Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    638
Ги носат со себе за да доживуваат и кога ќе остари кучето да се потсеќа на убавите спомени.

Само овој може да не спаси :icon_mrgr:

750000 евра наши пари ем бројни инциденти кои не се ни пријавуваат само затоа што градоначалниците и Агенциите не си ја вршат својата работа. Гајле им е, ќе качат даноци, ќе качат плати, ќе вработуваат неконтролирано, ќе формираат миљон одбори, сето тоа со туѓи пари. Што им е гајле за било што.
Налет

Види какви ребренца за мезе си имаат... Мхм. :unsure:

cfbfa92c-35fd-4647-b208-90a93bd55b23_1277171e.jpg

Види какви ребренца за мезе си имаат... Мхм. :unsure:

cfbfa92c-35fd-4647-b208-90a93bd55b23_1277171e.jpg
Оваа што ги служи некако многу добро мезе ми личи дека е, ми иде да залаам упм :icon_mrgr:

Ова веќе не треба да стои во животни и миленици него у црна хроника. Прашање е зашто не ги тужат Лајка и Мунди за овој хорор.
Али учени се нашите власти да не држат во постојан страв, неиззвесност да не мислиме на нивните "приходи" и "закони". Башка најголемиот нбо донатор е врзан со сите власти као анал-итичар, а овој другиов до министер стигна.
Ништо не е случајно, новци и паре

неофицијални и непотврдени информации се дека по јавни површини низ државава има ~50.000 кучиња (колку за споредба велес нема толку жители),

ако е вистина а големи се шансите за тоа мора некако да се реагира (затоа што ја знаеме стапката на размножување) едноставно е недозволиво да се продолжи вака!

голем дел од луѓето не се движат надвор во раните утрински и касните вечерни часови (зборувам за одење на и враќање од работа -не за безделничење по учици од неработници) и глутнициве ги гледаат преку ден кога одмараат по јавни површини и добиваат престава дека се работи за кротки животинчиња кои се мирни а сликата е сосема различна во останатиот период.

Па некои земји практикуваат еутаназија. Други имаат (и ги спроведуваат што е најбитно) законски регулативи кој што и како смее да чува и строга евиденција на истото. И годишни давачки кон државата.
Баш такви залови па врати демек тие биле шкопани,, мирни, не знам какви прикаски, им се пуштиле на моите домашни, 5-6 чопор пред некоја вечер. Одвај ги спасиле некои случајни минувачи. Сега више само ја идам навечер за ѓубре да фрлам или до некоја продавница, да прошетам и то.
Ама кога одредени кругови имаат ќар од ова, не знам, да се иселиме ние по планињено.

неофицијални и непотврдени информации се дека по јавни површини низ државава има ~50.000 кучиња (колку за споредба велес нема толку жители),

ако е вистина а големи се шансите за тоа мора некако да се реагира (затоа што ја знаеме стапката на размножување) едноставно е недозволиво да се продолжи вака!

голем дел од луѓето не се движат надвор во раните утрински и касните вечерни часови (зборувам за одење на и враќање од работа -не за безделничење по учици од неработници) и глутнициве ги гледаат преку ден кога одмараат по јавни површини и добиваат престава дека се работи за кротки животинчиња кои се мирни а сликата е сосема различна во останатиот период.

Во Врање има многу помалку кучиња скитници во споредба со Куманово а ѓубре има многу помалку, да точно е дека Врање има за 10- тина илјади помалку жители од Куманово. Ама огромна е разликата во културата на луѓето.
Еве утрово во Куманово на улица за малку ќе згазев на дел од вештачки заби, беа на улица покрај друго ѓубре имаше 4-5 вештачки заби, веројатно е тоа т.н мост коронка на заби и некој му испаднала и ја фрлил на улица.
Ми се згади од таа глетка.

Па некои земји практикуваат еутаназија. Други имаат (и ги спроведуваат што е најбитно) законски регулативи кој што и како смее да чува и строга евиденција на истото. И годишни давачки кон државата.
Баш такви залови па врати демек тие биле шкопани,, мирни, не знам какви прикаски, им се пуштиле на моите домашни, 5-6 чопор пред некоја вечер. Одвај ги спасиле некои случајни минувачи. Сега више само ја идам навечер за ѓубре да фрлам или до некоја продавница, да прошетам и то.
Ама кога одредени кругови имаат ќар од ова, не знам, да се иселиме ние по планињено.
знаеш се што еднаш почнало мора и да заврши во некој период, револтот кон кучињата е преголем и веќе е се понеподнослив,

доаѓаме во период кога ако не го решава државата проблемот истиот ќе мора да го решат засегнатите граѓани а методите нема да бидат сигурно хумани но тоа е,

еве глуп пр. ако глутницата што ја спомна ти ја искасапи фамилијата нема да чекаш општината и здруженијата да ги решат ти ќе ги решиш со пресметан ризик да добиеш 1-2 год. условна бидејќи сигурно ќе те судат

Methomyl (lanate) nema miris i vkus zatoa se lazat zivotinkite. Ako nacekate polegnati kucinja macinja vrani na kup ne gi pipajte najverojatno se otrueni so ova.
prijavete vo ahv ke gi podignat i unistat soodvetno i ke ispitaat od kade se otrule.

Колку и да сум против, колку и да ми ржат, ја барем никад нит сум нит би отрул животно, ни птица ни куче, маче. Мене ми се чудни овие институцииве што буквално се здружени со здруженијата, а на штета на граѓаните.

Back
На врв Bottom