Random Movie Roulette (ЈУЛИ 2026 - Dark Victory (1939), АВГУСТ 2026 - A Shot in the Dark (1964))

Angel Heart (1987)

Прилично скоро ми е гледан, пред само 11 месеци, и не ми се прегледува.

Она што го паметам беше дека држеше внимание пошто е детективска приказна и дека беше екстремна жештина во која ликовите се потеа ко во Скопје во август и имаше вуду црнкињи вештици, кокошкини глави и Louis Cyphre. :D

Сум го оценил со 3/5 и го имаше на Глеј, ваљда уште го има.

И јас го имам гледано скоро, ок така-така.

Овој сите сме го гледале...
Беше одличен кога излезе, не знам како изгледа од денешна перспектива. Ако имам време ќе го изгледам па ќе пишам, ама не ми изгледа многу веројатно.

Angel Heart

Јас не го знам Мики Рурк како млад. Сите филмови кои ги имам гледано со него се после 2000та и сега гледам дека овој бил фраериште. Претходно не го разбирав хајпот, јас во глава си го имам со тоа шеширот и белите прамени, а сега гледам дека ептен пропаднал со тоа операциите. На ништо не личи последниве неколку години.
Филмот како филм не знам што да искоментирам. Што вика мунгуз бил одличен кога излегол, но мислам дека во денешно време нема да помине како тогаш. Како да се засити филмската индустрија со ваков тип на филмови.
За мене беше ок. Фино музиче, цициња чат пат, крвишта и твист. 3.5/5

Месецов, малку ќе се смееме:

1780399599480.png

7942 на листата е:

8. Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan - Larry Charles (2006)

1780399661822.png

Неодамна во Времеплов темата патувавме во 2006 година и со @PloTwist и @ComfortablyNumb се согласивме дека е тоа неверојатна филмска година, можеби една од најдобрите во последните 20-25 години. Е па еве проширување на тоа патување. Многумина верувам дека го гледале филмов, одамна, но не е на одмет да се потсетиме.

Не можев Борат да го гледам. Гледан ми е многу пати.
За месецов шо прајме? Ќе се врти рулетот? @Zlatikevichius

Јули - месец за одмори, малце лагирав, но затоа имам изненадување за август - 2 филма! Не дека некој ќе ги гледа, ама ај:

ЈУЛИ 2026
1786040443895.png

9.
Dark Victory - Edmund Goulding (1939)

1786040495044.png

АВГУСТ 2026
1786040733555.png

10.
A Shot in the Dark - Blake Edwards (1964)

1786040713958.png

Искрено заради вакви филмови ко овие два погоре и се приклучив на клубов. И двата ми се непознати и негледани, така што ќе се обидам и двата да ги изгледам месецов.

Борат го имам гледано пред некој месец и не ми се прегледува.

Dark Victory (1939)

Типична холивудска мелодрама од тоа време. Не знам зошто, но Бет Дејвис никогаш не ми била симпатична глумица, но морам да и ја признаам феноменалната изведба во филмов. Страшно добра трансформација на ликот низ филмот. И наративно е интересен, да не откривам сега детали од содржината.

Овие стари филмови кога ги гледаме денеска, секогаш се на раб да преминат во патетика или наивност, но овој сосема добро се држи, иако можеше да биде и малку пократок во втората половина. Истата приказна сосема би фукнционирала поставена во денешно време.

Препорачувам.

Искрено заради вакви филмови ко овие два погоре и се приклучив на клубов. И двата ми се непознати и негледани, така што ќе се обидам и двата да ги изгледам месецов.

Борат го имам гледано пред некој месец и не ми се прегледува.
A Shot in the Dark ако не се лажам беше првиот во поредицата за пинк пантер, после ќе го наследи Стив Мартин, а синот на пинк пантер ќе го игра Бенини. Малку тривија.

Back
На врв Bottom