Дали музиката ни стана инфантилна?

• Креатор на темата Креатор на темата Aceso
  • Време на започнување Време на започнување
Tehnoto samo narkomani slusat oti realno ako ne si salam naduvan ili pod dejstvo na opojni drogi toa e nesluslivo :toe:

Народно само алкохоличари и сељаци слушаат.
Ја слушам и техно и народно. Ниту сум наркоман, ниту пијаница, ниту сељак.
Тоа што ти не можеш да го слушаш е твој проблем, секој си има различен вкус.

Влатко, во секоја тема успеваш да ме фасцинираш. На некои теми човек ќе те рече лауреат, на друга мислења еднакви на просечен циган. Чуден човек.

Tehnoto samo narkomani slusat oti realno ako ne si salam naduvan ili pod dejstvo na opojni drogi toa e nesluslivo :toe:
Попрво ќе слушам ИМТ539 како божествено преде на три цилиндра со приколка дрва у горниште... него ли техно, трап и слични срања..

Попрво ќе слушам ИМТ539 како божествено преде на три цилиндра со приколка дрва у горниште... него ли техно, трап и слични срања..
Pa mnogu jasno.
Zamisli na koja droga treba da bidis za da uzivas vo
bupsi, bupsi, bupsi, bupsi, bupsi, bupsi , bupsi i taka cela vecer.
I so pijacka odi si to.
Abe pusti si Toma, gospo da te vidi :toe:

Pa mnogu jasno.
Zamisli na koja droga treba da bidis za da uzivas vo
bupsi, bupsi, bupsi, bupsi, bupsi, bupsi , bupsi i taka cela vecer.
I so pijacka odi si to.
Abe pusti si Toma, gospo da te vidi :toe:
Абе чудни се луѓето...
Имаат убави коли, не се слуша дека работат, и од досада ќе земе ќе си пушти дупса-дупса-дупса некој диџеј безвезе!

Ние со астри дизели не можеме да го сфатиме тоа :toe:

Или им фали физичка активност, па за викенд ќе мавне некое апче, и ќе се траќа цела вечер... жива вода ќе се направи..

Ја друго логичко објаснување немам :toe:
Автоматски споено мислење:

П.С. прашај било кој од тие што сакаат техно и диџеи.. што инструмент свират!
Знаеш што свират, посебно женските?!
К*рац!!

Ова со споредбата техно-дрога ви е стил баби пред зграда. Ама стварно. Точно е, на такви евенти има наркомани, ама не секој што слуша таква музика е таков. Па буквано скоро секој српски пејач е на бело, што да кажеме тогаш?
Еве птицо, ти слушаш метал, не ти сметаат стереотипите за рокерите?
2026та сме, ајде малку посериозно.

Ова со споредбата техно-дрога ви е стил баби пред зграда. Ама стварно. Точно е, на такви евенти има наркомани, ама не секој што слуша таква музика е таков. Па буквано скоро секој српски пејач е на бело, што да кажеме тогаш?
Еве птицо, ти слушаш метал, не ти сметаат стереотипите за рокерите?
2026та сме, ајде малку посериозно.
Епа баш оти сме 2026та, и можеме од перспектива да се свртиме назад го велам ова!
Ај да речеш Жан Мишел Жар (сто инструменти владее, класична музика студирал, земал електроника оти сакал иновативен да биде), или Крафтверк, нешто така..

Ама некој црњо со стискај ентер на компјутерот, или оние од Ибица, мас-корпоративни наркомани Тиесто миесто..
Не знае Ц-дур акордот од кој ноти е триплет..
Ама Тиесто се рекло.. ваууу

Тоа за мене не е музика!
Може Слаѓа не знае да пее... ама за разлика од овие има нешто да каже :rolleyes:

Народно само алкохоличари и сељаци слушаат.
Ја слушам и техно и народно. Ниту сум наркоман, ниту пијаница, ниту сељак.
Odsekogas misterija mi bilo pa si rekov da prasam.
So pijacka ti odi be so tehno, so ti bara dusata na bupsi tupsi bupsi tupsi bupsi tupisi bupsi tupsi ? :cautious:

Абе не зезај.. оваа Слаџа е Флор Џенсен за таа шо ми беше у памет :ROFLMAO:
Ја мислев на Слаѓана Слаџа Петрушич :rolleyes:

Sum prefrlil, jbg :toe:

Епа баш оти сме 2026та, и можеме од перспектива да се свртиме назад го велам ова!
Ај да речеш Жан Мишел Жар (сто инструменти владее, класична музика студирал, земал електроника оти сакал иновативен да биде), или Крафтверк, нешто така..

Ама некој црњо со стискај ентер на компјутерот, или оние од Ибица, мас-корпоративни наркомани Тиесто миесто..
Не знае Ц-дур акордот од кој ноти е триплет..
Ама Тиесто се рекло.. ваууу

Тоа за мене не е музика!
Може Слаѓа не знае да пее... ама за разлика од овие има нешто да каже :rolleyes:
Кажи ти батка беше ли на Жан Мишел Жар во Борис Трајковски?

@fennel ти чичо полека... не се заљубувај.. оти оваа може здравјето да ти го земе :D
Остај не нас "помладите" :rolleyes:

Кажи ти батка беше ли на Жан Мишел Жар во Борис Трајковски?
За жал не..

Кога се бават со музика луѓе без слух музиката е инфантилна, кога се бават уметници тогаш е убава. Некој ќе рече ствар на вкус било....не, мерлива е целава работа....математика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom