Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 28: @Justae Verum - Феминизмот претставува една од најголемите измами на модерното општество)

Феминизмот претставува една од најголемите измами на модерното општество.

• Се согласувам

• Не се согласувам

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Наследство нема во Комуни, Кибуци, ама таму сите деца се заеднички, не се знае татко...добро е за деца со посебни потреби, а сега со порастот на аутизмот се доведува во прашање класичното семејство...

:pos: :pos:

Позитивно најлуд лик си ти чичо мој, да си жив и здрав до 101 година.(y)

Искрено глупо мислење, кое функционира само во главите на мртвите левичари. Демек они се борат против капитализмот, и секој кој што поседува и малку земја или имот е непријател на народот и државата. Зошто јас да работам цел живот и да се трудам да имаат нешто моите деца по мојата смрт, ако се тоа е залудно и отиде во рацете на оние лешинари кои целиот свој живот го поминуваат врз грбот на народот? Вакви бесмислици, можат да поминат само во Левица кај Димитар Апасиев и неговиот круг, огорчени од големите земјопоседници, кои мислат дека со вакви работи ќе им го земат целиот имот, а во реалноста најдебелиот крај пак ќе си го искрка напатениот народ, кој и тоа малку што го има нема да може да му го остави во наследство на своите деца.

Зошто јас да работам цел живот и да се трудам да имаат нешто моите деца по мојата смрт, ако се тоа е залудно и отиде во рацете на оние лешинари кои целиот свој живот го поминуваат врз грбот на народот?
Токму ова ми беше и мојата поента. Само некој кој нема деца се уште може да има вакво мислење. Јас имам 41 година, значи не се сметам себеси за стар, па сепак се што правам во животов го правам за децата. Јас веќе не сум важен, тие се. Работам за нив, создавам за нив, дури и одам на одмор заради нив, инаку не сум голем фан на седење на плажи и печење на сонце ко рак на скара... Мене ми е важна само нивната среќа, нивните насмевки. Мислам дека со ваков систем, во кој се што сум правел во животот ќе остане на државата, а не на моите деца, јас би немал веќе причина за живот. Зошто би работел тогаш? Зошто би создавал? Сето тоа ќе го фрли во апатија општеството и продуктивноста би се намалила енормно. Никој не е будала да се мачи за државата. ;)

Ова делумно се десило после 45.Им се одзедоа имотите на многу семејства.Се создале задруги а задругите се поставиле директори.После грабежот таканаречен транзиција директорите станаа сопственици на целото земјиште од задругите и сега се богати олигарси.Нивните синови возат мерцедеси се курчат и се шетаат по целиот свет.Значи ова не е ништо друго освен грабеж на туѓи имоти,во името на државата.Едно големо НЕ.

Последно уредено:
Токму ова ми беше и мојата поента. Само некој кој нема деца се уште може да има вакво мислење. Јас имам 41 година, значи не се сметам себеси за стар, па сепак се што правам во животов го правам за децата. Јас веќе не сум важен, тие се. Работам за нив, создавам за нив, дури и одам на одмор заради нив, инаку не сум голем фан на седење на плажи и печење на сонце ко рак на скара... Мене ми е важна само нивната среќа, нивните насмевки. Мислам дека со ваков систем, во кој се што сум правел во животот ќе остане на државата, а не на моите деца, јас би немал веќе причина за живот. Зошто би работел тогаш? Зошто би создавал? Сето тоа ќе го фрли во апатија општеството и продуктивноста би се намалила енормно. Никој не е будала да се мачи за државата. ;)
...крај на муабетот...убаво пишано.
Сега пак те засакав.

I Love You Pride GIF by Nora Fikse

Во држава како нашава со ваков закон како што го замислува Инглориус, да е човек успешен нема да дочека старост. Бројот на сообраќајки и самоубиства со пукање во грб нагло ќе пораснат. Јака држава со модерни сиропиталишта ќе бидеме.

Да ама по логиката на Инглориус, твоите деца не мрднале со прстот за тоа што ти ќе го заработиш и создадеш, и немаат право на твојот имот. Треба државата да го земе, и да го додели на некои цигани, кои ден работен стаж немаат во животот, цел живот го поминале на семафори, ама ете они немаат каде да живеат сиромашни се, па по некоја случајност, ти имаш и ќе им дадеш.

Општо левичарската логика е забегана, и промовира мрзливи, не креативни опшества кои што се зависни од државна социјална помош. Тоа е и суштината на левичарстово, како да немаш ништо во животот, и да зависиш од државна помош, а државата се да поседува и да контролира.

Зад превезот на да им помогнеме на сиромашните и немоќните, се крие едно опасно чудовиште кое сака да ти го поседува животот и да те контролира.

Каков преокрет. Другаре Inglourious Basterd, ај до вгодина да зборуваме за превземање на средствата за производство :icon_lol:
И тие треба да отидат кај the highest bidder. :D
Немам деца сеуште. Ама второ непопуларно мислење. Успешните родители (зборам за милионери тука) што се опседнати на сопствените деца да им го остават статусот - се извор на 80% од корупцијата во општеството. Особено ако немаат висока доверба во способноста на децата. Земаат да ги умрежуваат на сила, да прават "пријатели" од политичари, полицијата, прават некоја негативна селекција да ги опкружат со понеспособни од нив - мама ебаат на цел систем само за сите дел од капиталот да централизираат под нивното презиме за секој случај.

Еве егзамплар: https://www.facebook.com/share/p/18CUkag5yG/
Во мојот свет, имотот на овој ќе му го купи Љубчо како highest bidder, а тој ќе живее во хармонија со децата наместо да се плукаат пред цел свет.

Инаку ќе има доволно луѓе што ќе бидат мотивирани да работат и создаваат и без тој мотив. Твојот фокус наместо да создаваш за да им оставиш, ќе биде да ги учиш да бидат поспособни и поспремни за да можат сами да заработат повеќе.
Автоматски споено мислење:

Да ама по логиката на Инглориус, твоите деца не мрднале со прстот за тоа што ти ќе го заработиш и создадеш, и немаат право на твојот имот. Треба државата да го земе, и да го додели на некои цигани, кои ден работен стаж немаат во животот, цел живот го поминале на семафори, ама ете они немаат каде да живеат сиромашни се, па по некоја случајност, ти имаш и ќе им дадеш.

Општо левичарската логика е забегана, и промовира мрзливи, не креативни опшества кои што се зависни од државна социјална помош. Тоа е и суштината на левичарстово, како да немаш ништо во животот, и да зависиш од државна помош, а државата се да поседува и да контролира.

Зад превезот на да им помогнеме на сиромашните и немоќните, се крие едно опасно чудовиште кое сака да ти го поседува животот и да те контролира.
Кај прочита делење на цигани и помагање на немоќни? :D

Mislam deka mesate ideata ko idea i implementacija. Demek za drugite idei implementacijata kje bese poarna?

Vo idealen slucaj, svetot kje bide podobar za 99 posto od nasite deca. Koj se zalaga za meriokratija, ova e neizbezno.

Немам деца сеуште. Ама второ непопуларно мислење. Успешните родители (зборам за милионери тука) што се опседнати на сопствените деца да им го остават статусот - се извор на 80% од корупцијата во општеството. Особено ако немаат висока доверба во способноста на децата. Земаат да ги умрежуваат на сила, да прават "пријатели" од политичари, полицијата, прават некоја негативна селекција да ги опкружат со понеспособни од нив - мама ебаат на цел систем само за сите дел од капиталот да централизираат под нивното презиме за секој случај.
За милионерите на друг начин се решава - нека бидат даноците поголеми за нив, ете. За тоа и се зборуваше годиниве уназад, ама мислам дека ништо не се донесе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom