Жена од Африка/Латинска Америка/Југоисточна Азија

• Креатор на темата Креатор на темата eden_decko
  • Време на започнување Време на започнување
u glavno toa se pleminja. na filipinite imas nekolku pleminja sto ne se izmesale mnogu so drugite okulu niv ni so belcite (spanci, ameri) ni so drugite aziski kolonizatori. ima eden ostrov se vika negros i e bas centarot na filipinite. tamu ako se trgnes od 2ta golemi grada bacolod i dumaguete ke vidis dosta takvi ali gi ima i u drugi delovi (drugi pleminja) okulu manila gi imas u tarlac i pampanga mada i ovde isto ke gi vidis u selata i malite gradcina vo angeles i san fernando retko...

za filipinite dobra rabota e sto ima mnogu golem % na mesano naselenie. spancite eden period mame ebale koga sirele katolizam tamu a podocno im donele i mnogu meksikanci... zamboanga u mindanao na primer go narekuvaat latino city... ovde ne se ide ama se naoga od tamu dobri parcinja...

Прегледај го приврзокот 488173
Ја каде што работев со филипинци, додека не ги запознав лично на изглед ми личеа на цигани, индијци, непалци.
Ја ги мислев филипинциве дека се воглавно жута раса како индокина.
Мисициве од секад им биле огин од жени.

realno ako zborime so filipincite sme najslicni. oni se pogolema makedonija so more... edino loso za niv e sto se skolskiot sistem im e za nikade, se se plaka pa retko zavrsuvast asalen faks, maks im sredno za 80% od populacinata. srednovo im e na nivo na nase 6to odelenie. ako toa ne ti smeta za se drugo se super. ako najdes nekoja asalna togas uste podobro ali toa e veke proces ke mora za toa da pomines nekoj mesec u manila ili cebu.

persijkite se top oni se druga liga ali niv ke mora na zapad da gi lovis. zena sto stignala samostojno ili se snasla na zapad si bara srodna dusa so slicen ili podobar standard.

А бе јас сум женет скоро 20 години така шо не барам за мене :). Дадов само мое мислење за темава . Иначе не знаев дека школството им е многу позаебано од нашево .

А бе јас сум женет скоро 20 години така шо не барам за мене :). Дадов само мое мислење за темава . Иначе не знаев дека школството им е многу позаебано од нашево .

jas te citirav da se nadovrzam ne e direktno poraka za tebe... onie sto gi interesira neka citaat.

skolstvoto im e cudno. "amerikanizirano" im e do maks, gi ucat i znaat mnogu za niv a nisto za svetot... duri i vestite im se 29 min za filipini i 1 min za ostatokot na svetot. na vesti ke slusnes za nekoj sto spasil macka od pozar ali nisto za ukraina na primer.

gi ucat religija i deka treba da se familjarni da gotvat i domasna ekonomija ali poima nema kako da resi ravenka so dve nepoznati.

medicinski sestri i neguvatelki kolku sakas, toa izvezuvaat, recepcionerki, na brod i manje vise toa e sto mozes da ocekuvas od filipinka na profesionalno nivo.

ali deka ke bide dobra majka i domakinka toa nema promasaj. ako strikno toa se bara togas se super.

Знам неколку наши шо имаат земено филипинки за жена , и колку шо ми е познато убав живот тераат со нив . За јужноамериканки не сум баш сигурен дека се добри за брак . Бараат доста одржавање ( нешто ко битолчанките ама на квадрат :) ) , и плус најчесто се прилично љубоморни . За африканки едино ако се од северна Африка ( Мароко , Тунис , Алжир и евентуално Египет ) ама зависи колку се религиозни ( сепак се муслиманки ) . Мене последниве години ептен ме бендисуваат персијките ( иранките ) , навистина се убави и често добро образовани и нормално дека се традиционални и семејно ориентирани . Додуша и тие се муслиманки , ама најчесто младите персијки не се нешто ептен религиозни .
Последната Македонка што ми беше девојка беше една битолска пуфла. Толку лошо искуство ми остави што после тоа си ветив дека нема повеќе врски со Македонки. Од тогаш се префрлив на Американки и Латинки.

За љубоморни, љубоморни се. :) Не за џабе од таму се "шпанските" серии.

Бен Афлек братот едвај преживеа неколку месеци со Џенифер Лопез.

Иначе тоа е дефинитивно најтоксична карактеристика што може ментално да те турне да се ебаваш цел ден да се оправаш со такви особи.

Последно уредено:
Персијките ги спомнавте, во Иран не се само тие, имаш многу Ерменки. Христијанки, школувани, домаќинки.
Ама тоа грчко-кафкаско-ерменско не испарува од нив, па како сакаш вари ја.
Капризи, сплетничења, трошење без ориентација, такмичење со комшиката...
Накратко може, ама не е препорачливо.
Азерка, нит таа ти треба, нит ти нејзе.
Персијки може, ама јак интегритет имаат. Ако си мудоња и ти, оала, само нема опуштање, се е под раз, два....

Ја каде што работев со филипинци, додека не ги запознав лично на изглед ми личеа на цигани, индијци, непалци.
Ја ги мислев филипинциве дека се воглавно жута раса како индокина.
Мисициве од секад им биле огин од жени.

gi ima i temni i beli kako kinezi, japonci...

najdobra rabota za filipinite ti e sto tamu i random belec e kako tom kruz i taka go tretiraat. ne e problem da lapnes nekoja misica ili blisku do toa osven ako ne si epten introvert

Персијките ги спомнавте, во Иран не се само тие, имаш многу Ерменки. Христијанки, школувани, домаќинки.
Персијки може, ама јак интегритет имаат. Ако си мудоња и ти, оала, само нема опуштање, се е под раз, два....
Зашто не Азерики ?
Тие се барем руска школа. Слични се ко русинка, украинка да имаш за жена само поради исламот не се толку сексуално слободни што е предност за мажот.

Зашто не Азерики ?
Тие се барем руска школа. Слични се ко русинка, украинка да имаш за жена само поради исламот не се толку сексуално слободни што е предност за мажот.

azerka ti e ko ljoc od 19ti vek... aj sto ke treba so meseci da ja molis cicka da fatis ama moze i od bracata da naebes... ne vredi zamaranjeto.

Накратко ги опиша повекето Македонки

ona sto e bitno e ona sto @fennel kaza prvo gledaj od tvojata okolina, najlesno e toa. se drugo e pokomplicirano ama ako i koga ke se pogodi e avantura i daleku pointeresen zivot.

za mene licno azijatkite se najkompletni. izgled, stareenje, odnos, pocituvanje, hrana, mestopolozba, jas sakam toplo, taka da aziska klima i pesocni plazi me privlekuva poveke nego evropa/usa taka da jas sum ziveel i sum ok da ziveam tamu povtorno.
Првото, да, разумот е тој.

Второто, оу дааа. Само немав гз за тоа :oops: Решив да си гледам у трлото.

Накратко ги опиша повекето Македонки
Па меѓу класика ерменка и класика Македонка разликата е што тие имаат подолг труп и газот и е подоле, со тоа пократки нозе. Карактер тутељка в тутељку(што би рекле русите) со нашиве.
Азерките како што рече Кано се како нашиве шчиптарки, не ти треба таква беља. Персијките се Ок, ама се јаки личности. Ако треба и во војна ќе оди со тебе, за разлика од нашиве што при прво офлеле ќе ти сврти грб.
Првото, да, разумот е тој.

Второто, оу дааа. Само немав гз за тоа :oops: Решив да си гледам у трлото.
Не е до гз имање.
И да имаш, после во животот се се комплицира. Колега се ожени од Табриз, ерменка, Ок жената. 3000 км за да отидеш на гости. Исто и за нив. Абе торта во друго село има друг рецепт, не жена навики. Напрега да се прилагодуваш или да ја учиш да се прилагодува.
Јас на времето пишував овде, кај нас и околината се бирала невеста според имотна состојба. Ако вие имате 300 овци, се зема нееста каде нивните имаат приближен број овци. Не се зема на меанџијата ќерка му. Таа знае кога се мете трло, кога се хранат јагниња, кога се молзе и како се молзе, сирење како се прави и колку сол се става....меанџиката може само салата да ти направи и ракија да ти сипе ;) не велам дека и тоа е лошо:D
Ја сфаќаш поентата, дејче од Драчево познава кромид на прво гледање.
Автоматски споено мислење:

Зашто не Азерики ?
О море Ска, о море наивен.
Нит се слични, нит се конзервативни.
Го имаат уште правилото да идат невини во брак(како каде), ама затоа другите дупчиња:cenzura:

Последно уредено:
Го имаат уште правилото да идат невини во брак(како каде), ама затоа другите дупчиња:cenzura:
Имаше циганки у средно, невини беа, кај што се важи демек, ама ќе кажам само далеку од невини беа.

На брод боље не иди за Филипинки, пошто добар дел што се на брод се генерално со по некое дете дома што им го чуваат нејзините, а оваа фатила брод за да праќа пари и евентуално да најде некој Европеец од побогативе земји за да куртули од Филипините. Дури и оние што беа по 22-23 години имаа веќе 3-4 годишни деца дома.

Па меѓу класика ерменка и класика Македонка разликата е што тие имаат подолг труп и газот и е подоле, со тоа пократки нозе. Карактер тутељка в тутељку(што би рекле русите) со нашиве.
Азерките како што рече Кано се како нашиве шчиптарки, не ти треба таква беља. Персијките се Ок, ама се јаки личности. Ако треба и во војна ќе оди со тебе, за разлика од нашиве што при прво офлеле ќе ти сврти грб.

Не е до гз имање.
И да имаш, после во животот се се комплицира. Колега се ожени од Табриз, ерменка, Ок жената. 3000 км за да отидеш на гости. Исто и за нив. Абе торта во друго село има друг рецепт, не жена навики. Напрега да се прилагодуваш или да ја учиш да се прилагодува.
Јас на времето пишував овде, кај нас и околината се бирала невеста според имотна состојба. Ако вие имате 300 овци, се зема нееста каде нивните имаат приближен број овци. Не се зема на меанџијата ќерка му. Таа знае кога се мете трло, кога се хранат јагниња, кога се молзе и како се молзе, сирење како се прави и колку сол се става....меанџиката може само салата да ти направи и ракија да ти сипе ;) не велам дека и тоа е лошо:D
Ја сфаќаш поентата, дејче од Драчево познава кромид на прво гледање.
Автоматски споено мислење:

Абе ја вчера не се вратив од Азербејџан или Русија за да ги знам. По интернетов што ги гледам ми личат на помирна варијанта од русинки и украинки.

Back
На врв Bottom