Кино сали во Македонија (Cineplex, Шминеплекс и се останато)

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
Види сеа вака. Меракот за цена не прашува.
Во Норвешка цена на карта е околу 200 круни или ололу 1120 денари, ама пак идам кога сум со бродот таму.
Дома кога сум има многу работи кои ми го одвлекуваат вниманието. Во кино седнувам на столче, гасам телефон и уживам.

Да отворам историја у Синеплекс профилот сигурно имам дадено пари за одличен сетап со голем телевизор и саунд бар, ама идење таму ми е настан на кој се радувам.

Не мешам баби и жаби, напротив тоа се суптитути, капираш? Исто како да кажам: што ќе купувам путер од 100 ден, кога маргарин ми е 50 ден, сфаќаш?
Ти ќе речеш: Ама брат не е исто, не знаеш каков е путерот, се топи и не може да ги споредуваш со маргарин, не е исто.
Јас ќе ти речам: Супститути се тие два производи. Заменски.

Тоа што ти сакаш да бидеш во тек со светскиот тренд или пак можеби си нетрпелив додека излезе на торент, тоа е твоја лична ствар.
Иначе што мислиш ти за кого прават ДВД, Блуреј и Вебстримови? За луѓе што немаат време за излегување по кина и пратење премиери.
Автоматски споено мислење:

Види сеа вака. Меракот за цена не прашува.
Во Норвешка цена на карта е околу 200 круни или ололу 1120 денари, ама пак идам кога сум со бродот таму.
Дома кога сум има многу работи кои ми го одвлекуваат вниманието. Во кино седнувам на столче, гасам телефон и уживам.

Да отворам историја у Синеплекс профилот сигурно имам дадено пари за одличен сетап со голем телевизор и саунд бар, ама идење таму ми е настан на кој се радувам.
Епа малку подоле од Норвешка, у Шведска е домот на најдобрата и една од најпрвите пиратски веб страници The Pirate Bay.
Малку иронично, нели?

Последно уредено:
Не мешам баби и жаби, напротив тоа се суптитути, капираш?
Епа по таа логика не мора ни у кафич да седнуваш, дома на тераса можеш кафе да си пиеш, 3 пати поефтино е и кафето секако ќе го испиеш. Не мора ни у клуб да идеш, пушти музика и викни друштво дома, пак ќе се журкаш. Не давај пари за билети за концерти или утакмици, дома пред ТВ гледај пренос или снимка, све ќе слушнеш и ќе видиш.

Ама сепак ги правиме и едните и другите работи, исто како што ем идеме во кино ем гледаме Нетфликс, зашто киното ти дава нешто повеќе од самата содржина на филмот и затоа логиката „Што ќе давам 5 евра за филм кога за истите пари цел месец Нетфликс ќе гледам“ заслужува :LOL: емоџи.

Епа по таа логика не мора ни у кафич да седнуваш, дома на тераса можеш кафе да си пиеш, 3 пати поефтино е и кафето секако ќе го испиеш. Не мора ни у клуб да идеш, пушти музика и викни друштво дома, пак ќе се журкаш. Не давај пари за билети за концерти или утакмици, дома пред ТВ гледај пренос или снимка, све ќе слушнеш и ќе видиш.

Ама сепак ги правиме и едните и другите работи, исто како што ем идеме во кино ем гледаме Нетфликс, зашто киното ти дава нешто повеќе од самата содржина на филмот и затоа логиката „Што ќе давам 5 евра за филм кога за истите пари цел месец Нетфликс ќе гледам“ заслужува :LOL: емоџи.
Океј друже, сфативме, сакаш да бидеш виден и затоа идеш у кино, не поради аудио визуелното искуство што го опишуваш како свршување, туку идеш поради фактот што сакаш да бидеш виден и да се фалиш дека си бил ПРВ у кино, никој друг не знае што е кино, само ти и никој друг. Слободно оди у кино и било каде со оваа арогантност и комлексите од типот "ја прв бев" "мора да идам да не ми смее некој" "ја ќе идам за да им се смеам на овие што не идат" и сите останати "фраерски комлекси", впрочем на вакви ствари печали капиталистот. За разлика од тебе не патам од горенаведените комлекси па ајде изнасмеј ми се идиотски слободно, оти ич не ми е гајле што ќе речеш ти.

во кино немам појдено од 2017та, некако ги осетив сатанистичките наративи и ми се одмили и кино и филмови. Некој лош вајб од сите филмови, и после сфатив што е работава. Одбрав да не го финансирам Блекрок и сатанизамот.

Последно уредено:
во кино немам појдено од 2017та, некако ги осетив сатанистичките наративи и ми се одмили и кино и филмови. Некој лош вајб од сите филмови, и после сфатив што е работава. Одбрав да не го финансирам Блекрок и сатанизамот.
Си требал кредит да дигнеш од легалнине лихвари и да купиш годишни карти и членарини за сите настани и сервиси што постојат у државава и да бидеш ПРВ пред сите други и да се фалиш и само ти да ги раскажуваш ПРВ пред сите, главна ѕвезда у друштво, центар пажња до максимум, никој друг нема да може како тебе, мислам ипак ти ќе бидеш ПРВ, сите други сељаци, немаат појма шо е тоа кино и концерти и идење на кафе и у диско. И картите ако се скапи за некои андрегроунд непознати фаци, битно ти купи ги и биди ПРВ и земи сепаре за 5000 ден флаша мочка со налепница од бренд.

Back
На врв Bottom