Premier League - 2025/26

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny B
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои?

• Ливерпул

Гласови: 25 29,8%
  • Арсенал

Гласови: 18 21,4%
  • Манчестер Сити

Гласови: 8 9,5%
  • Челзи

Гласови: 11 13,1%
  • Манчестер Јунајтед

Гласови: 16 19,0%
  • Тотенхем

Гласови: 2 2,4%
  • Њукасл

Гласови: 0 0,0%
  • Некој друг

Гласови: 4 4,8%

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Не.
Шестопласираната екипа од ПЛ ќе игра во ЛШ само ако:

Астон Вила освои ЛЕ и заврши 5 место (нели, ако завршат шести тогаш ќе играат ЛШ како шампиони на ЛЕ)

или

Ливерпул ако освои ЛШ и заврши 5 место (нели, ако завршат шести тогаш ќе играат ЛШ како шампиони на ЛШ)

едит: И да, ова важи исклучиво за 5 место, ако Астон Вила/Ливерул освојат титула во ЛЕ/ЛШ и завршат 4 место на пример, тогаш 6 место нема да игра во ЛШ) (едит2: Нормално, математикава е за овие екипи пошто само тие имаат шанса да бидат 5 место, Арсенал чинам и математички нема шанса да паднат до 5 место)
Едит 3 : не знам дали зема во предвид дека и 5то место следната година ќе иде дирекно у ЛШ. Затоа и прашав за 6то место.

Едит 3 : не знам дали зема во предвид дека и 5то место следната година ќе иде дирекно у ЛШ. Затоа и прашав за 6то место.
Да, да, таа е математиката со 5 загарантирани екипи како што пишав. Ако шампионот на ЛЕ/ЛШ заврши на "место кое што носи пласман поради тоа што лигата има добар УЕФА коефициент" тогаш таа позиција поврзана со коефициентот се пренесува на 6 место

Чинам иста е математиката и за Шпанија, ако не се лажам они се на добар пат да имаат 5 екипи, што ваљда би значело дека таму ако Бетис заврши 5 место и освои ЛЕ тогаш и шестопласираната екипа ќе фати ЛШ

city kasno se razbudi, da se razbudea porano i da go imaa ovaj pat ls ko arsenal ke osvoe uste edna tripleta

Арсеналовци ќе пишете едно "mu se trgaja " или да ви ги викнам од Фан Клуб Интер да ви покажат ?
Да почекаме до следниот викенд ако го победат и Арсенал си е заслужуваат титулата нема што.Тоа што Арсенал игра катастрофално вториов дел од сезонава никој не им е крив и Артета дефинитивно треба да сноси одговорност.

Кој беше тука шо ми велеше "наместо да го земите Артета Господ да ве види вие со Чоло се мандорите " Артета, можеби најголемата превара од тренер во поновата ера, милијарди потроши и нема ни една значајна титула. Скоро да сум убедена дека и оваа сезона ќе останат со таквото во рацете, одма после дуелот во ЛШ играат со Сити, а овие ќе бидат скроз фокусирани оти не играат нигде, имаат и незгодно гостување кај Вест Хем, и таму сопка.
Арсенал и прашање дали Спортинг ќе го поминат.

Кој беше тука шо ми велеше "наместо да го земите Артета Господ да ве види вие со Чоло се мандорите " Артета, можеби најголемата превара од тренер во поновата ера, милијарди потроши и нема ни една значајна титула. Скоро да сум убедена дека и оваа сезона ќе останат со таквото во рацете, одма после дуелот во ЛШ играат со Сити, а овие ќе бидат скроз фокусирани оти не играат нигде, имаат и незгодно гостување кај Вест Хем, и таму сопка.
Не само што нема значајна титула туку нема ништо, Најлошиот Јунајтед има повеке титули од најдобриот Арсенал. Тоа кажува се.

Јас како навивач на Јунајтед повеке сакам да зема Арсенал титула одколку Сити но на крајот мислам дека Сити ке излезе победник имајки во предвид дека Арсенал се губи во просторот и времето и на сите тие играчи што ги има на секоја позиција по двајца и пак да играш никаков фудбал богами не заслужува ништо друго освен потсмев и мајтап.

Јас де... најбоља опција за вас или Интер :coffee:
Нема врска ова со тоа што би следело у друга лига и би се опуштил малце. Едноставно веќе е застарен за у Арсенал.
Веќе и притисокот си го прави своето не знае кај тера, едноставно е најздраво да си замине безразлика на исходот, а некој Атлетико или нешто Италијанско би му легнало фино.

Back
На врв Bottom