Последен гледан филм со кратка рецензија

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Michael

MV5BNzllNmRlN2EtMDQyOC00ODJjLTg4OWQtZDNmNGU3YzlkNjc1XkEyXkFqcGc@._V1_.jpg

Интересна драматизирана приказна за подемот на Мајкл Џексон и неговиот извонреден талент за настап, глас и феноменален и уникатен танц.
Ми се допаѓа што у филмот не е посветено големо внимание на расизам, неговата операција и други лични елементи, туку е стрикно за горенаведеното.

9/10

Disclosure Day (2026)

Disclosure_Day_poster.jpg

Го изгледав на време пред да почнат со спојлери и со критики. Класичен Спилберг филм, препознатлива камера, музика на Џон Вилијамс и одличен перформанс на Емили Блант, малку неочекувано за ваков тип на филмови. Филмот е повеќе бркање на свиркач кој има доверливи информации отколку Sci Fi, барем во поголемиот дел. Акцијата му е посилен дел, најслабиот дел е приказната која не ни постои. Филмот поставува две спротиставени тези: првата, дека откривањето дека не сме сами е премногу опасно, и втората, дека сме способни да ја апсорбираме таа информација без да ги изгубиме нашите вредности.

Не очекувајте нов Independence Day, овој филм тоа не е. Има посериозен тон и нема којзнае каков entertainment value освен брканици со коли. Оние кои очекуваат нешто такво ќе бидат разочарани.

Завршницата на филмот е мерак за сите љубители на класични Sci-fi филмови.

8/10 од мене.

SCARY MOVIE 6

Му дадов шанса ради 1 и 2 кој ми беа ок комедии ама на што личи ова? Ова е можеби најлошиот филм што сум го гледал евр. Никаква комедија, никаква сторија, ектремни глупости на квадрат. На пола филм си заминав ради мртов хумор.

-1000000000000/10.

Катастрофа.

SCARY MOVIE 6

Му дадов шанса ради 1 и 2 кој ми беа ок комедии ама на што личи ова? Ова е можеби најлошиот филм што сум го гледал евр. Никаква комедија, никаква сторија, ектремни глупости на квадрат. На пола филм си заминав ради мртов хумор.

-1000000000000/10.

Катастрофа.
nejkes parodii? 6 kata ne sum go gleal uste, inace scary movie mi se edni od najomilenite komedii.

nejkes parodii? 6 kata ne sum go gleal uste, inace scary movie mi se edni od najomilenite komedii.

Уживам во пародии и топ ми беа 1 и 2, 3 и 4 беа добри, 5 слабо. Ама последниов им е тежок фејл. Последниов е можеби еден од најлошите филмови евер. Не знам што е ова, не личи на ништо.

Disclosure day

Претенциозен филм, во никој случај не е вреден за хајпот кој се ствараше. ET, Close encounters of the third kind, War of the worlds, AI, Ready player one се многу подобри сај фај филмови, пошто често читав рецензии дека е еден од најдобрите филмови на Стивен Спилберг. 6.5 од 10

Back
На врв Bottom