Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Последно уредено:
  • Хаха
Reactions: wot
Ги имате гледано сите Бонд филмови или само онака од слика зборувате? Јас кога почнав да ги гледам ми беше несфатливо што гледам. Сериозност = 0. Па ви едни Scary Movie можеш да најдеш поголема логика и сериозност отколку таму. Хронолошки, првиот гледлив филм е On Her Majesty Secret Service со Џорџ Лазенби. Се пред тоа е goofy со уште по-goofy лик на Бонд. Не знам како може да ви се допаѓа таков Бонд? Подоцна и Далтон е сличен, а за тие не-EON Бондовите па да не правиме муабет. Броснан и на крај Крег се ОК.

Ги имате гледано сите Бонд филмови или само онака од слика зборувате? Јас кога почнав да ги гледам ми беше несфатливо што гледам. Сериозност = 0. Па ви едни Scary Movie можеш да најдеш поголема логика и сериозност отколку таму. Хронолошки, првиот гледлив филм е On Her Majesty Secret Service со Џорџ Лазенби. Се пред тоа е goofy со уште по-goofy лик на Бонд. Не знам како може да ви се допаѓа таков Бонд? Подоцна и Далтон е сличен, а за тие не-EON Бондовите па да не правиме муабет. Броснан и на крај Крег се ОК.

Тоа е така зошто Остин Пауерс ги има имитирано и морале да станат посериозни.

Еве Даниел Крег што рекол

Mike Myers' Austin Powers films forced the James Bond franchise to change by mocking classic 007 tropes so effectively that traditional gags and campy elements became impossible to play straight.

Ги имам гледано сите. Шон Конери е првиот Бонд, он го трасира патот за сите останати. Самиот Флеминг бил импресиониран од што направил Шон Конери од Џејмс Бонд што дури и влијаел на понатамошните книги со тоа што го направиле Бонд да биде со шкотско потекло.
Автоматски споено мислење:

Тоа е така зошто Остин Пауерс ги има имитирано и морале да станат посериозни.

Еве Даниел Крег што рекол

Mike Myers' Austin Powers films forced the James Bond franchise to change by mocking classic 007 tropes so effectively that traditional gags and campy elements became impossible to play straight.
Има нешто, но веќе почнале и тие работи да застаруваат како жената добивала се поглавна улога во животот и во кинематографијата, т.е. сексистичкиот однос кон жените и сексуалните шеги. Мене новиот Бонд ми го губи чарот на тоа што сакал Флеминг да го постигне, веќе е на ниво на сите исштанцани Џејсон статам стил акции. Нема гаџети, има само физичка сила, а тоа беше идејата што го разделуваше Бонд од останатите акции, дека претеруваа некогаш, да, ама сепак тоа си беше модел.

Последно уредено:
Да не си го гледал Остин Пауерс, а да си мислел Џејмс Бонд е? :LOL:

Прво, не знам од каде тоа дека се несериозни, па дури и 0. Зарем ти смета тоа што Бонд ќе убаци некој one liner pun при флерт со женскиве или откога ќе ликвидира некого? Мене баш тоа ми го прави филмот позабавен.

Бонд филмовите се правени за забава и тоа и го пружаат - акциски сцени за адреналин, згодни женски за плакнење очи и one liners за да се насмее човек. Ако си очекувал сериозен оскаровски материјал или драма, тогаш си им влегол со погрешни очекувања од сам старт.

А за тоа дека Лазенби добива хвалоспеви сум ептен зачуден. Тој е на ниво на Далтон со најмалку Бонд карактеристики. Дури и чудно е што тој филм денес добива добри коментари, а во времето кога излегол не бил нешто посебно фален, а ЕОН дури мислеле и да прекинат со понатамошни филмови.

Да не си го гледал Остин Пауерс, а да си мислел Џејмс Бонд е? :LOL:

Прво, не знам од каде тоа дека се несериозни, па дури и 0. Зарем ти смета тоа што Бонд ќе убаци некој one liner pun при флерт со женскиве или откога ќе ликвидира некого? Мене баш тоа ми го прави филмот позабавен.

Бонд филмовите се правени за забава и тоа и го пружаат - акциски сцени за адреналин, згодни женски за плакнење очи и one liners за да се насмее човек. Ако си очекувал сериозен оскаровски материјал или драма, тогаш си им влегол со погрешни очекувања од сам старт.

А за тоа дека Лазенби добива хвалоспеви сум ептен зачуден. Тој е на ниво на Далтон со најмалку Бонд карактеристики. Дури и чудно е што тој филм денес добива добри коментари, а во времето кога излегол не бил нешто посебно фален, а ЕОН дури мислеле и да прекинат со понатамошни филмови.
Тој филм е далеку посериозен од претходните. Првиот филм со Бонд кој уживав додека го гледав. Другите сите ми беа goofy. И Лазенби беше далеку посериозен од неговиот претходник. Затоа ми се допаѓаше.

Од Остин Пауерс немам гледано ништо.

Тимоти Далтон е потценет Бонд!

Тој филм е далеку посериозен од претходните. Првиот филм со Бонд кој уживав додека го гледав. Другите сите ми беа goofy. И Лазенби беше далеку посериозен од неговиот претходник. Затоа ми се допаѓаше.

Од Остин Пауерс немам гледано ништо.
За мене пак беше еден од најслабите во франшизата со нехаризматичниот модел wannabe актер Лазенби. :D

Не ми се пишува рецензија, само ќе речам дека Project Hail Mary е еден од најдобрите Sci-fi филмови што сум ги гледал во последниве 10 години. Филмиште. Секоја чест.

Back
На врв Bottom