KristinaVM
Поени од реакции
19

Профил пораки Последна активност Теми и мислења За мене

  • J
    Kristina VM soprug da ne ti e bivsiot clen na kajgana forum so nick Serdarot?
    Знам и јас за се тоа, од едната страна моите се од Егејот, а од друга страна од Скопје. Знам што било Скопје, а каква креатура е станата сега. Исто така е точно дека Скопјани се арогантни до крај (тука не се сметам себеси), и дека таа ароганција е без причина и аргументи.
    Јас се согласувам со твојата констатација дека Скопје е само еден град во МКД, и дека треба да се работи на развојот на цела држава. По 1945, а посебно по земјотресот, политиката на комунистичката власт беше токму тоа - да се направи само еден град и сите да отидат таму, а се уништуваат сите други градови и села. Зошто се уништени козите во МКД? Биле штетници! А од нив генерации и генерации Македонци се хранеле и се оддржувале.
    Затоа поддршка за власта за потегот со земјоделците и со растурање на факултети низ сите градови. За да може да се почне да се враќа животот и да се гледа некаква перспектива и таму. Македонија не е само Скопје и треба тоа да го сфатиме.
    "чмарче" вади друг пат тоа зубите(вилицата), ме иск'са ме напраи цел хематоми...
    ne me fakjaj na sentis samo, ostaj ziti se...

    za tebe i takvi ko tebe samo luta Lavica, "маче" samo za pravi Makedoni :)

    i e sega me procita, grujo... a be ako si ti sluga necij, ne mora da znacit deka site sluguvame na lugje. nekoj sluguvet na povisoki celi, nesto kako Makedonija, ama ne mojs da svatis ;)
  • Вчитување…
  • Вчитување…
  • Вчитување…
На врв Bottom