- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 6.161
- Поени од реакции
- 14.435
Гутен нахт и од мене...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Супер концерт направи!@fennel ти чичо полека... не се заљубувај.. оти оваа може здравјето да ти го земе
Остај не нас "помладите"
Автоматски споено мислење:
За жал не..
Тоа дека ти е носталгично, Врчак нема никаков вокабулар. Никаква уметничка вредност нема Врчак, сите инструменталки украдени и текст на 3то одделенец. 1 полу-добра песна и тоа е.Неправедно е да се стави Врчак, па и Слаткар и Тони Зен, во истата категорија со баналноста Лидија.
Врчак бре е мајстор за својот жанр. Има приказна и игра со зборови, а не само два реда муабет и вокабулар од 50 зборови.
Текстовите на Слаткар се социјална критика, има револт, има поента, има поука.
Кои се тие нови песни што се добри? Дај примери да чуеме.
Интересна работа е што и е до некаде ствар на вукс и е до некаде мерлива. Нема формула за што е добро, ама не е дека сѐ чини.Кога се бават со музика луѓе без слух музиката е инфантилна, кога се бават уметници тогаш е убава. Некој ќе рече ствар на вкус било....не, мерлива е целава работа....математика.
Ама во душата вечно ќе биде јанг дедиНе. Јас ова не го слушам. Ова оди на радио изминативе десет дена и е на repeat. Така дознав јас за песнава уствари и за Young Daddy. Патем не ми е јасно зошто се вика young daddy, еден ден и тој ќе остари![]()
А Хајка ги имаш слушано ?Не ги можам ни јас ни еден од нив, не само тој, туку и тие траповите во стил на Пајак, на пример. Ми звучи ко од Alvin and the Chipmunks преработките. Исто и таквите квази-рапери ко 2 Бона, Таско и сл. Јас нормален рап не можам да смислам, а не па ова лигавење.
Ама има „нови“ деца кои ми се свиѓаат. Не се многу, ама ги има. Пример, еден од најслушаните наши изведувачи последниве години ми е бендот Fiction, многу ми се допаѓаат. Некој инди-поп-рок фураат кој баш ми е по мерак и ги обожавам. Еве овој настап, на пример и гитарското соло на крајот не знам колку пати го имам преслушано. Знам, прашање на вкус е, знам - повеќето ќе најдете милион замерки, ама ако можете да најдете нешто подобро, бујрум!
Малце поалтернативно и не се баш нови, веќе повеќе од деценија создаваат музика, ама исто ми се оригинални, надреални (со текстовите особено) и секогаш свежи - Funk Shui.
И некој guilty pleasure, особено последните неколку песни како „Четири“ со Бојана Арсовска и новата „На пола пат“ баш ми се супер - Дупер!
И секако, ја спомнав во друга тема, а еве и тука - Дина Јашари ми е бонбонче. Во тој стил, некој инди-поп ОК е и малата на Пере од Нокаут, Миа Перевска, само таа има многу малку песни до сега, за разлика од Дина.
Има, има ОК музика и денес, сега не сме ние Британија или САД, не може да се носиме со нив секако, ама може да се најдат ОК звуци.
Ај постирај по музичкиве теми и тагни ме. Баш ме интересира.Кога он не бил мирен?!?
П.С. моли се јас да не почнам да постирам што слушам сега и у какво расположење сум
Ќе плачеш да дојде Костиќ и ди-џеј да ти биде![]()
Тоа дека ти е носталгично, Врчак нема никаков вокабулар. Никаква уметничка вредност нема Врчак, сите инструменталки украдени и текст на 3то одделенец. 1 полу-добра песна и тоа е.

Имаше еден вујко на другар, никогаш не излегол од село и вика "Поубо благо од шеќерпаре нема". Он немал ни пробано друго освен кадаив, тулумба и шеќерпаре, ама шеќерпаре најубаво благо што постои. Исто е ова твоево мислење. Слушни нешто што не ти го сервираат на радио.Врчак е еден од најдобрите текстописци, а ти викаш немал никаков вокабулар.![]()
)

Имаше еден вујко на другар, никогаш не излегол од село и вика "Поубо благо од шеќерпаре нема". Он немал ни пробано друго освен кадаив, тулумба и шеќерпаре, ама шеќерпаре најубаво благо што постои. Исто е ова твоево мислење. Слушни нешто што не ти го сервираат на радио.
Ново а асално во светски рамки е само Madis попознат како полскиот Jean Michel Jarre за кој ниеден портал нити тв медиум не информира па дури ни на авал8нците не им се слуша да го донесат во Македонија.Тој е преседан во музичката историја бидејки е единствениот музичар кој откако се појавил да го слушаат луѓе од 40 годишна возраст и постари а млади не бидејки досега секој нов има млада публика додека кај дечково е постарата.Коментарите испод видеата се си кажуваат за него.Ајде бе постирај да чуеме нешто ново. Слободно постирајте. Јас нова музика не слушам. Ниту некогаш сум си ги пуштила 2 Бона, ниту Дупер, ноуп. Да бидам искрена не ни знам како изгледаат децава. Последна од младиве што ги знам е Антонија Гиговска.