Ситница што ме нервира

• Креатор на темата Креатор на темата King B
  • Време на започнување Време на започнување
Последниве неколку месеци од такт ме вади нешто што за жал речиси секој ден го доживувам. Ситуација следна: автобус фул, мин. 10 души чекаат да се симнат на станица. Прва е рандом Цвета од, да речеме, Глуво. И се симнува Цвета и застанува вкопана на тротоарот, ни да мрдне, ни лево, ни десно. Оние 9 души позади што чекаа да се симнат треба да ја прелетаат или да и се качат врз неа ако сакаат да се симнат. Си се симна таа, на тротоар е, браво, успех на денот, за другите - ја боли Стојна за другите. :mad:

Ах, какви и колку многу безмозочни суштества виреат во градов, чудо е!
Ќе остариш и ти бе, ќе те стегне артритисот и ќе те пишуеме по кајгана. Цветко слегна од бус и се укотви на тротоар, мене ми се сјебаа 5 секунди мањачање дебело гзе.

Емпатија? Кур мој ќе разберете.

Ќе остариш и ти бе, ќе те стегне артритисот и ќе те пишуеме по кајгана. Цветко слегна од бус и се укотви на тротоар, мене ми се сјебаа 5 секунди мањачање дебело гзе.

Емпатија? Кур мој ќе разберете.
Да, ете, не спомнав тоа, затоа одма погрешни заклучоци - Цвета е најчесто помлада од мене. Во 6 саат сабајле тие со артритис се уште во кревет. Ама ко ќе се симне Цвета на тротоар, тогаш почнува да и се активира оној дел од мозокот кој носи одлука дали да тргне лево, десно или право. Односно тогаш си го поставува прашањето: „кај требаше да одам“?

Цвета е истата таа што на каса дур и ги куцаат производите блее во касиерката или во нејзиниот телефон, сеедно. Ама ко ќе заврши касиерката, дури тогаш и текнува да побара кеса. Па и куцаат кеса, и соопштуваат износ, па тогаш го бара паричникот, па чекај кај ја оставив клуб картичката, па наплаќа некако со судни маки и дури откако касиерката ги искуцала пола од твоите производи, Цвета дури тогаш почнува да се пакува. Почнува. Ти завршуваш, си одиш, по тебе друг, ама Цвета уште стои! Уште се пакува.

Да, ете, не спомнав тоа, затоа одма погрешни заклучоци - Цвета е најчесто помлада од мене. Во 6 саат сабајле тие со артритис се уште во кревет. Ама ко ќе се симне Цвета на тротоар, тогаш почнува да и се активира оној дел од мозокот кој носи одлука дали да тргне лево, десно или право. Односно тогаш си го поставува прашањето: „кај требаше да одам“?
Цветко имаш уста со мушки глас да и кажеш да мрдне, ама тебе очите ти се у младо дебело гзеее. Ах цветко цветко, немај гајле и ја сум цветко.

Исти е случајот и со вртење на десно на раскрсница. Просечен скопјанец, ако врти на десно, прописно ќе се сопре на сред раскрсница, ќе си спомни за младоста, за ратата од кредитот, па ако му е воља на к*рот може и ќе сврти накај Усје.
Исто и на семафор, секогаш заспива првиот во редот, јбг утната генетика, нема оправање.

Цветко имаш уста со мушки глас да и кажеш да мрдне, ама тебе очите ти се у младо дебело гзеее. Ах цветко цветко, немај гајле и ја сум цветко.
Се заморив од кажување на Персите што ги дигаа нозете на седиште во автобус. Овој Цветко веќе не кажува ништо никому. Ќе си се нервира и ќе дојде вака на Кајгана да се исплаче.

Се заморив од кажување на Персите што ги дигаа нозете на седиште во автобус. Овој Цветко веќе не кажува ништо никому. Ќе си се нервира и ќе дојде вака на Кајгана да се исплаче.
Тука е Цоки братски да те прегрне и да ти каже да не се грижиш и нервираш за ситници. За твое расположение ќе излизгам некоја дијабола, да се смееш додека ме банираш :icon_mrgr:

Последниве неколку месеци од такт ме вади нешто што за жал речиси секој ден го доживувам. Ситуација следна: автобус фул, мин. 10 души чекаат да се симнат на станица. Прва е рандом Цвета од, да речеме, Глуво. И се симнува Цвета и застанува вкопана на тротоарот, ни да мрдне, ни лево, ни десно. Оние 9 души позади што чекаа да се симнат треба да ја прелетаат или да и се качат врз неа ако сакаат да се симнат. Си се симна таа, на тротоар е, браво, успех на денот, за другите - ја боли Стојна за другите. :mad:

Има и друга страна од медаљава, која е битно да се нагласи. Целиот град (особено на Партизанска, со исклучок на неколку станици), има катастрофална поставеност на автобуска станица - патека за точаци, катастрофална е поставеноста и на контејнерите со патеката за точаци, но конкретно првиот пример не интересира. Неколку пати сум бил сведок (а секојдневие се) како се имаат мавнато луѓе на велосипед/тротинет со човек кој излегува од автобус како камиказа, така да конкретно оној момент безбедно да стапне и да гледа лево и десно (ако гледа) е доста корисен во ваквата поставеност на работите, да не кажам во ваквиот урбанистички хаос. Јас кога возам велосипед (пример кај Симпо станицата) гледам тој дел да го заобиколам и да возам во делот за пешаци (што е широк и доста прегледен), бидејќи не се само проблем луѓето што излегуваат и не гледаат лево десно туку има и луѓе што чекаат седнати на постојката (која е скриена од видно поле) и само наеднаш ќе излезе на велосипедската патеката да види дали доаѓа автобус, кога доаѓа или само да се раздвижи, без да подаде глава лево - десно и не секогаш може да закочи човек, а и не секој вози дефанзивно, внимателно, особено со Волт имам видено да летаат. Не посочувам конкретно во еден кривец, генерално мислам сите треба малку повеќе да поработат на безбедност во сообраќајот.

Последно уредено:

...мене слично ми се случува со лифтот на приземје треба да излезам и не ме дочекуваат Цвета и Стојна со се кучето влегуваат во лифтот, чекај бре да испаднам, па после влезите! :mad:

...мене слично ми се случува со лифтот на приземје треба да излезам и не ме дочекуваат Цвета и Стојна со се кучето влегуваат во лифтот, чекај бре да испаднам, па после влезите! :mad:
Е, и тоа е исто и во автобусот, ама тоа не ме нервира толку многу колку ова другово. Се согласувам со @FilipMKD007 за точкарите, ама тие се друга тема, ете јас конкретно зборам за станицата на Рекорд, ако толку сакате до детали. Таму од гужви не може пешки да се помине, а не па со точак. Не, нема точкари, туку Цвета нема памет!

Ме нервира кога ми се најавуваат гости во недела навечер. И ме нервира кога ќе кажат пример кај 18 ч ќе дојдеме, па еве 20:20 уште ги нема. Да ги чекам или да си продолжам со животот? :unsure:

Ме нервира кога ми се најавуваат гости во недела навечер. И ме нервира кога ќе кажат пример кај 18 ч ќе дојдеме, па еве 20:20 уште ги нема. Да ги чекам или да си продолжам со животот? :unsure:
Prodolzi so zivotot, klavaj pizamite :D

Заглавив. 12 сато ме најде. Утре понеделнички ќе види забавно. :D
Na tvoj godini, ko bev detiste de, od izlegvanje direk na rabota odev. Vie nekako mnogu svileni, de ne ste spieni, de cadot vi precel, de alkoholot, vozduhot, bucavata....
Kojznaj od so ste praeni :D

Back
На врв Bottom