СП 2026 во САД, Мексико и Канада - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Kumanovo88
  • Време на започнување Време на започнување

За кои репрезентации навивате на Светското првенство во САД, Мексико и Канада, 2026?

• Алжир

• Аргентина

• Австралија

• Австрија

• Белгија

• Босна и Херцеговина

• Бразил

• Канада

• Зелено'ртски острови (Cabo Verde)

• Колумбија

• Хрватска

• Курасао

• Чешка

• ДР Конго

• Еквадор

• Египет

• Англија

• Франција

• Германија

• Гана

• Хаити

• Иран

• Ирак

• Брег на слонова коска

• Јапонија

• Јордан

• Мексико

• Мароко

• Холандија

• Нов Зеланд

• Норвешка

• Панама

• Парагвај

• Португалија

• Катар

• Саудиска Арабија

• Шкотска

• Сенегал

• Јужна Африка

• Јужна Кореја

• Шпанија

• Шведска

• Швајцарија

• Тунис

• Турција

• САД

• Уругвај

• Узбекистан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Колку глупо прашање кога одговорот се знае дека е да.
Автоматски споено мислење:

se igra nekoja igra brat
da brt
ххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх.png

А као Сака го чува за нокаут па игра со Мадуеке стартер?

Секако ќе им ебат мамата на Панама , прво место имаат сигурно.

Прво Семењо спаси гол на неговата репрезентација и после Кејн со утка на првенството , која бизарна утакмица

Хрватска и Панама би требало да биде интересна утакмица, ако Панамците играат како против Гана. :)

Попријателска од оваа утакмица и немаше (намерно шутирање по средина на гол и никакво замарање од двете екипи, на Гана пак доволно би и било бод со Хрватска за втори да се во група). Јасна ко ден 0-0! Четврто првенство по ред во второ коло Англија игра 0-0 и вака незаинтересирано шутира. Сепак фала им за парите од спортска и високиот коефициент! :love:

Нула динамичност во играва на Хрватска во прво.

Овие две утакмици многу ме замараат психички, изморен сум. За што си го досјебувам веќе сјебаниот sleep schedule? :(

Многу веројатно и он и Мбапе, би рекол.

Со оглед на тоа што повеќе екипи играат на СП и што се менуваат правилата и ќе има повеќе натпревари, мислам голем успех е за Клосе и до сега што се држеше на прво место, очекувам после свеското 2034 Клосе можеби да не биде и во топ 5 на листата

----
Воедно, ќе има подфорум за светсково? Во темава ќе се коментира се? Сеедно ми е, само да си прашам ја :D

---

Инаку за друго дојдов, кога веќе постирам нови работи што ќе ги гледаме на првенствово

Прегледај го приврзокот 479312

FIFA has unveiled a new World Cup pre-match ceremony.

All players in the matchday squad—including substitutes—will line up around the centre circle before the national anthems. Teams will also enter through a dedicated arch, with extra-large national flags displayed on the pitch.

Прегледај го приврзокот 479313

Воедно, за луѓе чии екипи не играа на СКП лани, спремете се и за ова:

Прегледај го приврзокот 479314

Правилава, термините, квалитетот на дел од репрезентациите, социо-политичката состојба во светот, времето и уште пар работи собрани се во едно може да го направат ова едно од нај....ај да не кажам лоши, ама специфични Светски првенства до сега...

Мислам дека има голема шанса и некоја политичка драма да се случи во САД... Од тој аспект ако глдаме, ќе бидам задоволен ако првенствово заврши и најголема драма е тоа што Аргентина во секој меч добила пенал или ВАР им поништил чист гол на Панама
Автоматски споено мислење:

Хајлајт на некои од нај "зашто сум буден и го гледам ова" натпревари:

Во право бев за Меси, а посеизгледа и Мбапе дека ќе го поминат Клосе. Со оглед на тоа што фудбалот се менува на секои десетина години (веќе ова во 2020тите е многу различно од 2010тите, а камо ли пред тоа) очекувам некој да го симне и Мбапе (што очекувам пред Меси да заврши после следното или после ова СП), ама интересно ќе биде да се види колку светски ќе издржи Мбапе/Меси, ако издржат до 2050 тоа е ептееен озбилен резултат.

Ова што пишав на старт дека е absolute Американштина... е, ама па да му ебам матер ги бива за вакви работи, визуелно е многу јако и навистина ми се допаѓа. (y)

Сега за сега, да не урочам, згрешив и ова е генерално навистина солидно светско.

Од фудбалски аспект сум задоволен, тие работи што не ми се свиѓаат одамна научив да ги игнорирам и да морам да ги прифатам, ама самиот фудбал што се игра на првенствово до сега е добар. По малку од се има. Ама особено ме радува што и мид-левел и послаби екипи знаат да играат добар фудбал и не делуваат "јбг ќе се молиме да не примиме" (во голем дел од мечевите, барем) (edit: Ок, коментаров погоре ме потсети, ова не важи за последниве две утакмици :D )

За фаворити мислам дека е глупо да се збори, бидејќи се зависи од должина на клупа, физичка спремност и пред се среќа со ждребот, па ова ќе се коментира следна недела.

Дали требаше да има пенал за Гана?

Back
На врв Bottom