Македонски филмови

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
Тони Михајловски ќе биде пак . Се надевам ќе има и од регионов како што беше во Бал- кан- кан.

Бал- кан-кан имаше реплики кој уште се паметат како најпознатата

„Трендафил дома е?“ — „Трендафил е на бања.“.
За мене оваа е најкултна сцена:

За мене оваа е најкултна сцена:

Цел филм е култен да не се лажеме. И кога ја раскажуваат приказната за Серафим и побратимот - Дај хебла куме. Немам куме, не понесов. Е извини мислам стварно си гомно куме. :icon_mrgr: И Зумбула ко рече овој да те затрудни ќе родиш крокодил и Џанго Сапун со Ружа на врата, па имам марихуана мртва душа ќе стане од неа. :icon_mrgr:

Али сценава од клипов што го пушти е една од пораскажуваните мислам.

„Ми го зема даљинскиот и по цел ден гледа некои емисии за животињи, додека надвор патриотите гинат.“ - Сека Сабљиќ Баба Зумбула

Порано во македонските филмови се бореа против турците и фашистите (бугарите) а сега нешто во последно време таа борба е против конзервативното општество.
Вака од прва одма ми текнува на Петрунија, ДЈ Ахмет, (па и Тајната состојка/Исцелител може да се каже дека е натаму насочен) како филмови кои се борат против тоа општество.
Ќе си помисли човек дека многу сме затуцани како нација и дека кај нас жени не скејтаат, гејмаат, дуваат и пијат.

Денес одам да го гледам Скејтбордингот не е за девојчиња на Дина Дума! Ќе го има на Џифони во МКЦ... не знам како се за карти. А после тоа ќе даваат уште некој македонски филм снимен во Латино Америка, мислам документарен, исто околу скејтбординг. Баш да ги споредам сакам.

Реџеп го ставиле на Глеј.

Back
На врв Bottom