По втор пат на Светското првенство, судиите не ги санкционираа играчите на Аргентина за груб фаул, овој пат Лаутаро Мартинес против Австрија, по фаулот на Меси против Алжир.
Попријателска од оваа утакмица и немаше (намерно шутирање по средина на гол и никакво замарање од двете екипи, на Гана пак доволно би и било бод со Хрватска за втори да се во група). Јасна ко ден 0-0! Четврто првенство по ред во второ коло Англија игра 0-0 и вака незаинтересирано шутира. Сепак фала им за парите од спортска и високиот коефициент!
Со оглед на тоа што повеќе екипи играат на СП и што се менуваат правилата и ќе има повеќе натпревари, мислам голем успех е за Клосе и до сега што се држеше на прво место, очекувам после свеското 2034 Клосе можеби да не биде и во топ 5 на листата
----
Воедно, ќе има подфорум за светсково? Во темава ќе се коментира се? Сеедно ми е, само да си прашам ја
---
Инаку за друго дојдов, кога веќе постирам нови работи што ќе ги гледаме на првенствово
FIFA has unveiled a new World Cup pre-match ceremony.
All players in the matchday squad—including substitutes—will line up around the centre circle before the national anthems. Teams will also enter through a dedicated arch, with extra-large national flags displayed on the pitch.
World Cup games could be delayed for several hours in the event of severe weather this summer, as FIFA regulations do not set a fixed cut-off point for abandoning matches
sports.yahoo.com
Правилава, термините, квалитетот на дел од репрезентациите, социо-политичката состојба во светот, времето и уште пар работи собрани се во едно може да го направат ова едно од нај....ај да не кажам лоши, ама специфични Светски првенства до сега...
Мислам дека има голема шанса и некоја политичка драма да се случи во САД... Од тој аспект ако глдаме, ќе бидам задоволен ако првенствово заврши и најголема драма е тоа што Аргентина во секој меч добила пенал или ВАР им поништил чист гол на Панама
Автоматски споено мислење:
Хајлајт на некои од нај "зашто сум буден и го гледам ова" натпревари:
Во право бев за Меси, а посеизгледа и Мбапе дека ќе го поминат Клосе. Со оглед на тоа што фудбалот се менува на секои десетина години (веќе ова во 2020тите е многу различно од 2010тите, а камо ли пред тоа) очекувам некој да го симне и Мбапе (што очекувам пред Меси да заврши после следното или после ова СП), ама интересно ќе биде да се види колку светски ќе издржи Мбапе/Меси, ако издржат до 2050 тоа е ептееен озбилен резултат.
Ова што пишав на старт дека е absolute Американштина... е, ама па да му ебам матер ги бива за вакви работи, визуелно е многу јако и навистина ми се допаѓа.
Сега за сега, да не урочам, згрешив и ова е генерално навистина солидно светско.
Од фудбалски аспект сум задоволен, тие работи што не ми се свиѓаат одамна научив да ги игнорирам и да морам да ги прифатам, ама самиот фудбал што се игра на првенствово до сега е добар. По малку од се има. Ама особено ме радува што и мид-левел и послаби екипи знаат да играат добар фудбал и не делуваат "јбг ќе се молиме да не примиме" (во голем дел од мечевите, барем) (edit: Ок, коментаров погоре ме потсети, ова не важи за последниве две утакмици )
За фаворити мислам дека е глупо да се збори, бидејќи се зависи од должина на клупа, физичка спремност и пред се среќа со ждребот, па ова ќе се коментира следна недела.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.