Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    638
Колку и да сум против, колку и да ми ржат, ја барем никад нит сум нит би отрул животно, ни птица ни куче, маче. Мене ми се чудни овие институцииве што буквално се здружени со здруженијата, а на штета на граѓаните.
очигледно има париче за сите

Кај што работам три кучиња се.
Едно не е бездомно, ама како да е, му се приклучи уште едно пред 5-6 години.
После тоа фрлена шарпланинка остана исто пред зграда. Како млада ја стерилизираа од АМ и ни ја вратија. Тие три кучиња се со години, регулираат се', нема нови. Тие нас не знаат, ние нив ги знаеме толку.
Проблем е фрлањето на мали и напуштање на домашни.
Кај Марков манастир бар 30 кучиња во годината се оставаат. Властите никако да го видат тоа.
Верувам исто е и по Скопје. Труење не е нит лек, а не е ни хумано.

Ги штроат овие од Лајка демек, али не можат да постигнат од кучкариве што ги множат.

очигледно има париче за сите
Tuka lezi zajakot. Profitabilno e nekomu da ima tolku djukeli kasnuvanja, obestetuvanja.....I najbutno od se - molzenje na budjetite na opstinite
Автоматски споено мислење:

Se se pravi za pari batalite gi ovie korisnite idioti kuckarite I moclite.

Methomyl (lanate) nema miris i vkus zatoa se lazat zivotinkite. Ako nacekate polegnati kucinja macinja vrani na kup ne gi pipajte najverojatno se otrueni so ova.
prijavete vo ahv ke gi podignat i unistat soodvetno i ke ispitaat od kade se otrule.

Нема во легална продажба од тој препарат ,, Ланате'' од Швајцарскиот производител Дупонт.

Нема во легална продажба од тој препарат ,, Ланате'' од Швајцарскиот производител Дупонт.
Ne ni treba da ima eve lanate sto pravi

Знам за ефектот од тој препарат.
Ама очигледно е дека илегално некаде го има во понуда.

главното прашање тука не треба да биде кој отру 40 кучиња туку како се дозволи до таа бројка да се стаса (а не се отруени сите којзнае уште колку има по улиците),
и пак се вртиме во круг се додека институциите не ги решаваат џукелите ќе ги решава народот во моментот кога ќе се почуствува загрозен

главното прашање тука не треба да биде кој отру 40 кучиња туку како се дозволи до таа бројка да се стаса (а не се отруени сите којзнае уште колку има по улиците),
и пак се вртиме во круг се додека институциите не ги решаваат џукелите ќе ги решава народот во моментот кога ќе се почуствува загрозен
Нас во викенд населбите растур не прават. На кого му текне да фрли куче прва опција сме му ние.
Некни еден абдал 3 кученца и мртва кучка пробал да фрли.
Да ги снимаш е прекршок, ќе награбусаш, а он што крши закон, ником ништа.

Нас во викенд населбите растур не прават. На кого му текне да фрли куче прва опција сме му ние.
Некни еден абдал 3 кученца и мртва кучка пробал да фрли.
Да ги снимаш е прекршок, ќе награбусаш, а он што крши закон, ником ништа.
Не е така, тебе нека те каснат а ти ќе ја бараш правдата преку институциите :facepalm:
Море мамето...прво тие што ги пуштаат а после овие што ги бранат:uzi:

Не е така, тебе нека те каснат а ти ќе ја бараш правдата преку институциите :facepalm:
Море мамето...прво тие што ги пуштаат а после овие што ги бранат:uzi:
тие што ги пуштаат и можам да ги разберам си решаваат проблем, туку овие што ги бранат а си добиле проблем плус која мака ја имаат :toe:

инку да се придружувам и јас кон упатената честитка.

Со 1-2 кучиња можам и сум излегувал на крај (па и ја сум бил помлад некогаш да го е*8ам). Е сега, со повредена нога, со послаби рефлекси и се што иде уз години, мало тешко. Али пак не се давам ако недајбоже некое се обиде.

Правото на самоодбрана е повисоко од правото на гушкачите на кучиња.

Инаку со глутница е тешко, те заокружува од сите страни. Овде хранат едно улично пред една зграда али многу агресивно куче и кон домашни миленици и кон луѓе. А големо високо скоро колку пола мене (а сум над 182) и мускулатура ко лавојне у Мара Мара. Тоа води цела глутница. Често гледам млади момчиња, девојчиња со мали кученца ги држат во рака за глутницата да не им го растргне миленичето.

Нели агресивните треба да се успијат?
Кој го ма ќарот (впрочем и за ѓубриштата и јсп али тоа е друга тема) и каков е штом не преземаат никакви мерки, тоа е прашањето, непознаница во формула со 10 непознаници.
Секогаш треба да се следат или парите или моќта.

Ај доста за минатото, звучам ко старцине. еее ние тоа време, снег до овде.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom