Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Смената на седлото е прашање на време

Причини
Амосферата во тимот е на високо ниво - ќе речеше за некој медиум уште пред да се се соберат. Прва лага, во пракса видовме дека самодовербата на тимот е блиску до нула. Составот и тактиката беа уште пред почетокот на натпреварот во најмала рака ЧУДНИ. Трајковски може да влезе и во второ ај, ама Миовски да дреме на клупа? Не биле спремни, не биле на високо ниво? Ма немој да ме јебеш бре! Тие што беа на нивно место поспремни беа а? Кој е овде мајмун, ние или ти? Инерцијата во второто полувреме ги подгрева сомнежите за сомнителни игри за место во тимот.

ФФМ Раководство
За сега нема еден ниту знак, дека фудбалот во Македонија направил бар еден чекор напред. Значи во најдобар случај стагнираме. Сите репрезентации нижат негативни резултати. Прва лига стагнира, нема идеи за зголемување на бројот гледачите на стадионите, ништо. Освен ВАР, кој е имплементиран под директива, ништо ново. А толку многу фудбалски имиња се на позиција. Се работи ли нешто? Пандев е директор, ако сака барем едно „П“ да остане од неговото име ќе мора да реагира. Ако немате идеи, можете да купите идеи. Го ангажиравте ли дечкото што нудеше програм за анализа на натпревари и репрезентации? Побаравте ли помош од факултетот ДИФ и психологија? За здравје, за исхрана, за мотивација? ТАПА а? Вие професионалци ли сте или селани? Има ли пари за физибилити студија за развој на фубалот? Ќе се јават луѓе ќе помогнат и без пари.

Последици, празни стадиони, полни магацини дресови, разочарани спонзори итн итн.
Адидас е јак спозор. Веројатно ради Пандев овој спонзор се понадевал дека фубалот во Македонија ќе тргне напред, па ќе профитира. Сигурно се калкулирало со 20к-50к ако не и 100к продадени дресови. Кој ќе купи жолт дрес сега? А какви ќе бидат стадионите на есен? Полни сигурно не! Загубите само по основ на продадени карти се најмалку 500к од лига на нации. Зависи од договорот, ама нема да ме чуди и тие да си заминат. Па нека тераат овие со харалампие школа, нека си газат врз сопственото име за фотеља и пари.

Црна се чума зададе....

Смената на седлото е прашање на време

Причини
Амосферата во тимот е на високо ниво - ќе речеше за некој медиум уште пред да се се соберат. Прва лага, во пракса видовме дека самодовербата на тимот е блиску до нула. Составот и тактиката беа уште пред почетокот на натпреварот во најмала рака ЧУДНИ. Трајковски може да влезе и во второ ај, ама Миовски да дреме на клупа? Не биле спремни, не биле на високо ниво? Ма немој да ме јебеш бре! Тие што беа на нивно место поспремни беа а? Кој е овде мајмун, ние или ти? Инерцијата во второто полувреме ги подгрева сомнежите за сомнителни игри за место во тимот.

ФФМ Раководство
За сега нема еден ниту знак, дека фудбалот во Македонија направил бар еден чекор напред. Значи во најдобар случај стагнираме. Сите репрезентации нижат негативни резултати. Прва лига стагнира, нема идеи за зголемување на бројот гледачите на стадионите, ништо. Освен ВАР, кој е имплементиран под директива, ништо ново. А толку многу фудбалски имиња се на позиција. Се работи ли нешто? Пандев е директор, ако сака барем едно „П“ да остане од неговото име ќе мора да реагира. Ако немате идеи, можете да купите идеи. Го ангажиравте ли дечкото што нудеше програм за анализа на натпревари и репрезентации? Побаравте ли помош од факултетот ДИФ и психологија? За здравје, за исхрана, за мотивација? ТАПА а? Вие професионалци ли сте или селани? Има ли пари за физибилити студија за развој на фубалот? Ќе се јават луѓе ќе помогнат и без пари.

Последици, празни стадиони, полни магацини дресови, разочарани спонзори итн итн.
Адидас е јак спозор. Веројатно ради Пандев овој спонзор се понадевал дека фубалот во Македонија ќе тргне напред, па ќе профитира. Сигурно се калкулирало со 20к-50к ако не и 100к продадени дресови. Кој ќе купи жолт дрес сега? А какви ќе бидат стадионите на есен? Полни сигурно не! Загубите само по основ на продадени карти се најмалку 500к од лига на нации. Зависи од договорот, ама нема да ме чуди и тие да си заминат. Па нека тераат овие со харалампие школа, нека си газат врз сопственото име за фотеља и пари.

Црна се чума зададе....
За жал мислам дека во фудбалот резултатите не одат така брзо, иако убаво напишано но со потполно промашување на директните виновници, а тие се таму некаде во претходната гарнитура, кои не беа способни да извадат два играчи, база имаше ама ниту донесоа некој од дијаспората ниту пак изцадија играч од помладите, кои ќе ја надградеа постојаната репрезентација. Едно големо ништо направи тој шпонот, освен што се извадија големи пари, за друго се согласувам. Не сакам никого да бранам само што пратам колку толку, и работите всушност тргнаа надолу чим дојде шпонот. 5-6 години ништо да не се направи се 2 гемерации изгубени минимум

Јас ќе се задржам само на овој Стојчески, не ми е јасно како тој направил кариера, не знам ни каде игра, ама двата први гола беа негови, за после бадијла да се дискутира.При првиот гол реагира ко 50 годишен старец кој не играл фудбал 10 години, паѓа наназад, не може еден допир да направи да ја исшутира надвор, за вториот гол реагира како дете од 5 години, го остава да ја прими и после да прави што сака, буквално кур да игра со него. Абе јас едно време тренирав деца од 8 години, прво што ги учев беше да се нападне играчот пред да ја прими и исконтролира топката, после тоа касно е, овој демек професионалец наместо да оди да го притисне / да го крене наклоци пред да ја прими топката му дозволи да ја прими и да се сврти и.тн. Да му ебам јас матер кој ги измисли овие менаџери/агенти кој што на секој слепец ќе му најдат клуб за пари а златни деца така пропаѓаат низ цел свет ради некој мешатари, говна од луѓе.

Иако темава е за нашиве, исто е фер да се спомене дека Данска е ептен солидна репрезентација и ако не се сопнат во другиов меч мислам дека имаат шанса барем до 1/4 финале на СП да влезат, ако не и више
У која група се паднаа Данциве ?

https://www.gol.mk/fudbal/sedloski-mi-se-dopadna-debito-na-fetai-vo-idnina-kje-bideme-poofanzivni

Седло вика дека седум дена бил со репрезентацијата и имал само три тренинзи? И која беше поентата што се натопори да биде селектор? За да уништи се што се градеше претходно? И мене да ми дадат пред бараж да ја водам репката не би се нафатил прво од срам, а второ од општ јавен интерес. :facepalm: Само ние од сите репрезентации во баражот изигравме најслабо како да не сакавме да победиме. И на онаа денешната утакмица ништо не покажавме - еден шут на гол против утепана Ирска која прокоцка 0-2 водство со Чешка неколку дена претходно. :facepalm: И уште од првите две утакмици ја раскурца репрезентацијата уште толку.

Едноставно Седловски нема фаца да биде тренер, мезнам ама многу ме иритира неговата фаца, на страна тоа што фудбалското знаење му е у најмала рака дискутабилно. Стварно незнам како уопште дојдоа до него, единствено прави смисла да е дежурна будала додека не направат нова генерација да апсорбира негативни резултати и комемтари па да му ја ритнат клоцата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom