CN – Народна Република Кина

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
ja merime kina so ostatokot na svetot... do 2030 treba da se najgolema ekonomija. spored ppp veke se, ostanuva i preku gdp.
samo napred braka kinezi
Da li i nie ke imame nekakva korist od nivniot uspeh?

Последно уредено:
Уште на единствениот безалтернативен пат!
Автоматски споено мислење:

samo napred braka kinezi
Ќе има и за вас, само уште да укинат тему и алиехпрес и тогаш само вие че имате телефони и сметачи.

samo napred braka kinezi

Да...немаме (корист) и ќе немаме и понатаму.

Со паметот од нашите политички „елити„ и со паметот од нивните избирачи, немањето ни е строго загарантирано.

samo napred braka kinezi
Да бевме ние паметни одамна стратешки ке почневме да соработуваме со Кина, па дали тоа им се свиѓало на американците или не они нека ја чешаат главата.

Да бевме ние паметни одамна стратешки ке почневме да соработуваме со Кина, па дали тоа им се свиѓало на американците или не они нека ја чешаат главата.
Ги боли стапот на американците со кого ќе соработуваме....
.... ние сме толку мали и бесконечно безначајни што апсолутно немаме никакво влијание во светските процеси ....
...ама овие бандитите што се менуваат на власт не убедуваат и дека судбината на галаксијата зависела од нас и само нас

Ги боли стапот на американците со кого ќе соработуваме....
.... ние сме толку мали и бесконечно безначајни што апсолутно немаме никакво влијание во светските процеси ....
...ама овие бандитите што се менуваат на власт не убедуваат и дека судбината на галаксијата зависела од нас и само нас
Па зошто тогаш ни менуваа име?

Па зошто тогаш ни менуваа име?
За да влеземе во НАТО и да купуваме нивна половна опрема. Како што правиме сега моментално. Тоа што они го користеле пред 10-15 години ние го купуваме сега. Во кратки црти ни шиткаат ѓубре, поправено.

А дали ние ке соработуваме со друга држава или не уопште не им е гајле, се додека трошиме пари.
Само немаат јајца нашите политичари за жал. Најголемите трговски партнери на Кина од Европа се Франција и Холандија.
И 2те земји се членки на Нато. Немора да значи ако сме во Нато дека несмееме да тргуваме со Кина.

Тоа што ние пробуваме да лижиме гз е сосема друга работа.

Јас сум за!
Но освен патот СК ОХ не гледам нивен ангажман.
Не знам каде, на кое поле би можеле поцврсто да соработуваме?
Можеби да дојдат да направат фабрики кај нас, некој рудник да отворат, уште некој пат, проекти во здравството, културата, спортот...
Не би сакал само трговија, трговија...

Back
На врв Bottom