Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Сезонава ќе му е повеќе прилагодување на лигата, тимот и општо на англиски фудбал. Којзнае колку пати отвараше простор за топка во празно напред ама соиграчите ко да немаат доверба во него па не му пуштаат топки. Јас би му дал до септември, ако не се оправи за втора сезона тогаш нема што да бара во Арсенал.
Моментално служи за да навлече противнички дефанзивци и да направи некој вишок што и неколку пати функционираше, ама донесен е за сосема друго нешто и засега е разочарувачки учинокот.
Артета сигурно го гледа што прави на тренинг, не верувам дека ќе го држи ако не му се свиѓа.

Многу е мачно да се гледа Арсенал сезонава во 80% од натпреварите. 10 пати погледливо е да пратиш како промашуваат 30 шанси и губат, ама бар креираат 30 шанси, отколку ова. Тогаш бар се нервираш, кршиш се пред себе, ама барем не заспиваш од досада. Не памтам кога сум чепкал телефон повеќе кога игра Арсенал од сезонава. Ко друг клуб да е ова, а не мојот клуб, никогаш во мојот живот Арсенал не бил синоним за досаден фудбал, може во 90тите, ама не сум го гледал тогаш.

Чекаме на гол од прекин,немаме никава убоитост во напад,буквално сме ужасни во напад од отворена игра,досадни,а и вчера тактички скроз катастрофален потег да се стартува со Мартинели и Мадуеке по крило негледав причина зашто коа иаме вторник скроз небитна утакмица со Интер бидејки сме прво или второ место во ЛШ на крај,освен ако не се избламират со Каират шо е да наречам невозможно колку се лоши Каират,земи пушти со Интер све резерви зачувај ги свежи играчите и заштити ги од повреди барем оние што можеш. Артета да беше во Реал ќе го снајдеше истава судбина од Алонсо мора малце и слобода да им се дајт во играта шо е ова ко програмирани се исти акции знајш кој на кого ќе додајт и како ќе течит цела акција. Напаѓач немојте да погодиме ајншо играме грдо и овој Ѓокереш е за нигде подобро со Марино на шпиц да играме ист е ефектот. Се надевам дека Хавертц што побрзо ќе се вратит Жезус за мене е одамна испукана пушка нас ни треба голгетер шо ќе дајт најмалку 15 20 гола во сезона. Иаме среќа шо сета конкуренција е село без кучиња и ние сме најстабилни ама и најдосадни.

Да ги тепавме со Ливерпул и вчера, ќе бевме на +11 од Сити. Ако чоукнеме, ова ќе биде само на душа на Артета, посебно ради составот и измените вчера и секако Мартинели ради промашувањето може да се гони у Саудиска.

Артета игра премногу сигирно и ретко кога ризикува ај со Ливерпул да разбериш ама со Форест правиш замена само позиција за позиција.Ретки се утакмиците каде вади одбрамбен и става напаѓач не ми текнува вопшто да има пробано Језус и Ѓоко или Ѓоко и Хавертц на сметка на некој од одбраната или Езе со Одегард заедно на средина на сметка на некој од Рајс или Зубименди.Се надевам нема да го кошта тоа на крај.

Колку е себичен Сака не е реално. Од сите играчи од прв тим он е втора најслаба карика сезонава, после Ѓокереш. Врска си нема со играчот што беше до пред 2 сезони или до почеток на прошла сезона. Сега од него остана одлично изведување корнери, некој добар продор и еден камион неартикулирани себични шутеви, во ситуација кога требало да додаде.

Колку е себичен Сака не е реално. Од сите играчи од прв тим он е втора најслаба карика сезонава, после Ѓокереш. Врска си нема со играчот што беше до пред 2 сезони или до почеток на прошла сезона. Сега од него остана одлично изведување корнери, некој добар продор и еден камион неартикулирани себични шутеви, во ситуација кога требало да додаде.
Сезонава играме далеку подобро без него и Одегард во тим. Ама пак од друга страна тие 2ца плус Рајс се едини што можат од ништо нешто да напраат...

И Мадуеке многу позитивно ме изненади ама уште е рано за него да дадам таков коментар.

Наша среќа е само шо конкуренцијата е тиња па можеби ќе освоиме титула. Некој на Артета мека му кажит дека Стоук не освој титула со ваква игра. Братов е премногу перфекционист мислам дека играчите немаат никаква слобода во играта све е диктирано шо каде да ојт топката. И првата со Јунајтед имавме среќа шо тепавме и реков пред некоја недела сите дерби утакмици се какнавме премалку бодој земаме на тие натпревари единствена на ден ми е дека конкуренцијата ќе продолжат во ист стил за да се надеваме во мај на титула од нас ако чекам ќе дочекам.

Бевме изебени од судиите, ко Миа Калифа најбољи дањи. Чист пенал недосуден, голот на Доргу чиста рака, тоа ти се 2 гола. Секоја наредна утакмица, 200% помош да имаме ме боле курот. Им ебам матер на судиите на терен и ВАР. Срамно за најквалитетната лига у свет, нек се изгубат. Ентертеимент лиг, нема правда, само пари.

Повеќе од пола сезона помина, а Артета ми делува ко да не знае да го комбинира составов.
Мавни ги таму Ѓоко, Тросар и Одегард ништо не прават.

Зошто е земен Норгард, кога не е ни на клупата. Џабе имаме толкав ростер кога цело време исти играчи играат. Факторот на изненадување што имаме можност да го играме и е на наша страна, не го користиме, прочитани сме ко буквар.

Какви дрва мајко моја, играчи без муда.
Ако не освојат сезонава, никогаш нема да освојат и да ја надминат таа ментална бариера што ја имаат.
Одегард се изгуби вчера, Сака не е ни пола од тоа што беше, себичен многу, знае да помине 1 на 1 ама што кур со нафрлањата.

Сами сме си најголеми конкуренти, никој друг.
Од шанса за +11, дојдовме до +4, и сеа знам дека ќе играме подобро вака коа ќе биде тесно...
Зашто да биде лесно кога можеме да искомплицираме до максимум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom