- Член од
- 9 февруари 2016
- Мислења
- 2.166
- Поени од реакции
- 5.142
Да.Што е аптамил? Некоја млечна формула?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да.Што е аптамил? Некоја млечна формула?
Млеко во прав за бебиња, поточно дохрана.Што е аптамил? Некоја млечна формула?
Nemoj da mislish pogreshno za sovetov. Ti pishuvam od proveren izvor:Млеко во прав за бебиња, поточно дохрана.

Ја мислев да не ќе кажеш од оние купечкине 100% на Вива и Фруктал. Тие се пуни хемии и некој ароми и концентрати. Така што немаше да ме чуди ова што го тврдиш ама за баш природен цеден ....Имам страшни киселини кога пијам густи сок, особено ако е 100%. Ме боли и желудник и грб, и тоа болки да мораш да легнеш до толку неподносливи. Природен па од цедено овошје е невозможна мисија, а овошје јадам без никаков проблем. Иди најди му сега нзс.![]()
Козјото а и било кое друго млеко од животинско потекло не смее да биде замена за мајчино млеко или формула за бебе под 1 година. Има многу повисока концентрација на протеини и минерали и може да ги оптовари бубрезите. Има недостаток на фолна киселина, б12, железо што води до тешка анемија. Разредувањето со вода не го прави побезбедно туку само ги одзема потребните калории за раст.Zemaj si mleko do Koza, ako majkata nema ili ne saka mleko da go doi!
Melkoto go razreduvash so malce voda (oti e mnogu jako i mozhi deteto da dobija proliv) i davaj mu slobodno. Po kvalitet e najblisko do majchinoto!
I nikakov Aptamil nikakvi gluposti shto izlegle od Mashina ne ti trebaat!
Избегавај сокови. Провери хеликобактер пилори Аг (од фецес). Почесто јади а помалку. Обиди се последниот оброк да ти биди барем три часа пред спиење. Веројатно страдаш од ГЕРБ. Избегавај и тестенини и тоа знае да прави киселини, лута и зачинета храна исто. Евентуално консултација со интернист, за евентуална гастроскопија ако состојбата трае подолго време. Ама прво испитај хеликобактер.Имам страшни киселини кога пијам густи сок, особено ако е 100%. Ме боли и желудник и грб, и тоа болки да мораш да легнеш до толку неподносливи. Природен па од цедено овошје е невозможна мисија, а овошје јадам без никаков проблем. Иди најди му сега нзс.![]()
A shto koga majkata nema ni kapka?Козјото а и било кое друго млеко од животинско потекло не смее да биде замена за мајчино млеко или формула за бебе под 1 година. Има многу повисока концентрација на протеини и минерали и може да ги оптовари бубрезите. Има недостаток на фолна киселина, б12, железо што води до тешка анемија. Разредувањето со вода не го прави побезбедно туку само ги одзема потребните калории за раст.
Не ризикувајте со здравјето на вашите деца заради народни верувања.
Автоматски споено мислење:
Избегавај сокови. Провери хеликобактер пилори Аг (од фецес). Почесто јади а помалку. Обиди се последниот оброк да ти биди барем три часа пред спиење. Веројатно страдаш од ГЕРБ. Избегавај и тестенини и тоа знае да прави киселини, лута и зачинета храна исто. Евентуално консултација со интернист, за евентуална гастроскопија ако состојбата трае подолго време. Ама прво испитај хеликобактер.
Кога мајката нема млеко единствено безбедно нешто е адаптирана млечна формула за бебиња. Се друго е опасно.A shto koga majkata nema ni kapka?
A i pishav ! Za dete pomalo od godina samo razredeno.
Ne fala. Za mene pishav shto e izbor.Кога мајката нема млеко единствено безбедно нешто е адаптирана млечна формула за бебиња. Се друго е опасно.
Имам страшни киселини кога пијам густи сок, особено ако е 100%. Ме боли и желудник и грб, и тоа болки да мораш да легнеш до толку неподносливи. Природен па од цедено овошје е невозможна мисија, а овошје јадам без никаков проблем. Иди најди му сега нзс.![]()
Ја мислев да не ќе кажеш од оние купечкине 100% на Вива и Фруктал. Тие се пуни хемии и некој ароми и концентрати. Така што немаше да ме чуди ова што го тврдиш ама за баш природен цеден ....
Сок од цедени цитруси (лимон, портокал, мандарина, цитрон ...) имаат некоја киселина и може да ти е од таа. Затоа и не се препорачуваат сабајле на гладно затоа што ќе ти ја сјебат стомачната киселина и може долгорочно да доведат до чир.

I zamisli doktorot za sestra ima nekoja 62 godishna so oben 130cm.Некој со предлог или идеја како да избегнам идење на систематски преглед (за другар прашувам)..До лани беше се ок,сега набавиле од оние ехо апарати а ја мразам некој да ми врши обсервација на ограните,после си викам кој ве врти над мојот дух немате пристап ма се труделе од петни жили да ме скенирате..
Така да ако нема решение ќе мора инцидент да направам од типот-Докторе кај ја најде оваа медицинска сестра добра пичкетина,да си набавам и ја една таква за по дома..за да ме отстранат од таму по насилен пат и тоа кога ќе има солиден број на пациенти..
Има финта, види ПП.Некој со предлог или идеја како да избегнам идење на систематски преглед (за другар прашувам)..До лани беше се ок,сега набавиле од оние ехо апарати а ја мразам некој да ми врши обсервација на ограните,после си викам кој ве врти над мојот дух немате пристап ма се труделе од петни жили да ме скенирате..
Така да ако нема решение ќе мора инцидент да направам од типот-Докторе кај ја најде оваа медицинска сестра добра пичкетина,да си набавам и ја една таква за по дома..за да ме отстранат од таму по насилен пат и тоа кога ќе има солиден број на пациенти..