Случај: Велосипедист на Водно vs планинар + феномен мемиња со кумата

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMKD007
  • Време на започнување Време на започнување

На чива страна сте во случајот?

• Вкупно гласачи
    162
А бе не знам зашто некои ликови се праат мутави цело време. Си има званична табла на Средно, поставена од Град Скопје, кој патем ја стопанисува парк шумата Водно, на која јасно си стои дека по планинарските патеки не е дозволено користење на бајкови. Што не е јасно!?
Со болдирани букви ти го пишува одговорот на прашањето.

Од друга страна, друго јавно градско претпријатие ги има обезбедено сите услови, и издава карта на велосипедисти да им го пренесе велосипедот од средно до крст.

Ако работењето на градските претпријатија ти е некаков репер (мене не ми е).
1778053765903.png

После може 500 600 искачувања на водно сум имал доста блиски средби со точкариве. Буквално иста ситуација имав ја као копиљ на 12 13 години во друштво на родители и пријатели. Кој идел на водно по асфалтот ќе знае за која угорница зборам онаа пред детското одморалиште баш стрмна. Улетан од горе за сантим не заврши во мене му пролизга на дечкото на кривината едвај закочи. Во тоа време дешавката заврши со негово усерување после коментар од татко ми кацигата у гз ќе ти ја набутам. Верувам дека милион луѓе имале слична ситуација. Денес фама се крена глеам.Најјаки се овие што го бранат копиљот. Океј, да, сум за велосипедизам разбирам адреналин као сакаш крсти го. Ама ова што го прават они е сулудо. Имаш патека за маунтејнбајк, имаш патеки отпозади према соње кај што нема никој, иди навечер у работен ден или 5 саат сабајле ама не они своеволно се спуштаат знаејќи дека е викенд и најголема гужва. И имаше некој коментар тука, забрана за точак на жичара па нека се поти прво до горе маме му ебам све остало е циркуз.

Во првиот дел од видеото малиов глуми културен и све на ниво како од почит према возрасен нема да се расправам со тебе, а во вториот дел од видеото има најмалку 10 луѓе што им проаѓа на 5 сантима од нив од како овие ќе се тргнат и може да ги олеши тука на лице место. Не може така чичин.

Интересно ќе беше и да се види каква ќе беше реакцијата на јавноста ако имаше случај кога човек си спортува во планина и доаѓа рандом шизо и го убива зошто мислел дека само он треба да се движи таму.

Тогаш ќе се правеше кочанско сценарио, ќе се палеа свеќи, ќе пиштеа луѓе по социјални мрежи дека треба шизовците во рана фаза да се детектираат и хоспитализираат.
Автоматски споено мислење:

Тоа значи дека у живот не си се качил на планина?!

Зошто секое качување на планина 100% се разминуваш со велосипедисти.

Колку од нив си ги шутнал до сега у провалиите? Јас немам чуено за таков народен херој до сега.
На пешачките патеки не сум сретнал. Само на циментото. А на циментото има и коли и бусеви така што за таму нема што да се спори.
Последниве 2 год веќе ни редовно не одам така што овие глупости со точаците особено се актуелизираа баш последниве 2 години кога почнаа на големо да организираат вакви трки и тоа на балканско, европско ниво. На ова додади и копиљаци што мислат дека све што ќе видат на интернет мора да го пробаат и епилогот е овој кога има изостанување на улична школа од аспект превентивно шамарање на копиљаци .
А епилогот е и на последното првенство со спуштање од крст до средно Водно 4ца завршија у држвна со скрешни раце , нозе и ребра.

Znaci se omrsil od glupite reklami ;)
Ако успеал со адвокат да ги притисне фирмите да му платат оштета наместо судски да си ја добие, свака му част.

Во првиот дел од видеото малиов глуми културен и све на ниво како од почит према возрасен нема да се расправам со тебе, а во вториот дел од видеото има најмалку 10 луѓе што им проаѓа на 5 сантима од нив од како овие ќе се тргнат и може да ги олеши тука на лице место. Не може така чичин.
За не останеме на не може така чичин треба уште од овие години да се шамара за вакви работи.
Нас како не учеа на ред ?

Интересно ќе беше и да се види каква ќе беше реакцијата на јавноста ако имаше случај кога човек си спортува во планина и доаѓа рандом шизо и го убива зошто мислел дека само он треба да се движи таму.

Тогаш ќе се правеше кочанско сценарио, ќе се палеа свеќи, ќе пиштеа луѓе по социјални мрежи дека треба шизовците во рана фаза да се детектираат и хоспитализираат.

Тоа значи дека у живот не си се качил на планина?!

Зошто секое качување на планина 100% се разминуваш со велосипедисти.

Колку од нив си ги шутнал до сега у провалиите? Јас немам чуено за таков народен херој до сега.
Го релативизираш поимот шизо со тип кој од курч се симиња со точак низ планина. Како прво, едниот процентуално е многу помалку застапен од другиот. Друго, вториот најчесто би ја направил несреќата од небрижност, а не оти сака да гази пешаци на планина. Но неговото куроболение за околината итекако мора да се земе за сериозно, затоа што тој свесно знае дека можеби ќе заебе нечив живот. Овие шизофрените сегде може да ти се убацат. Дури и на велосипедска патека.

Го релативизираш поимот шизо со тип кој од курч се симиња со точак низ планина. Како прво, едниот процентуално е многу помалку застапен од другиот. Друго, вториот најчесто би ја направил несреќата од небрижност, а не оти сака да гази пешаци на планина. Но неговото куроболение за околината итекако мора да се земе за сериозно, затоа што тој свесно знае дека можеби ќе заебе нечив живот. Овие шизофрените сегде може да ти се убацат. Дури и на велосипедска патека.

Не релативизирам ништо, ти даде измислено сценарио, па ми даде идеја и јас да смислам сценарио.

Да се случеше твоето - а очигледно не се случило - што ќе беше реакцијата.

Да се случеше моето - а очигледно не се случило - што ќе беше реакцијата.

Да имаше баба ти пендрек, ќе беше дедо...

Не релативизирам ништо, ти даде измислено сценарио, па ми даде идеја и јас да смислам сценарио.

Да се случеше твоето - а очигледно не се случило - што ќе беше реакцијата.

Да се случеше моето - а очигледно не се случило - што ќе беше реакцијата.

Да имаше баба ти пендрек, ќе беше дедо...
Фала богу што не се случило.
Но шансите на моето сценарио против твоето се 1000 према 1. Така да, твоето нема никаква врска. Посебно што психопати можеш и на велосипедска патека да најдеш. Точакот не смее да вози таму. Обележано е. Планинарска патека е. Неколку реда погоре е посочено.

Целата поента на темава е - курчот во последно време што е експоненционално позастапен кај вас точкарите а посебно и тротинеташите за кои не постои никаков закон. Нас пешадија не' имало и порано, имало и крајно неодговорни ликови. Но вашата некултура во последниве 10 години е во висок пораст. А со некултурата, станувате и ризик буквално насекаде, па дури и по планински патеки каде по дифолт човек оди за рекреација пеш. Да беше работава по дефинирана траса за точаци и таму да одеа пеш луѓе, ќе имаше смисла твоето. Вака нема.

Леле бе греота, зошто го викнале, па си возеше детето, ништо погрешно не направи, убаво, културно воспитано, а таму некој по козјите патеки си шлакал бои. Зошто го предупредиле, греота, па тој има предност и на месечината да се качи со точакот. Кој им дал за право да си ја присвојуваат планината пешаците, не е регулирано тоа никако, само си шлакале со бои од некое друштво... Не е обележано дека не смее со точаци, а тоа што е обележано не се важи, затоа смее со точаци.

А за курот му се фатија ли? За другар прашувам.

Фала богу што не се случило.
Но шансите на моето сценарио против твоето се 1000 према 1. Така да, твоето нема никаква врска. Посебно што психопати можеш и на велосипедска патека да најдеш. Точакот не смее да вози таму. Обележано е. Планинарска патека е. Неколку реда погоре е посочено.
Но шансите на моето сценарио против твоето се 1000 према 1.

Колку што е веројатно да малиот прегазеше некого на видеото (што е мала веројатност зошто се гледа дека две кривини погоре кочи), исто толку е веројатно Кристијан или некој друг кумашин во момент на испад на хистерија да се послужи со насилство.

Е сега, зошто ти викаш, да прегазеше некого, ќе се повикувавме на институции, и јас викам: да убиеше некого (како децана во Гази Баба), ќе се повикавме на институциите.

Ако си се движел последниве 2 години на водно или на друга планина, со сигурност на некое движење си се разминувал со велосипедисти. Веројатно имаш впечаток на култура, и размена на реченици како: "здраво, има уште двајца позади", или "нема никој позади...." или ако си со дете застануваат да поминеш итн. Некултурни и невоспитани и велосипедисти без осет, како и во секоја друга категорија луѓе, има секаде. Процентуално по мене, ист е процентот на безобразни велосипедисти, како и рандом шизовци што можат да ти наштетат без потреба. Не можеме се да забраниме во општествово.

Леле бе греота, зошто го викнале, па си возеше детето, ништо погрешно не направи, убаво, културно воспитано, а таму некој по козјите патеки си шлакал бои. Зошто го предупредиле, греота, па тој има предност и на месечината да се качи со точакот. Кој им дал за право да си ја присвојуваат планината пешаците, не е регулирано тоа никако, само си шлакале со бои од некое друштво... Не е обележано дека не смее со точаци, а тоа што е обележано не се важи, затоа смее со точаци.

А за курот му се фатија ли? За другар прашувам.
Очито отишол без адвокат.

Многу ме интересира што пишува и какво образложение содржи "Опомената".

Според мене затоа и одеднаш "настана тоооолку голем дефект на жичарата" кој што е потребно да се санира 4 месеци, затоа што тоа беше единствен механизам да се намалат тензиите меѓу планинари и велосипедисти, кои што ги предизвикаа токму кумашини и други фејсбук планинари. Да имаа правен механизам, немаше да ја исклучат жичарата... Ама тоа е моја теорија, оставам секој да мисли како сака.

Според мене затоа и одеднаш "настана тоооолку голем дефект на жичарата" кој што е потребно да се санира 4 месеци, затоа што тоа беше единствен механизам да се намалат тензиите меѓу планинари и велосипедисти, кои што ги предизвикаа токму кумашини и други фејсбук планинари. Да имаа правен механизам, немаше да ја исклучат жичарата... Ама тоа е моја теорија, оставам секој да мисли како сака.
Lele majko mila, aheheheehahahaha daj be ne si prai filmovi, zatoa ja zatvorile zicarava da se namalele tenziite megju planinarite i ovie so tocaci hahaha :pos: :pos: :pos: , vidi vidi ama si davate na znacenje, toa ke pravi gradov sea, za da ne ve skiflat od tepanje i da ve doiskrivat, ke zatvaraat zicara ke vikaat decki defekt ima moze nekoj da umre, pa ke cekaat tenziite da splasnat i posle pak ke ja otvorat.

uffffff, ok, teraj ajde, speaking about delusional people, eve vi definiran primer kako izgleda toa. Zicarata radi ova ja zatvorile, mnogu lud film. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Lele majo mila, aheheheehahahaha daj be ne si prai filmovi, zatoa ja zatvorile zicarava da se namalele tenziite megju planinarite i ovie so tocaci hahaha :pos: :pos: :pos: , vidi vidi ama si davate na znacenje, toa ke pravi gradov sea, za da ne ve skiflat od tepanje i da ve doiskrivat, ke zatvaraat zicara ke vikaat decki defekt ima moze nekoj da umre, pa ke cekaat tenziite da splasnat i posle pak ke ja otvorat.

uffffff, ok, teraj ajde, speaking about delusional people, eve vi definiran primer kako izgleda toa. Zicarata radi ova ja zatvorile, mnogu lud film. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

хехенце :ROFLMAO: курови, пички, секташи, култови, делузивни, ако се отвориш уште малку сигурно ќе излезат и масони, евреи, сороси, педери, илуминати, црнци, муслимани... anger issues навелико...

Можда оваа тема повеќе ќе ти легне :toe:

хехенце :ROFLMAO: курови, пички, секташи, култови, делузивни, ако се отвориш уште малку сигурно ќе излезат и масони, евреи, сороси, педери, илуминати, црнци, муслимани... anger issues навелико...

Можда оваа тема повеќе ќе ти легне :toe:
Druze, procitaj ubavo sto si napisal, deka imas teorija vo glavata deka zicarata ja zatvorile radi tenzii megju planinari i velosipedisti, toa covek pri zdrav razum nikogas ne bi go rekol, ti davaj mi temi tuka ko preporaki ama ti poseti nekoja mentalna institucija bidejki izgleda gubis cekor i dopir so realnosta i imas nekoi bolni fantazii koi se kosat so sekoja mozna logika.

Javno ova da iskocis na televizija da go kazes ke te zakacat na stolbot na sramot i cela nacija ke ti se smee i ke te smeta za zabegan, najdobronamerno ova ti go kazuvam, imas nekoj problem u glavata i resi si go, toa za masoni, evrei sorosi poveke tebe ti prilega, so ogled kakva apsurdna i zabegana teorija na zagovor zakaci na temava, i cvrsto veruvas vo istata. :eek:

Radi par razjareni tochkari i onoj sto zastana eden od niv, nastan sto site veke go zaboravija deka postoi, si razvilo tipcevo teorija deka 2 nedeli posle toa, Orce i kompanija resile da ja zatvorat zicharata na neodredeno za da se smirele tenziite, lesno vlaga ova u top 5 najglupavi raboti napisani na forumov.

Back
На врв Bottom