- Член од
- 16 јули 2021
- Мислења
- 686
- Поени од реакции
- 1.325
Демек е добар или лош јавниот транспорт, не можам баш да сфатам, извини.Јас се кладам дека се немате возено во ЈСП уште од свои рани 20ти, само коментирате.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Демек е добар или лош јавниот транспорт, не можам баш да сфатам, извини.Јас се кладам дека се немате возено во ЈСП уште од свои рани 20ти, само коментирате.
Како да се возам кога не идат? Мајка ми зашто не вози ја носиме секој втор ден до работа зашто автобусот касни или испушта тура. Јас се кладам вие што зборите сите да одиме со автобуси сте блиску до центар, па имате автобуси на претек. Лесно е ако си од Карпош да се движиш со бус. Оди да те видам некаде кај што има 1 линија и таа иде на саат и нешто.Јас се кладам дека се немате возено во ЈСП уште од свои рани 20ти, само коментирате.
Колку и да е лош, во централно градско подрачје имаш милион автобуси што идат. Немој да ми кажеш дека не можеш да стигнеш од Карпош до рекорд да речеме брзо со автобус. Било кој автобус да е ќе ти дојде за 2мин максимум. Ама ние ќе запалиме кола и ќе платиме паркинг 5 пати повеќе него ли билетот за автобус.Демек е добар или лош јавниот транспорт, не можам баш да сфатам, извини.
Било каде да си од Скопје до центар имаш линија барем една, во поголем број случаеви и повеќе линии ти поминуваат. Карпош, Тафталиџе, Аеродром, Кисела Вода, Автокоманда, Ѓорче, Маџари, сите овие имаат повеќе од 2 линии што идат накај центар. Максимум што ќе почекаш ти е 5-10мин.Како да се возам кога не идат? Мајка ми зашто не вози ја носиме секој втор ден до работа зашто автобусот касни или испушта тура. Јас се кладам вие што зборите сите да одиме со автобуси сте блиску до центар, па имате автобуси на претек. Лесно е ако си од Карпош да се движиш со бус. Оди да те видам некаде кај што има 1 линија и таа иде на саат и нешто.
Јас се возам со ЈСП, скоро секојдневно. Во право е @Гостин . Пред само неколку дена, кога падна снегот, вработен кај една колешка и се јавува и и вика дека не може да дојде на работа зашто немало автобуси. Оваа се јавила директно во ЈСП, и кажале дека заради снегот не пуштале автобуси до тоа село од кај што е тој, сега не знам кај беше точно. И како да се возат луѓето со ЈСП?Јас се кладам дека се немате возено во ЈСП уште од свои рани 20ти, само коментирате.
Еден вистински маж ќе помине цел саат екстра на семафори за вечерта силен да напише во виртуелен драга кајганка дневник колку многу го испровоцирал сообраќајниот метеж. Малееее кајгана, кур да пушат неписмениве говеда во улиците!!! Прв пат ли гледаат дожд?!?!!!Точаците се за деца, тротинетите за педерчиња, автобусите за пензионери.

Доста соја момци предлог, би се сложил и њот и Византиски со фашистотЕден вистински маж ќе помине цел саат екстра на семафори за вечерта силен да напише во виртуелен драга кајганка дневник колку многу го испровоцирал сообраќајниот метеж. Малееее кајгана, кур да пушат неписмениве говеда во улиците!!! Прв пат ли гледаат дожд?!?!!!
![]()
Значи правиме муабет за градски населби, а не село. Правиме муабет за некој што иде од Аеродром до центар со кола или Карпош до Центар.Јас се возам со ЈСП, скоро секојдневно. Во право е @Гостин . Пред само неколку дена, кога падна снегот, вработен кај една колешка и се јавува и и вика дека не може да дојде на работа зашто немало автобуси. Оваа се јавила директно во ЈСП, и кажале дека заради снегот не пуштале автобуси до тоа село од кај што е тој, сега не знам кај беше точно. И како да се возат луѓето со ЈСП?
Второ: ај со оваа Данела што беше хаос, беше - де приватните не возат, де другите немаат нафта, па пак приватните не возат... Ужас беше. 2024/25 зимата на тој студ и тој смог по 2 саати сум чекал автобус да дојде. Ќе дојде, преполн, или нема да застане, или ќе застане, нема да можам да се качам и пак чекај. Сега малку се подоправија со возниот ред, ама пак е лошо. А заврне дожд, тие приватните автоматски се исклучуваат од сообраќај. Не знам кој им е филмот, ама такво самоволие не сум видел. Пред две недели кога врнеше обилно, иста слика како зимата со Данела беше. Само на ЈСП автобус на еден саат, преполн, не можеш да влезеш, и бараш такси.
Не е дека не се возиме со јавен превоз и само коментираме, факт е дека е ужас јавниот превоз.
Карпош ко што знам јас не е село. Јас правам муабет за автобуската пред Сити Мол.Значи правиме муабет за градски населби, а не село. Правиме муабет за некој што иде од Аеродром до центар со кола или Карпош до Центар.
Колку сака нека е лош ЈСП, треба да не постои за да ти не стигнеш од овие населби до Центар. 5мин пред Бисер да седиш ќе ти дојде 5ка, 15ка, 23ка, 3ка и ќе отидеш до некое министерство што се наоѓа во Центар.
Ама не им се чека ич, и не им се иде ни малце пешки. Сакаат со колата од пред зграда да може да влезат директно таму кај што тргнале.
Не знам по колку си врвите вие на семафор, мене поќе од пола минута не ме фаќа па нема зошто да ме провоцира метежот.Еден вистински маж ќе помине цел саат екстра на семафори за вечерта силен да напише во виртуелен драга кајганка дневник колку многу го испровоцирал сообраќајниот метеж. Малееее кајгана, кур да пушат неписмениве говеда во улиците!!! Прв пат ли гледаат дожд?!?!!!
![]()
Пред две недели во Стокхолм заврна снег и скоро пола од јавниот транспорт имаше проблеми. Автобуси, воз, метро, трамвај.Јас се возам со ЈСП, скоро секојдневно. Во право е @Гостин . Пред само неколку дена, кога падна снегот, вработен кај една колешка и се јавува и и вика дека не може да дојде на работа зашто немало автобуси. Оваа се јавила директно во ЈСП, и кажале дека заради снегот не пуштале автобуси до тоа село од кај што е тој, сега не знам кај беше точно. И како да се возат луѓето со ЈСП?
Второ: ај со оваа Данела што беше хаос, беше - де приватните не возат, де другите немаат нафта, па пак приватните не возат... Ужас беше. 2024/25 зимата на тој студ и тој смог по 2 саати сум чекал автобус да дојде. Ќе дојде, преполн, или нема да застане, или ќе застане, нема да можам да се качам и пак чекај. Сега малку се подоправија со возниот ред, ама пак е лошо. А заврне дожд, тие приватните автоматски се исклучуваат од сообраќај. Не знам кој им е филмот, ама такво самоволие не сум видел. Пред две недели кога врнеше обилно, иста слика како зимата со Данела беше. Само на ЈСП автобус на еден саат, преполн, не можеш да влезеш, и бараш такси.
Не е дека не се возиме со јавен превоз и само коментираме, факт е дека е ужас јавниот превоз.
Ама што сте се запнале со тој снег и селата. Тоа беше само пример. Плус снегот тука беше со дебелина од 2 милиметри. И тоа примерот кој го дадов со снегот не се однесуваше на доцнење на автобус, туку на недоаѓање, 3 дена! Во Стокхолм 3 дена имаше прекин на јавниот сообраќај?Пред две недели во Стокхолм заврна снег и скоро пола од јавниот транспорт имаше проблеми. Автобуси, воз, метро, трамвај.
И тоа е очекувано, крај краева Скопје врне снег 2 пати годишно, да било само таа инстанца некако и ќе ја заборавиш.