мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 22.582
- Поени од реакции
- 29.172
Sega ke probam plasticno da ti objasnam za da sfatis.Не бе Владе, не можеш да разбереш дека ако си против едното зло, конкретно у ситуацијава ВМРО не значи дека автоматски си за другото зло - СДСМ или ДУИ или Левица, небитно. Нели низ вашата изместена призма можете да видите дека има луѓе кои не се обоени и на кои неправдите им пречат, особено кога им го јебеле животот? Дека беше полошо под другиве, можеби, у секој случај не е нешто подобро, па затоа паднаа, и тоа јако (пак не гласав), заслужија да паднат. Тоа што луѓе дејствуваат у лице на неправда не ги прави за потсмев, ги прави за пример. Ако последен поголем пример, втората светска војна, не се дигнеле народите да сузбијат фашизмот, ќе сме биле под фашистичка чизма. Или што требало да кажат, ако не па турците да ги вратиме и да не праат ништо?
Автоматски споено мислење:
![]()
Kukjata taa amerikanskata ili kaj da si ti fatila vlaga. Ti ni pet ni set , begas od nea i se vselvas vo kukja ne koja ima vlaga, bukvalno voda do kolejnci imas i smrdi na muvla. Bitno se falis deka mudro si postapil i si se kurtulil od vlagata, toa ne mozese da ceka, golem problem ti pretstavuvase . E toa ti e tvojata logika.
Dodusa cisto se somnevam deka si do tolku glup da vo realnosta istoto bi go napravil.
Ili ete ne znam, ajde bas me intetesira sto bi napravil ako vo kukjata ti se pojavi vlaga. Cisto onaka me interesira kako eden prosetan dijasporec koj go videl svetot bi postapil vo edna takva situacija. Ostaj nie glupi balkanci, pojma nemame od nisto.
Автоматски споено мислење:
Ne ne, udovoli mi. Objasni mi kako ako si protiv vlagata ne znaci deka si za voda do kolejnci i muvla i uste povekje vlaga iako svesno se preselvas vo takva kukja bas radi deka ti preci vlagata. Ova objasni mi go so tvojata neizmestena prizma.Толку од мене, Рон ме порази. Последен коментар ми е ова на темава.
Последно уредено:

где је бунтовност отишла

278 илјади евра чинеше то т.н. проект, по скро 92000 евра each. Три обични врби со контејнери со земја. А една садница до лани чинеше 10-15 евра.