Random Movie Roulette (ЈУНИ 2026 - Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006))

Angel Heart (1987)

Прилично скоро ми е гледан, пред само 11 месеци, и не ми се прегледува.

Она што го паметам беше дека држеше внимание пошто е детективска приказна и дека беше екстремна жештина во која ликовите се потеа ко во Скопје во август и имаше вуду црнкињи вештици, кокошкини глави и Louis Cyphre. :D

Сум го оценил со 3/5 и го имаше на Глеј, ваљда уште го има.

И јас го имам гледано скоро, ок така-така.

Овој сите сме го гледале...
Беше одличен кога излезе, не знам како изгледа од денешна перспектива. Ако имам време ќе го изгледам па ќе пишам, ама не ми изгледа многу веројатно.

Angel Heart

Јас не го знам Мики Рурк како млад. Сите филмови кои ги имам гледано со него се после 2000та и сега гледам дека овој бил фраериште. Претходно не го разбирав хајпот, јас во глава си го имам со тоа шеширот и белите прамени, а сега гледам дека ептен пропаднал со тоа операциите. На ништо не личи последниве неколку години.
Филмот како филм не знам што да искоментирам. Што вика мунгуз бил одличен кога излегол, но мислам дека во денешно време нема да помине како тогаш. Како да се засити филмската индустрија со ваков тип на филмови.
За мене беше ок. Фино музиче, цициња чат пат, крвишта и твист. 3.5/5

Месецов, малку ќе се смееме:

1780399599480.png

7942 на листата е:

8. Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan - Larry Charles (2006)

1780399661822.png

Неодамна во Времеплов темата патувавме во 2006 година и со @PloTwist и @ComfortablyNumb се согласивме дека е тоа неверојатна филмска година, можеби една од најдобрите во последните 20-25 години. Е па еве проширување на тоа патување. Многумина верувам дека го гледале филмов, одамна, но не е на одмет да се потсетиме.

Back
На врв Bottom