Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    803
Типот испадна дека е мајор во Британската разузнавачка служба.
Не бе што ти е. Туристи тепаат, ко што ги рушеа со хотелите во Лвов.

ako upotrebat nuklearki za pomalku od 30 min

Па ајде де што чекаат? Не 30 минути цел ден помина. :D

https://www.globalfirepower.com/countries-comparison-detail.php?country1=russia&country2=italy

Знаеш дека ова во Италија ако го кажеш ќе ти се смејат нели? Замисли на форумов. Кога полска кажа дека ќе ја суредела русија, украинци ги реметеа, украинци еј. Ја не знам што чекаат пољациве, нека им влезат одма. Ама не им е прв пат на пољаците да подценат ситуација. Они рекле дека ако германија ги нападне на почетокот на ВСВ, со нивната супериорност влагаат у берлин за 3 дена, ама сите знаеме како завршило тоа. Толку од полското разузнавање.

Пак ти за Италија.:pos:

Абе таа споредба беше Италија со Америка, во 1на1 се знае дека Италија со 60милиони и далеку побогата ќе ја прегази неспособната Руска армија. Па 30милионската сиромашна Украина им измели 1.5милипони окупатори и ќе победи.

Споредбата беше Унгарија или Шведска со Русија. Шведска е помалобројна но далеку побогата и поспособна, така што мислам дека хипотетички по 10 годишна борба ќе биде нерешено откако Русија ќе изгуби 12 милиони војници.:icon_lol:

Абе таа споредба беше Италија со Америка, во 1на1 се знае дека Италија со 60милиони и далеку побогата ќе ја прегази неспособната Руска армија. Па 30милионската сиромашна Украина им измели 1.5милипони окупатори и ќе победи.

Споредбата беше Унгарија или Шведска со Русија. Шведска е помалобројна но далеку побогата и поспособна, така што мислам дека хипотетички по 10 годишна борба ќе биде нерешено откако Русија ќе изгуби 12 милиони војници.:icon_lol:

ti rekov ne se brzaat. ova se teritorii sto ke gi pripojat, so berlin, london i usa druga vojna ke vodi.

Добаар. ВИкаш кај и да е ќе маршишаат украинци у Москва а? Што не почна обратната миграција на бегалциве, нели им кажа дека се готови русите?
Кажи кој ти е дилер, сакам и ја од тоа што зимаш. Може ќе почнам да пишувам на форумов како Куба и Мексико се појаки од Америка, да земе да се споредува само со Канада :ROFLMAO:

ke vidis koga i ako dojde do toa, do togas grad po grad ke se pripojuva kon rusija.

Можда малку ќе му се разјасни

Москва не планира да ги нападне западните земји, но доколку биде нападната од Европа, „тоа би била сосема поинаква војна и би траела многу кратко“.

Во кој паралелен униуверзум живееш?

Дај бе не замарај со глупости...ти се смејат луѓето.

Жабарите и војска :pos: :pos:

Ова потсетува на Италијанската војска и шармантниот ,, Капетан Алберто Берторели " во тв серијата Ало, ало. :)
Немаат многу успеси на воено поле Италијанците во последни 100 години, иако мора да се признае на море нивната морнарица од нивните градови успешно ги победуваше и држеше под контрола Османлиите.
Санторини и уште многу острови во Егејот ги држеше Италија, после втора светска војна припаднаа на Грција.
Немаме добри односи со Грција, ама подобро островите во Егејот да се на христијанска Грција отколку на Турција.
Подалеку таа хорда од нас и Европа.

Се слушнав сеа со Зеленски, у право бил колегата од неколку поста погоре. Ми вика: В, ја држев војнава вака за да се дигне коефициентов у Лас Вегас, сеа се дигна, ја пишав два у кец, Украина тепа кај и да е. Па да ве посоветувам да ја пишете војнава у кладилница, да напраиме некоја пара и да ја затвараме темава, друго нема.

А Наполеон?
Цел град го освоил и го владеел или замо поставил кратка воена управа и се повлекол ?
Пољаците се единствени до сега што ги имаат запалено Кремљ.
За Наполеон нема вакви факти.

Цел град го освоил и го владеел или замо поставил кратка воена управа и се повлекол ?
Пољаците се единствени до сега што ги имаат запалено Кремљ.
За Наполеон нема вакви факти.
A Moнголите?

Пишав поназад за Џингис кан, тоа е пред да биде обединета русија, не како територија само.
А Викинзите не ги рачунаш?

Пошто они све тоа освоиле, само што Москва сеуште не била основана тогаш.

Back
На врв Bottom