UEFA Champions League - Season 2025/26

• Креатор на темата Креатор на темата ComfortablyNumb
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои?

• Вкупно гласачи
    207
  • Гласањето е завршено на .
ПСЖ прими 4 гола пред своја публика и успеа да даде еден гол на гостински терен. Како се збори тука, мислиш ПСЖ тепале два пати по 6-0. Да не го спомнуваме и срамното судење
Нема потреба од ова, кај ќелавкото треба вината да се бара, го посра Енрике и тоа е тоа
Во секое време можеше на 3-4-2-1 да смени и да игра со тројца позади
Сега нека плаче дека судиите имале влијание

Дома на Алианц ја усра сѐ да му ебам у пичка

ПСЖ ова уште од лани го прави, ја исфрлаат топката од центар кај корнер знаменцето на противникот. Ете, сега и голманот го вклучиле. Олисе вчера 30 пати изгубил посед, само некој рандом лик има 31. Скоро па рекорд во ЛШ сезонава.

Вака игра ПСЖ против секоја екипа која врши висок пресинг, префрлува топка кон противникот и на страна од каде им прети најголема опасност и потоа прават контра пресинг. Зошто? Затоа што поголема е веројатноста да се направи погрешен пас а меѓувремено е полесно да се браниш. Истиов фудбал го играше против Барселона , тука најчесто играа директно до голман (најслабата алка на Барселона се баш дефанзивната линија).

Лудак е Енрике, би рекол дури и потценет тренер. Мислам дека е поголем работник и фанатик од Гвардиола и Клоп.
Му се зема за зло испаѓањето на Шпанија од СП на пенали против Мароко и за тоа беше предмет на хејт.
Во Барселона додека беше играше страшен рокенрол фудбал, освои тројна круна во првата сезона во Барселона, за тие три години екипата даде милион голови.
Покрај Пеп, Енрике е единствен тренер кој има тројна круна со две различни екипи.

Што е многу важно, има авторитет и јајца до земја, го седна Ембапе на клупа во неговата последна сезона во ПСЖ и не му угодуваше кога овој си договараше услови со Реал, а од денешна перспектива се гледа колку само бил во право.

И можеби најважно, колку е само јак ментално, после таква трагедија, најлошото нешто што може да му се случи на родител, се врати појак од предходно и си гази.

Машина!

Јас неколку пати имам кажано, Барса на Лучо за мене играше најубав фудбал у историја, едноставно уживав да ги гледам додека играа. Не дека Барса на Пеп не беше јака, ама онаа на Лучо ми беше далеку погледлива и недосадна.

А по ова што го гледаме последниве години може да се забележи дека е страшен стратег, тактичар пар екселанс и за мене многу потценет тренер. Цело време наративот е Пеп, Клоп, Анчелоти, во поново време и Артета, а овој има дупло повеќе успеси и од Клоп, а да не зборувам од Артета гревот.

Испаднал со Шпанија на пенали од Мароко, преку кур искрено, тоа е турнирско такмичење и таму се е можно, за разлика од тоа кога си тренер на клуб и треба да играш утакмица на секои 3 дена, да менаџираш ЛШ, првенство и куп.

Јас од кога викам, единствен шо сакам да го видам во Атлетико ако замини Чоло е Енрике, ама рим папа не го станва од Псж, освен ако му здосади и да сака да се врати во мајка Шпанија :pipi:

Ако добие желба да се врати во мајка Шпанија, сигурен сум дека и на него прв приоритет му е Атлетико. Има информации оти едвај чекал да му заврши договорот со ПСЖ.:pipi:

Тури и кур на таа лига што Арсенал и ја брани честа.
Другите натпреварувања секако се небитни.

П.С.
Се дигнаа англиските екипи нормално, откако ставија шпанци за тренери. :cool:

П.П.С.
Во секое финале има по минимум еден шпанец тренер, во главното финале ЛШ, двајцата се шпанци.
У 2000тите истово за итаљанците се пишуваше. Уште една етапа во фудбалот.
Работата е дали некогаш ќе дочекаме да видиме ваква етапа од англиски или еве може и малце пошироко британски тренери и зошто не ?

У 2000тите истово за итаљанците се пишуваше. Уште една етапа во фудбалот.
Работата е дали некогаш ќе дочекаме да видиме ваква етапа од англиски или еве може и малце пошироко британски тренери и зошто не ?
Не само шпанци и германците имаат голем допринос во ПЛ.
За англичани, ајт да стискаме палци Лампард, Керик анд ко, да повлечат нога!
Макар што фудбалот стана интернационален, тешко Англија со тој комодитет во животот, да направи врвни тренери.

Back
На врв Bottom