Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Има најави за високи температури и суша подолг период. Лугево лајкови, коментари живи радости. Добро бе шо е тоа позитивното шо го наоѓате во големите жештини?
Шумски пожари, огромен УВ идекс, неможноста да спиеш ко чоек? Мислам шо е поентава?

Драга,

Комшијава се раздрал од седум чсот сабајле. Се надева жена му немаше мир од икање онолку колко што и јас немав, од што ја "споменував".

Ako se slika cela, od glava do petici, se reklamira kao vidite kolku sum jaka.
Ako ja slika samo glata i to od pticja perspektiva, debela e, inaku ke se slikala cela.
Ako slika raka, gluzd ili pejsaz, grda e.
Ako e samo so decata na slikite , razvedena ili tuka nekade pri kraj ;)

Драга,
нека е честит денешниот празник и воедно именден на оние кои ги носат имињара Марија и Марина.
Запалив 12 свеќи во црква, жешко е времето и баш е топло каде што се палат свеќите.
Воедно 30 Јули е меѓународен на пријателството нека е среќен денот драги членови на форумот.

FB_IMG_1785388330025.jpg

Nesakajki se zberavme 5-6 makedonci na bahnof kooperacija, zedovme cela kasa ladno pivo poradi zegata, okolu nas Avgana 30 dusi pisat djoint na golemo, okoli trevickata pred zgradata Pacovi trcaat i samo cifkaat izgleda se mnozat.

Prviot makedonec dosol na vremeto, so race celi zlata so dijamanti prsteni, samo prasanje na vreme e kofa ke mu gi sece nekoj Moxamad, tipot kupil nov motor starite vo Mk ke go prodadel oldtajmeri pa ovoj noviot go vozel 295 kade sto nemalo radari pa vo prikaznata isto taka motorot trosi 5/100.

Vtoriot makedonec na prasanjeto dali ke odi na urlaub vo rodnoto mesto dobivme odgovor:
- Pa ti znaes li deka sega se vrativ posle 3 nedeli vo Sicilija, sto ke pravam jas vo toj eden kafic vo gradot koga 25 godini sum ovde ne me vlece, tamu znaes Olive oil, mafijata Korleone vo istiot grad.... pa prestanav da slusam
Tretiot makedonec se pogodi toj sto cistese so teski hemiski preparati i bea mu padnale site zabi od dopir so preparatite i disenjeto bitno zimase golemi plati, sega bil vo Istanbul gi napravil site novi zabi kojnski beli kako polikolor, tipceto ne ja zatvori ustata da se vidat zabite duri i koga piese pivo mu se gledaa zabite i tecese pivo od ustata kako ligi.

Posledniot makedonec najnov auslender ne prestana da place deka zivotot e tezok, problemi na rabota, ne se zivee so edna plata, sto da pravime 4are, site kradat nie se pravime posteni samo rmbame, ke se vratil nazad.
Samo slusam i molcam sekako nemozes da dojdes do zbor

Како што секој град си има своја култура во отсуство на друг збор, една од такви културолошки специфики кај Скопјаните е опседнатост со Водно. Едно време беа улица Македонија и кеј, барем у мои кругови веќе не се. Сега се опседнатост со Водно и Дебар Маало, но ќе се задржам на опседнатоста со Водно. Мудата цепелини од почеток на пролет, коа ќе праиме водно, а да направиме едно водно, нормално никој нејќе да стануе рано за викенд и да го направиме, ама опсесијата си стои. Еден пријател гастарбајтер ме инспирира да го напишам постот, затоа што дур седевме во кафана, вика: „Ќе праиме кафани, но мора и едно Водно да направиме дур сум тука“...

Мразам луѓе што носат дрес од фудбалски клуб и кога ќе излезат во град да завршат некој работи, да пијат кафе онака облечени по фармерки или било како облечен а горе дрес пример од Роналдо.

Драга

Викендов!?

Битола ќе биде Охрид (без аеродром).

Охрид ќе биде Приштина/Стамбол.

Среќен празник. Илинден за многу години!

Македонија вечна :oeoeoe: !!!

Драга,

Во очи Илинден, слушам македонска песна, седам на тераса, и не можам да ги опишам патриотските чувства што ми ги побудуваат песните. Да сум живеела во тоа време, како ли ќе ми ја стишевте гордоста што ја чувствувам. Вечна ти слава Македонијо!

Back
На врв Bottom