Може Америка да се протне таму. Прошлиот пат мислам дека го победија Мароко.Мислам дека Ангола ќе е 3 таму.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Може Америка да се протне таму. Прошлиот пат мислам дека го победија Мароко.Мислам дека Ангола ќе е 3 таму.

Истово го помислив, па и распоредот е таков плус. Не знам баш дали Јапонија е појака од тогаш. На последното СП играа многу слабо и ќе видиме во каков состав ќе бидат овој пат. Инаку да лошо првенство изигравме тогаш. Со Шпанија ја пуштивме утакмицата во второ полувреме за да се фокусираме на Исланд, па Исланд со некој гол два не победи тогаш.Ајде да ги потсетиме порталите на нешто за да ископираат во следните денови....
Какво дежаву е првенството. Германија (Минхен), 2019та, СП, група Б... Кој прати ракомет, сигурно памти, не е толку одамна...

Вакви репрезентации, ако не повеќе, на инат и на ќутек треба да ги добиемеШо разбират коњаникотЈас чекам Коњаникот сабја да се произнесе со детална анализа за групава (не е иронично).
Дојдов ова да го кажам. Америте не се ни аматери, него се рекреативци. Несериозно е да се потцени Ангола до тоа ниво. Ќе ги исплескаат Америте за сите пари. Практично таа утакмица може ќе ми е и најинтересна од неинтереснитеМислам дека Ангола ќе е 3 таму.

Е тресни ги де, ама тука се бунат зошто ни се паднале Исланд, Јапонија и Бахреин... Не знам каква подобра ждрепка треба да бараме, за да ни се поклопат коцките? Ако сакаме да сме топ 8, сеедно е кој ни е во група од трет и четврт шешир. Добро, не е исто да се падне САД или Јапонија, ама пак, не треба да менува многу за амбициите што треба да ги имаме.Некако најрамномерен ждреб до сега ми изгледа, сега од друга страна ако сакаме ТОП 8 треба да си го заслужиме. Тресни ги Исланд и Словенија и ете ти топ 8
Не ве разбирам, никој не рече дека групата е тешка за поминување. 3 екипи одат натаму, во која и да бевме ќе поминевме. Мене групата воопшто и не ме интересира. Јас ја гледам "втората група" или популарно наречената "главна фаза". Таму во битка за топ 2 сме во група со Данска, Исланд и Словенија (3 екипи од топ 8 од ЕП од пред 6 месеци, на кое патем Словенија беше многу ослабена). Од 4те "главна фаза" групи, потешки противници (ако земеш во предвид во кој шешир бевме и каде можеше да се паднеме), нема.Е тресни ги де, ама тука се бунат зошто ни се паднале Исланд, Јапонија и Бахреин... Не знам каква подобра ждрепка треба да бараме, за да ни се поклопат коцките? Ако сакаме да сме топ 8, сеедно е кој ни е во група од трет и четврт шешир. Добро, не е исто да се падне САД или Јапонија, ама пак, не треба да менува многу за амбициите што треба да ги имаме.
Ќе пројдеме во втора фаза, и тука може да имаме победа со Ангола само. Дај боже да ме демантираат.
Според мене, подобро е да имаме еден апсолутен фаворит, за да одмараме против него или да не калкулираме, отколку за некој сличен, и пак и тие ќе не треснат.Не ве разбирам, никој не рече дека групата е тешка за поминување. 3 екипи одат натаму, во која и да бевме ќе поминевме. Мене групата воопшто и не ме интересира. Јас ја гледам "втората група" или популарно наречената "главна фаза". Таму во битка за топ 2 сме во група со Данска, Исланд и Словенија (3 екипи од топ 8 од ЕП од пред 6 месеци, на кое патем Словенија беше многу ослабена). Од 4те "главна фаза" групи, потешки противници (ако земеш во предвид во кој шешир бевме и каде можеше да се паднеме), нема.
Инаку со оглед каква беше ждрепката и фактот дека единствени групи во кои можеше да се паднеме беа A/C/E/F/G/H опции беа:
- Германија, Египет, Италија, Тунис
- Хрватска, Франција, Аргентина, Бразил
- Шведска, Португалија, Полска, Грција, Фарски Острови (или Норвешка)
- Данска, Исланд, Словенија, Јапонија, Бахреин
Од овие опции, мое мислење е дека нашата е најтешка за пласман во топ 2. Затоа се коментарите за лоша ждрепка. Инаку општо земено изедначена е генерално ждрепката, ама за нас ова со Данска (апсолутен фаворит), Исланд и Словенија (меѓу фаворитите за медал) е скоро невозможна мисија за повисок пласман
Како и да е, ждрепката е таа што е, на нашите репрезентативци е да работат, да се спремат, дај боже да се здрави и во форма па ќе видиме. Во тоа е убавината на спортот, од напред ништо не се знае со сигурност, се е можно на крај и краишта.