Arena Sport - спортски пакет тв канали

• Креатор на темата Креатор на темата nikola3103
  • Време на започнување Време на започнување
Ај фудбал колку и да се дудуци нашиве сепак коментирале тоа. А кошарка кога ќе дојде од есен, Евролига кој ќе коментира? Нашиве не знаат правила, не разликуваат основни правила...

@y2k За ова зборував каде што велеше дека ќе биде иста програма, ама сепак не е :)

Го дадов примерот, еве ќе се повторам пак во цитат подоле. Бидете сигурни дека со овој метод некои јаки утакмици од сега дефинитивно нема да бидат емитувани и гледани кај нас. Затоа реков, лепење јазик е најдоброто решение. Ете сакавте македонски канали, сркајте си. Ако има некој член тука добар ИПТВ провајдер што знае кај што идат Арена каналиве во одличен квалитет 1080 висок битрејт нека ми го пише во порака. Доста беше да ме ду*пи у мозок некој. Де овие ќе пуштале македонски, де телеком имале битрејт од 4 еб*ни мегабита и било се коцки... Ајт сиктер сите у пм, бел ден да не видите. Не знаеме и не знаеме една е*ана работа да спроведеме како што треба нит технички нит организационо нит ништо, само сакаме од колачот туѓ секад да сркнеме. Ако сакате спас, пишувајте масовно мејлови до Арена можда и ќе ги дозволат паралелно каналиве.
Ни Хрватска ни Босанска Arena не се иста програма спортски преноси со српската во целост.

Ај фудбал колку и да се дудуци нашиве сепак коментирале тоа. А кошарка кога ќе дојде од есен, Евролига кој ќе коментира? Нашиве не знаат правила, не разликуваат основни правила...
Имаше на времето, пред повеќе од 25, скоро 30 години еден многу добар коментатор на НБА на МТВ. Да, МТВ пренесуваше НБА! Подоцна мислам дека на А1 се префрли, ама не сум 100% сигурен. Не знам ни како се викаше тој човек ни дали е жив, ни каде е.
Автоматски споено мислење:

Но најдов - Љубомир Николовски - https://off.net.mk/offside/kosharka...ba-so-800-prenosi-i-7-ol-star-vikendi-na-lice

На А1 имаше мислам на времето нешто NBA action или како и да се викаше некоја емисија, на А1 се емитуваше Премиер Лига каде и Тони коментираше колку се сеќавам од тоа што некогаш сум слушал чекајќи тогаш да ми почне Ентер.

Јас иако не пратам фудбал скоро ич сепак ете светско и европско загледувам по нешто затоа што гледаат многу луѓе и е актуелно.

Се надевам ќе се појави некој добар спортски новинар коментатор за тенис на македонски.

Последно уредено:
Имаше на времето, пред повеќе од 25, скоро 30 години еден многу добар коментатор на НБА на МТВ. Да, МТВ пренесуваше НБА! Подоцна мислам дека на А1 се префрли, ама не сум 100% сигурен. Не знам ни како се викаше тој човек ни дали е жив, ни каде е.

Но најдов - Љубомир Николовски - https://off.net.mk/offside/kosharka...ba-so-800-prenosi-i-7-ol-star-vikendi-na-lice
Да, се сеќавам добро. Одличен коментатор со карактеристичен глас, многу добро го доловуваше амбиентот. Мерак ми беше да го слушам...нема таков после него, за жал.
Го имам слушано Зоран Мишевски, сега што е во Арена, специјалност му е Серија А (италијанското првенство) но има коментирано НБА на локалната битолска тв Тера...одличен беше на времето, ова зборам пред 30 год. (во 90-тите) кога немаше правила и секоја тв пушташе што сакаше, па така и на Тера имаше НБА.
Се надевам дека пријатно ќе се изненадиме, но останува да видиме.

И мене прво на њега ми текна кд е у питање македонско коментирање на енбеа.
Он у кошарку и Калински у фузбал, најбољи коментатори на наши простори икада. (y)

У најбоље енбеа еру он коментираше на мтв. Џордан у залез, Коби, Онил, Гарнет, Винс, Kид, Ајверсон, Мутомбо....
Ежу се од његоф глас како кд се наежи кд га виде и збори сс господин Калински у живо.

Од кд стартуе наша Арена?
:love:

Ај бар срки и пајо надежно ќе останат да се слушаат. Среќа Адреналин е тематски и кај нас тоа со години нема да има.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Он у кошарку и Калински у фузбал, најбољи коментатори на наши простори икада. (y)
И Зоран Михајлов - атлетика. Он ко ќе почнеше да се возбудува, јас тахикардии добивав.

Имам чувство дека Arena Sport во Македонија ќе пробаат можеби и побрзо да се шират со повеќе тв канали бидејќи имам читано постепено сакаат да се тргнат од Хрватска и Словенија. Аrena сака да ги концентрира парите и спортските права на пазарите каде што има поголемо влијание и повеќе корисници. Да се фокусираат на Западен Балкан.

Последно уредено:
Може пишал некој, али од 1-3 премиум нема на српски веќе или овие М1 , M2 ,M3 посебно ќе си бидат независно од премиумите?

Може пишал некој, али од 1-3 премиум нема на српски веќе или овие М1 , M2 ,M3 посебно ќе си бидат независно од премиумите?
Ќе бидат заменети со македонските.

Back
На врв Bottom