja se imam prekrsheno od pienje na pesnava pred da idam u usa mnogu se nachukav ko svinja Gorge balashevich :cuc: mnogu hitovi super chovek

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
gerard напиша:
кога реков дека 86та ја испеал само да рата не буде, мислев на многуте заспани во тоа време, дури и години подоцна, кои плачеа кога звезда стана првак во европа. За оние кои денес ѓоа знаеле што ќе се деси несакам ни да слушнам. Јас само знам дека во тоа време сите слатко сонувале за сфрј... показатели дека не било така - немам. затоа и ја ценам неговата визија...
Vojnata e del od recitalite na sekoj eden koj neshto napisal u svoj zivot. Na nekoj ke mu se potrefi koincidentno. Loso izveden zaklucok za ona deka onie denes gjoa znaea... mnogu pred i za vreme dzordze pisuvale vakvi raboti -mnogu gjoa znaea i da navivaa (isto ko dzordze) i se molea da ne dojde do toa. Od edni TNL do Dzordze. Taka da, takvi komentari ne doslovuvaat nikakvi poenti. Nejse vo odnos na temata;

Djole- nIkogash ne nauciv da go sakam. A se trudev. Lugje go slusaa, go narekuvaa legenda, zemav kaseti, pustav, slusav, mu gi znam tekstovite, ama nikogash ne mi legna, neznam zoshto. MIslam deka mi e premnogu lit vo poezijata, (daleku od poezija), banalen, i loso recitira. Neznam mene mi bese i seuste mi e ko nekoja bleda kopija na Rade i Dedic. Ima nekoi pesni koi mi se dragi, ama zatoa shto potsekjaat na vreminja minati, ne zatoa shto gi smetam za ubavi, kvalitetni ili shto znam jas. Eden od retkite velikani (a velikan e moram valjda da priznaam posto site taka velat - a jas mala minliva) koj iskreno nikogash ne mi legna. Razbiram zoshto nekoj bi go sakal negovoto tvorestvo, ali mene ednostavno ne mi legna nikad. Nekako mi se site pesni isti -- neznam zas.... A za nego sekogash sum go imala ona custvo deka treba da go sakam?! Isto ko Corba -- deka site gi sakaat - ama ete jas ne nauciv da gi sakam... hmmmm

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Ми се гади од Балашевиќ... искрено.

Отсекогаш ми бил одбивна појава, досаден за слушање и гледање.

Сега знам дека ќе ме направите ритард, али искрен сум.

Балашевиќ бе...:lud:

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Uh jas rekov sama sum pa rekov cekaj poblago da ne mi se puscat :)

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Обидиен, у зборовите на Балашевиќ ќе ти одговорам: Нормално дека се сите исти, ист човек пое 160 песни :)
Мистичен и ОБДН: Ако на вас не ви се свиѓа Ѓоле нема да пропадне светот.
Мене на пример ми е еден од најаките поети евер!
Појак од многу други што икад живееле.
Али тоа сум јас.. Не ни мислам да го бранам.
Сакајте слушајте сакајте не. Ваша работа.
Али ве молам темата да не ја пуните со постови зашто Ѓоле не ви се свиѓа. Си го кажавте своето.
И не, не ве правам ретарди. Ваш укус, ваш сензибилитет.

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Различни вкусови нема зошто да те направиме ритард:) Мене лично неговата музика ме погодува,ја обожавам.Секој текст ми е погоден по моја мерка и знае да ме дирне таму кај што ниедна друга песна незнае. Али сеа тоа е за мене и за уште многу ама има и многу кој што не го сакаат.Нема да биде интересно ако сите сакаме исто нели? :icon_roll

Kajgana Shop

На врв Bottom