Случај: Велосипедист на Водно vs планинар + феномен мемиња со кумата

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMKD007
  • Време на започнување Време на започнување

На чива страна сте во случајот?

• Вкупно гласачи
    105
678146920_1362567442557525_6207968706954694379_n.jpg677754653_1363403389140597_2621236747411868575_n.jpg

... ова веќе е вознемирување на личноста, чија слика е злоупотребена во разни мемиња, кои тоа го прави, другарите од велосипедистот?

Точкаџии и тротинетџии треба да бидат шамарани и пешки кога одат, превентивно.

За некој вака да реагира мора да има лоши искуства со двотркалците, крв да им ебам.

Прегледај го приврзокот 475937Прегледај го приврзокот 475938

... ова веќе е вознемирување на личноста, чија слика е злоупотребена во разни мемиња, кои тоа го прави, другарите од велосипедистот?
Дечково ако е паметен, ќе си подигне постапка и ако има супер адвокат, мамицата нек им ебе на сите овие ретардињовци што го искористија сево ова за ремет.
А кога ќе ги видиш истите се крстат по цркви, недужни сироти, солзи ронат на трагедии. Ама битно дечково бил лош затоа што запрел копук и му повишил тон.

По мене една шипка да си носат планинариве и кој како се заебава со точаци да ги симињаат и попара да ги прават. Не за друго, станаа тешка одвратна багра егоцентрици, мислат дека целиот свет еволуира околу нив и тие две тркала што ги возат.
И не... тој што вози точак наспрема пешак е далеку поголем проблем затоа што:
1. има превозно средство кое постигнува голема брзина и многу потешко се контролира, па оттаму и бара соодветно познавање, рефлекси.
2. Самото превозно средство е како „ладно оружје“, има маса која е ризик за било кој што оди без истата. Свесно треба да знае секој точкаџија дека прво го става секој пешак во ризик дека ќе го надене возилото, второ самиот себе ќе си направи беља.
3. Планинарска патека е патека за планинари. Велосипедска патека е за велосипеди. Треба овие два поима да се разграничат. И ако има на водно такви патеки, соодветно да се обележат. До тогаш, велосипед само по асфалтираната патека. И тоа е тоа.

За некој вака да реагира мора да има лоши искуства со двотркалците, крв да им ебам.

Ајјјј @Partizanen banditen мене вакаааа

Дечково ако е паметен, ќе си подигне постапка и ако има супер адвокат, мамицата нек им ебе на сите овие ретардињовци што го искористија сево ова за ремет.
Nope, taka ke napravi samo Streisand efekt.
Moze da pravi reklami on za biznisite I direktno da si zima plata od sponzorstva.

Мене ми фали опција: и двајцата грешат.
Типот со точакот леташе.
Типов со кумата, децата мали пуштени така, плус куче шета пуштено.
Еве некое дете може се плаши од куче.
Има кучиња шо касаат и деца.

679655756_26642238395416505_4045508909109607672_n.jpg679032116_1573467477780254_7762765975746874592_n.jpg

... никој не прави бизнис, ниту пак се користи нешто за реклама, ниедна фирма не би користила вакви недоразбирања за сопствениот бизнис, ова е само ВИ што се зезаат велосипедисти на негов рачун, иста негова фотографија ја вметнуваат во секакви ситуации, ете горното списание „Магија“ насловот користи крајна буква од бугарската азбука.

... велосипедистите, сигурна сум дека се тие, уште удираат заебанции на негова сметка, е до толку им сече!

Последно уредено:

Очигледно на сегашниве деца им фалат сиви мозочни клетки..
Возење тротинет ти е прв и непогрешив симптом за тоа!
На далечно второ место идат тек велосипедистите, кои не се далеку од ретардација..

А зошто ги ставаш сите точкџии во исти кош? Има и возачи на коли тешки идиоти. Дали тоа значи дека сите шофери треба да бидат шамарани и пешки кога одат?:cautious:

Ти слепа си или што е работава со лажењево?

Како може да сте волку неписмени, па и да лажете (кога има ВИДЕО) - не ми е јасно.
Ај научи се да се понашаш прво.
На удолници се користи кочница.
Ако знаеш дека проаѓаат и луѓе ќе користиш кочница.
Полека малце со тоа кој е слеп кој не е

Кој и да е крив, јас сум против велосипедисти, не знам колку пати ми прелетале со над 30км на 10 цм до рака, демек да се покажат колку се брзи-вешти, иако има ушта најмалку 1 метар место каде да се помине до тебе.

начинот на кој човекот му пристапи на детето е погрешен.
На крај краева деца се тоа, деца. Еве нека го застани, нека му каже дете ова вака не бива, нека му кажи некој поучен пример, некаква лекција, а не вака да го малтретира на сред планина. Кога веќе се поставуваш како авторитет, направи го тоа на правилниот начин.
Не се согласувам со вас! Скопје го гази таква невоспитана копиљана каква што немало децении наназад! Не знам дали сте ги виделе и моите мислења со слики од копиљаци (и тоа мнозинство од женски пол) со нозете кренати горе на соседното седиште во автобус на ЈСП. И јас исто вака реагирам, како типов, бурно, зашто со нив не може инаку. Тие и така не разбираат и се понашаат ко половиот орган да не ги боли, а не па уште културно и со убаво да им се кажело. Културно и убаво од дома требало да им кажат и кај се вози точак, и кај се креваат нозе. Ама родителите се со вакви слични мислења како вашите - „деца се тоа... (нек се играју)“, па затоа нема ни почит, ни правила!
А каде пишува дека таа патека е забранета за точаци? Има некаде знак дека е исклучиво за пешаци?
Ако нема - можеш само да молчиш.

Или треба да почнат да се газат намерно и точкаџии и тротинетџии чим возат по коловоз наменет за МОТОРНИ возила.
Пошто логиката е иста, само во вториов случај е забрането и казниво по закон.

Со сила глупи се правите. Или можеби не, природно ви доаѓа.
На автопат некаде пишува дека е исклучиво за коли? Што не излезеш да се прошеташ на средна лента на автопат. Кај пишува дека не е за пешаци?

На автопат некаде пишува дека е исклучиво за коли? Што не излезеш да се прошеташ на средна лента на автопат. Кај пишува дека не е за пешаци?

„Автопат“ е јавен пат специјално проектиран и изграден за сообраќај на моторни возила, означен со пропишан сообраќаен знак, со физички раздвоени коловози по насоки, кој има најмалку две сообраќајни ленти и по една лента за принудно застанување во секоја насока, со раскрсници вон ниво, без вкрстување со друг пат, железничка пруга или со пешачка патека, на кој сообраќајот може да се вклучи, односно исклучи само на одредени места и посебно изградени приклучоци на јавните патишта на соодветна коловозна лента на автопат и кој е заштитен од пристап надвор од овие површини и има места за одмор на патници и сервиси за возила;

Извадок од Закон за безбедност на сообраќајот на патишатата.

И ти зеде автопат да споредуваш со патекава? Во ниеден правилник, уредба и закон не се уредени тие на Водно.

Злате, ај глеј си филмовите, најарно.
Ова не те бива. Дали пишувало на автопат дека е за возила, мајко мила.

„Пешачка патека“ е дел од пат наменет за движење на пешаци;

Извадок од Закон за безбедност на сообраќајот на патиштата (истиот тој твој од погоре).

„Пешачка патека“ е патека во природа за чие користење, според карактеристиките натеренот, не е потребна посебна физичка подготвеност и обученост на корисникот.

Извадок од Закон за планински патеки.

Ни во едниот ни во другиот не пишува дека по пешачка патека може да возат точаци. Значи не треба да е означено дека е забрането за велосипеди, исто како што не треба и не е означено дека на автопат е забрането за пешаци. Таа е аналогијата, ама ти во секое мислење одиш со лични, ад хоминем напади зашто веројатно полесно ти е така и затоа не ја сфаќаш логиката. Ова нека ти биде прво и последно предупредување - следниот пат кога ќе кажеш кој е слеп, кој глуп и кога ќе шерифуваш кој што треба да прави и мудруваш кој за што го бива, ќе си добиеш тоа што следува во такви случаи.

Back
На врв Bottom