Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 21: @џимеј - Мажи над 30 години не смеат да се радуваат на родендени и да ги слават)

Мажи над 30 години не смеат да се радуваат на родендени и да ги слават

• Вкупно гласачи
    76
Сега не ми мешај социјални мрежи, не сме дваесетгодишњаци.
Ако генерализираме би ти рекол дека тоа е во нашата природа, како што е во вашата да ги имате тие евенти за социјалните мрежи наместо за личноста која не сака тоа да го прави.
Затоа реков дека ако генерализираш сме се изолирале, е исто како да кажам дека тоа го правите за социјални мрежи. Истото генерализирање кон твојата генерална насока.
Изолацијата не е во тоа колку пати си се слушнал со твоите на телефон, туку во тоа што не сакате да се препуштите на моментот без да го наречете тоа лигавење или педерска работа.
Ако вие се слушате со вашите и гледате ретко со вашите, не значи дека и останатите.
Прво ми одземаш зборови (напишав слушање И гледање) а потоа си додаваш твои како да сум ги кажал (лигавење и педерска работа). Јас ти викам дека ако сум препуштен пречесто во момемтот со моите, тогаш смеам да не се радувам на МОЈОТ роденден? Ајде, можеш ти подобро да дискутираш, самиот сум бил сведок. Ти реков дека рефлектирате и само претпоставувате за работи кои не може да ги сфатите, а кога некој ви објаснува не читате туку барате зборчиња на кои може да се реплицира.
Никој не вика да правите фешти со по пеесет луѓе, туку дома да си седните сите околу маса и да си наздравите за здравје, живот, среќа.
Не е проблем начинот, збориме за желбата да тоа се акцентира. Замисли дека секој ден си наздравуваме па не мора да е тоа поради роденден, за полесно да сфатиш дека само претпоставуваш и проектираш лични ситуации. Утре кога ќе хејташ Валентајн ќе ти кажам де бе човек не се изолирај пушти душа, пивни винце, дај му на @PloTwist кога дошол специјалниот ден, ќе викаш ауу wot ама си прост. Не сакам јас такви лигави денови.

:vrtioci:

Неверојатно интелектуално стимулирачка тема, дали мажите после 30 требало да слават роденден. Јавете ми за крајните резултати во инбокс, можно е да ми го сменат животот.

Последно уредено:
Во принцип никој не сакам да ми забранува нешто ако сметам дека е исправно.Иаку не сум нешто по родендени ама некако ми е контрадикторно ова не смеат да слават.Еве за брзо време ќе славам пола век на планетава,ак ми се слави ќе славам.Ова некако испаѓа како автоцензура од страна на мажите.Па мизерни сме биле па незнам шо.Најбитно е да го задржиш детето во себе.Да знаеш да се радуваш на ситни работи.Самиот факт шо и ти и твојата фамилија сте се разбудиле здрави и живи е доволен разлог за славење.

Да славиш роденден над 25 е смешно.
Но, зошто да не се зарадува човек на тој ден? Јас не се радувам де, сеедно ми е. Од кога немам фејсбук и никој не ја помни датата, максимум 3-5 луѓе да ми честитаат онлајн.
Така викаше и @Artemisia Vulgaris ама јас открив кога и е роденден и сега намерно и честитам, секоја година скоро. :love:

Затоа реков дека ако генерализираш сме се изолирале, е исто како да кажам дека тоа го правите за социјални мрежи. Истото генерализирање кон твојата генерална насока.

Прво ми одземаш зборови (напишав слушање И гледање) а потоа си додаваш твои како да сум ги кажал (лигавење и педерска работа). Јас ти викам дека ако сум препуштен пречесто во момемтот со моите, тогаш смеам да не се радувам на МОЈОТ роденден? Ајде, можеш ти подобро да дискутираш, самиот сум бил сведок. Ти реков дека рефлектирате и само претпоставувате за работи кои не може да ги сфатите, а кога некој ви објаснува не читате туку барате зборчиња на кои може да се реплицира.

Не е проблем начинот, збориме за желбата да тоа се акцентира. Замисли дека секој ден си наздравуваме па не мора да е тоа поради роденден, за полесно да сфатиш дека само претпоставуваш и проектираш лични ситуации. Утре кога ќе хејташ Валентајн ќе ти кажам де бе човек не се изолирај пушти душа, пивни винце, дај му на @PloTwist кога дошол специјалниот ден, ќе викаш ауу wot ама си прост. Не сакам јас такви лигави денови.

:vrtioci:
Океј, и убаво е секој ден да си славите, среќна сум за вас и го сфаќам тоа, ама тогаш зошто ви е толку тешко да прифатите дека на тој ваш ден исто е океј да се слави?

За ова последново што си го пишал еве ти кажувам дека е просто и сељачки. Кафански досетки од минатиот век. Го отековте веќе со Дамблдор. Нема што да му давам јас нему, јасно му е како ден каде му е местото и нему а и на сите вас, не го тупете веќе на таа тема.

Бидете мажи па објаснете се како што треба, а не да се криете зад дегутантни досетки.

Бидете мажи па објаснете се како што треба, а не да се криете зад дегутантни досетки.
Па сме мажи, маж секогаш пробува да асистира. Поентата стои и без тој јузер во постот, еве нека сум јас. Ама гледам допрев нерв, прифати го моето извинување. Се гледаме на 14ти. :smirce:

Па сме мажи, маж секогаш пробува да асистира. Поентата стои и без тој јузер во постот, еве нека сум јас. Ама гледам допрев нерв, прифати го моето извинување. Се гледаме на 14ти. :smirce:
Не допре нерв, туку допре дно. Наместо да коментираш за стоицизам, ти се чепна за сексизам.

На дечково нема потреба да му асистираш. Он е паметен и културен лик и може сам да си среди работа.

Извинувањето ти е прифатено, не заради тоа што допре нерв, туку заради тоа што имаш капацитет па и самиот сфати колку низок удар беше тоа.

Поздрав, и другпат асистирај таму кај што стварно треба.

Мора дамби да ја опали ацеко. Ова веќе со години се одолговлекува таа тензија.
Ти гледај да опалиш нешто, помалку ќе замараш со геополитика :cautious:

Океј, и убаво е секој ден да си славите, среќна сум за вас и го сфаќам тоа, ама тогаш зошто ви е толку тешко да прифатите дека на тој ваш ден исто е океј да се слави?

За ова последново што си го пишал еве ти кажувам дека е просто и сељачки. Кафански досетки од минатиот век. Го отековте веќе со Дамблдор. Нема што да му давам јас нему, јасно му е како ден каде му е местото и нему а и на сите вас, не го тупете веќе на таа тема.

Jas so zenata najgolemite karanici ni bile, zasto ne sum i cestital rodenden, zasto koga sum i kupil obetki i sum rekol "NA" a ne dadeni so nekoj po kavalerski gest, i zasto sum si kupil sam sladoled a ne sum ja pital nea dali saka normalno pred PMS.... Sega jas sakam da otvaram kontra tema, zasto poveketo zenite poluduvaat ili zabeguvaat koga stanuva zbor za rodendeni vnimanie podaroci.

Уф, ќе се убиеш од честитање.
Преку кур ќе ти дојде и родендени и сѐ…

За да има иронија мора да има некоја логика, биди и ти иронична наместо празно аргументирање како: “ама можеби на неговиот роденден Македонија е ослободена, мајка му преживела рак и има попуст на бело вино, па некој сака да си прослави… роденден.”
Иронијата е за твоите претпоставки кон другите членови, но недостиг на разбирање.
Јас еве се трудам да имам доволно разбирање, не мислам дека мажите треба да чмаат во мизерија, можат да си слават роденден.

Мора дамби да ја опали ацеко. Ова веќе со години се одолговлекува таа тензија.
Тебе треба да ти опалат еден бан, долги години те трпиме тебе и твоето iq.
Автоматски споено мислење:

Jas so zenata najgolemite karanici ni bile, zasto ne sum i cestital rodenden, zasto koga sum i kupil obetki i sum rekol "NA" a ne dadeni so nekoj po kavalerski gest, i zasto sum si kupil sam sladoled a ne sum ja pital nea dali saka normalno pred PMS.... Sega jas sakam da otvaram kontra tema, zasto poveketo zenite poluduvaat ili zabeguvaat koga stanuva zbor za rodendeni vnimanie podaroci.
Па треба малку повеќе да се потрудиш, да. Изненади ја некогаш, купи и цвеќе и не ја нервирај.

.

Златен брод, баце. :cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom