Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
а зошто не (препоставувам има причина - која) со филипинскиот пасош?

@wot Сакав и јас да го ругам онака повулгарно ама твоево повеќе ќе го пече.

@macko i Од Македонија во Албанија може да се влезе со лична карта, со привремена стварно не знам да ти кажам но тркни до најблиска полициска станица и прашај. Јас мислам дека ќе поминете пошто сепак тоа е важечка лична карта издадена од земја со која Албанија има договор за поминување граница со лк.

а зошто не (препоставувам има причина - која) со филипинскиот пасош?
Бараат виза ние пробавме за Грција но не ја ни погледнаа апликацијата затоа што македонската виза е со образец со Македонија..

Можеби не е за овде ама ајде. Жена ми има филипински пасош и привремена лична карта. Сакаме летово да одиме на море дали би можеле да поминеме граница со привремена лична карта за Албанија?
Ова веројатно веќе го знаеш, ама ако има шенген или американска виза, можеш до 15 дена да влезеш во Албанија и во другите држави наоколу. Во иднина би ти препорачал да аплицирате за шенген.

За пристап до мојата ТС на „Стопанска...„ преку компјутер, ми бараат некаква автентикација, која треба да ја изведам преку „мобилниот„ со користење „м-токен„, така што истовремено треба да биде вклучен и компјутерот за пристап до ТС и „мобилниот„ со вклучен пристап до „м-токен„.

Која е процедурата и што треба да сторам за да биде успешна автентификацијата? Имам порака дека сум навел погрешен код на „м-токен„-от па бројот од обиди ми бил „потрошен„.

Благодарам...

За пристап до мојата ТС на „Стопанска...„ преку компјутер, ми бараат некаква автентикација, која треба да ја изведам преку „мобилниот„ со користење „м-токен„, така што истовремено треба да биде вклучен и компјутерот за пристап до ТС и „мобилниот„ со вклучен пристап до „м-токен„.

Која е процедурата и што треба да сторам за да биде успешна автентификацијата? Имам порака дека сум навел погрешен код на „м-токен„-от па бројот од обиди ми бил „потрошен„.

Благодарам...
Пробај јави се на телефонскиот број на стопанска банка 023100109 ќе ти го ресетираат ,ако не понеделник во некоја од нивните банки

Благодарам...
Пробај јави се на телефонскиот број на стопанска банка 023100109 ќе ти го ресетираат ,ако не понеделник во некоја од нивните банки

Може и онлајн

Прегледај го приврзокот 482385

А ние ги откачуваме соларните централи, многу струја праеле
првенствено проблемот е во мепсо нема мрежата капацитет да ја прими и дистрибуира произведената енергија, настрана не планското градење на фотоволтаични централи на кој каде и како ќе му текне,
за вишокот од 9 до 17 што се јавува летен период нема потреба да се дискутира оти во батерии скапо било да се инвестира, ама тоа е кога повеќето од инвеститорите не се инжинери па да знаат дека опремата е најскапа кога не произведува...

Прегледај го приврзокот 482385

А ние ги откачуваме соларните централи, многу струја праеле
Не е проблемот што произведуваат тие солари многу електрична енергија ,туку со едно мало облаче веднаш се намалува производството за струја и поради тоа настанува проблеми во системот

првенствено проблемот е во мепсо нема мрежата капацитет да ја прими и дистрибуира произведената енергија, настрана не планското градење на фотоволтаични централи на кој каде и како ќе му текне,
за вишокот од 9 до 17 што се јавува летен период нема потреба да се дискутира оти во батерии скапо било да се инвестира, ама тоа е кога повеќето од инвеститорите не се инжинери па да знаат дека опремата е најскапа кога не произведува...
Батерии е глупост, скапо и нееколошко, подобро е да се направат пумпни хидроцентрали, т.е. кога има вишок на струја со пумпи да се дига водата во акомулација, а кога нема струја од сонце ќе се користи енергија од водата подигната на повисока акомулација
Автоматски споено мислење:

Брза пруга Будимпешта -Солун...
на куково лето ќе биде БРЗА.....EES останува до даљнег :icon_mrgr:

Може брзо да помине воз со унгарски путер, ама не со ПАТНИЦИ.....
А бе немаме ни ОБИЧЕН Воз....има пруга, битолската е и обновена, ама нема ВОЗ, не само за Грекос, нема ВОЗ од нонЕУ за ЕУ држава

Последно уредено:
Добро, стварно техничка на а1 не знаат или глумат. Последниот месец-два не растурија од прекини па нит тв нит конекција, ништо. Ене сега пола ден се плеткаат. Само 1-2 згради така паѓаат. Другите соседни сите имаат нормални услуги. Вчера и утринава брзината беше 2.3 и 1.8, пингање што се вели. Телевизија јок.
Очигледно ќе ги мењаме ако им е ваква поддршката. Ресетиравте ли модем, почекајте 60 секунди, сега свети ли...ај видете пак од осигурач исклучете, те било глобален проблем (а од карши во двете згради синовите сите си имаат нормален нет и тв), мижи Митро.

Како сте задоволни од Телекабел со пакет интернет конекција и тв?

Добро, стварно техничка на а1 не знаат или глумат. Последниот месец-два не растурија од прекини па нит тв нит конекција, ништо. Ене сега пола ден се плеткаат. Само 1-2 згради така паѓаат. Другите соседни сите имаат нормални услуги. Вчера и утринава брзината беше 2.3 и 1.8, пингање што се вели. Телевизија јок.
Очигледно ќе ги мењаме ако им е ваква поддршката. Ресетиравте ли модем, почекајте 60 секунди, сега свети ли...ај видете пак од осигурач исклучете, те било глобален проблем (а од карши во двете згради синовите сите си имаат нормален нет и тв), мижи Митро.

Како сте задоволни од Телекабел со пакет интернет конекција и тв?
Јас за иста работа (проблем со интернет) ги сменив Телекабел и се префрлив на А1

Back
На врв Bottom