KSC #379 -Публиката пее..!

Не видов правило да мора да има видеоснимка, иако има повеќе снимки од различни концерти од песнава, ама мене ми е оваа најдобрата live верзија

Браво за темата.

Можда не е актуелна песна како повеќето нагоре, ама мора да ја има во овој натпревар:

"Sweet Caroline..."
"Ba ba ba!"

Затоа и сум толку добар... :rolleyes:
Пробувам со убаво..
Автоматски споено мислење:

Ма се тоа знам.. ама ај потруди се некое друго видео..
Ете барај од Кренберис, сигурно ќе најдеш.

Eve mada na reelot vklucuvanjeto na publikata izgleda bolje

Мене оваа отсекогаш ми била број еден на темава! Се ежам од настапов, секогаш! Гери дури ги остави да ја отпеат цела песна. Прејако!

И special mention, oд Евровизија:

@Rollo Tomassi @Гостин
И двајцата сте на граница, ама ве пуштам..
Love of my life звучи како дерби на ФЦ Палмеирас-ФЦ Коринтијанс , а за рап и публика, не знам што да кажам... ваљда ете мине...

@Rollo Tomassi @Гостин
И двајцата сте на граница, ама ве пуштам..
Love of my life звучи како дерби на ФЦ Палмеирас-ФЦ Коринтијанс , а за рап и публика, не знам што да кажам... ваљда ете мине...
Значи по некоја логика само песни што тебе ти се допаѓаат смеат да учествуваат оти 300 глупости најде до сега.
Оваа била на плејбек, оваа била за утакмица, оваа била рап.

Bohemian rhapsody цела песна ти ја испеаа ама оти немало пејач на трибина тогаш не се важи. Па нели е публиката пее? Нема појако нешто за изведувач кога неговата песна ја пее сета публиката сама на концерт кој не е негов, ама ајде.
Love of my life била за на утакмица, не знам на која утакмица стрикно ја пееле таа. Намерно ја ставив оти Фреди има спомнато дека тој настап му е незаборавен поради причината што цело време публиката пеела со него.
Ако не и Цесарица да не може оти цело време ја пеат на утакмици во Хрватска.

Значи по некоја логика само песни што тебе ти се допаѓаат смеат да учествуваат оти 300 глупости најде до сега.
Оваа била на плејбек, оваа била за утакмица, оваа била рап.

Bohemian rhapsody цела песна ти ја испеаа ама оти немало пејач на трибина тогаш не се важи. Па нели е публиката пее? Нема појако нешто за изведувач кога неговата песна ја пее сета публиката сама на концерт кој не е негов, ама ајде.
Love of my life била за на утакмица, не знам на која утакмица стрикно ја пееле таа. Намерно ја ставив оти Фреди има спомнато дека тој настап му е незаборавен поради причината што цело време публиката пеела со него.
Да бе, немам попаметна работа, тебе ќе те шиканирам тука...
Имаш вовед со услови и барања (што веројатно не си го ни прочитал) :cautious:
Ништо чудно, навикнати сме тука...

Трета песна е ова упропастена од бразилски навивачи, две се веќе избришани...
Оди слушни ја на Ио песната на Ривер Плата како ја пеат аргентинците, па после дојди и кажи како урлањето на бразилците е неам појма шо..
И пак ради тоа што има пеење, ја допуштам, (ајде глув ќе бидам на урлањето ко на утакмица, и тоа што дури и Брајан Меј проба да ги заќути)

И последно, ако не ти се свиѓаат условите, не оди со глава у ѕид, не мора да учествуваш.
П.С. ама ќе мора да ги прочиташ прво :rolleyes:
Автоматски споено мислење:

Забрането е one-off изведба на песни ради некоја прилика (спорт, почест оддавање и сл.), забранети кафани, стадиони меѓу утакмица и слично! Значи регуларен концерт и спонтана реакција на публика..

Back
На врв Bottom