Serie A 2026/27

• Креатор на темата Креатор на темата SK-92
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Интер

• Наполи

• Рома

• Комо

• Милан

• Јувентус

• Аталанта

• Лацио

• Фиорентина

• некој друг

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Не знам шокур му беше на судијата да му го даде првиот жолт, цела утакмица го влечат со две раце, има право како капитен да протестира, овој му извади жолт за ништо и го извади од патики, добро е што директен црвен не направи пред да се смири.
Тоа што е капитен не значи дека смее да протестира надвор од нормалните рамки.

Во кои ненормални рамки протестираше?
Па фати да мава со раце, да се дера. Може и запцул нешто, од кај знаеш?
@Stefan-kobe не знам што ти е смешно. Никаде не пишува дека капитенот не смее да добие жолт за протест.

Тоа што е капитен не значи дека смее да протестира надвор од нормалните рамки.
protestiranjeto mu bese kako i na sekoj normalen igrac, se svrte so grb i negoduvase, ne mu se ni obrati na sudijata, za ova nikad ne davale zuti kartoni ama aj a da go pcuel direkten crven ke dobiese, se glease pristrasnosta denes, ama ke se mavaat reckite konkretno u Italija kontra napoli, 3 kola, 2 pokloni do sea, eden im donese pobeda, ovoj denes za srekja ne a lesno mozese i toa da se desi, sepak 0-2 imaa.

nego malce se zborese za Rahmani i golot za izramnuvanje, ja mislev imase duel so lautaro i udar so glavi, a toj izbaci so glava i lezese na zemja glumese povreda :pos: , do nego preleta topkata koga Turam ja sutna uste lezese i gledase od perspektiva na upokoen covek kako primaat gol.

E samo za ova mu davam palec nagore na sudijata zaso za sekoja povreda na glava ima pravo odma da prekine igra, ovde ne nasedna a toa bese poentata na Rahmani, znaat deka prekini odma dobivaat ako se drzat za glava.
Автоматски споено мислење:

Roma so xg skoro 2, atalanta so 0.14, 0-1 momentalno, ja gleam tekmava imam vpecatok deka Atalanta 2 pati pomina polovina i ednas uspea da pogodi, na start od vtoro.

Последно уредено:
Лично Карнесеки виновен што Рома нема дадено 2+ гола , а капак и среќата ги напушта како се ближи крајот на мечот.

Кеси моментално може само да џогира на терен, подобро со играч помалку да играа.

Трите натпревари денес со буквално идентично сценарио:

0-0 полувреме
Водство на едниот тим
Пресврт

@Sladoledzija :cautious:

Гаетано доби црвен картон 10 мин после завршен меч. Не е многу глуп нели.

Рома сосема заскужено победи подобри беа и само одличните одбрани на голманот на Аталанта ги спречуваше порано да изедначат.

Гаетано доби црвен картон 10 мин после завршен меч. Не е многу глуп нели.

Рома сосема заскужено победи подобри беа и само одличните одбрани на голманот на Аталанта ги спречуваше порано да изедначат.

Да, но во второ паднаа еден период, додека не излезе Едерсон. Тогаш имаа неколку шанси за да отидат на два гола предност.

Правдата си дојде на своето место..
Требаше многу порано да се затвори овој натпревар..На полувреме 2:0 најмалку требаше да биде ...Но по потешкиот пат до нови важни 3 бода..
Ваков пресинг,ваква викторија на Рома и Аталанта пикната во шише одамна немаме видено... 39 шута... 14 корне некој ќе рече Сити на Пеп играле на Олимпико..

Па фати да мава со раце, да се дера. Може и запцул нешто, од кај знаеш?
@Stefan-kobe не знам што ти е смешно. Никаде не пишува дека капитенот не смее да добие жолт за протест.
Секогаш капитените имаат право на "збор плус" и имаат кредит кај судиите повеќе отколку обичен играч. Нормално, тоа не значи дека Лаутаро е амнестиран од добивање жолт за протест или дека не заслужи денес, ама имаше пишано дека куртулил од црвен што е во најмала рака трагикомично. Тоа со Рахмани беше дуел, никој во светот не би дал втор жолт за тоа. Така да плис не пробувај да протнеш нешто што нема врска со реалноста.

@Napolifan
ГРМЕХЕХЕХХЕХЕХЕХЕХЕХЕХЕХХЕХЕХЕЕХХХЕХЕХЕХЕХЕХЕХЕХЕХЕХЕ

nego malce se zborese za Rahmani i golot za izramnuvanje, ja mislev imase duel so lautaro i udar so glavi, a toj izbaci so glava i lezese na zemja glumese povreda :pos: , do nego preleta topkata koga Turam ja sutna uste lezese i gledase od perspektiva na upokoen covek kako primaat gol.
Да, фала му за ова, глуперда тешка, да не глумеше веројатно ќе го изблокираше ударот на Турам.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Стајлингот на Хакан е Анадолија измиксана со геј ноќен клуб во Берлин.

HRiJOOKbwAAl_Bs

Back
На врв Bottom